Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Post »

Marysiu nagietki śliczne faktycznie, ale niebo straszne trochę ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zbieraj nasiona nagietków, Marysiu. One są naprawdę ładne, takie nietypowe, niespotykane a ciekawe.
Listę oczywiście robię, a chryzantemki wiosną się przypomnę.
No fakt, coś tam mi się o uszy obiło, że Ty nie wyrzucasz roślin, ale sądziłam, że sobie ze mnie dworujesz, bo co robisz z nadmiarem, gdy nie masz już miejsca? ;:88
Robisz fantastyczne zdjęcia nieba w rozmaitych fazach zachmurzenia bądź wschodów czy zachodów słońca. A masz zamiar sfotografować dzisiejszej nocy ponoć bardzo malownicze zaćmienie księżyca?
Próbuję zebrać się w sobie i wstać ok. godz. 4,00, bo wówczas zjawisko ma być widzialne. Nie jestem jednak pewna co do spełnienia zamierzenia, bo w tym czasie najlepiej mi się śpi. ;:19 :;230 :;230

Piękne dalie Ci się objawiły. ;:215 Długo kazały na siebie czekać, ale warto było. Teraz ważne, by aura pozwoliła im cieszyć Twoje oczy jak najdłużej. ;:108 ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Niebo łączy się z horyzontem super fotka tak samo jak nagietek .Marysiu oranżowa dalia cudna a ja dalej czekam na kwiaty moich
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko i mnie się podobają więc jutro zbiorę nasiona ;:333 W tym roku najpiękniejsze nagietki mam w warzywniku :D

Lucynko mam wiele metod na nie rozrastanie się roślin dzielę się z gośćmi, dzielę rośliny do doniczek i mam niezłe przedszkole, które też ląduje w zaprzyjaźnionych ogrodach. W ostateczności mam tzw za ogrodzeniem gdzie mogę sadzić ile duszą zapragnie, ale stamtąd też często rośliny emigrują ;:224
Przechodzę wewnętrzną mobilizację księżycową, a co z tego wyjdzie zobaczymy :roll:
Dalie niestety przy pierwszy m spadku temperatury pójdą ;:202 Wyszłam na taras popatrzeć na księżyc i jest bardzo zimno ok. 6 st. Mam nadzieję że nie będzie niespodzianek :? No to do zobaczenie o świcie! ;:4

Jadziu dzisiaj niebo było bardzo ciekawe, narobiłam sporo zdjęć :D ale teraz czas na księżyc więc chyba się prześpię ;:19 Dalia jako jedyna z wielu karp przetrwała. Coś nie potrafię zaopiekować się zimą daliami ;:131

Dobranoc!
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit
Zbiory orzechów ;:333
A ,zdjęcia nieba mistrzowskie ;:215
Wyrywam zielsko ,fajna zabawa ,gdybym tylko miała wiecej czasu to szybciutko bym sie go pozbyła ;:65
Najgorzej idą nawłocie ,i te tzw chlebki ,ale te przycinam mocno przy ziemi sekatorem i po sprawie .Pokrzywy lekko wychodzą nawet korzenie dają sie usuwać prawie w całości .
Panowie budowlańcy nie posprzątali po sobie i mam dodatkową robotę wyzbierania resztek cegieł po poprawieniu komina porozrzucali na jedną części ogrodu .Wcale nie sprzątali po sobie :(
Marysiu zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Rzadko się odzywam :oops: ale zaglądam codzienne bo zawsze coś ciekawego znajdę. A chwalić codziennie na jedną modlę śmiesznie. Nagietek faktycznie bardzo rzadki więc nasionka pilnie zbieraj chętnych będzie więcej niż nasion ;:4
I widzisz u mnie dziwiłaś się ze jeszcze floksy kwitną a u Ciebie lawenda jest śliczna ;:138
Orzechów troszkę zazdroszczę , swoje drzewo wywaliłam bo chorowało , a do siostry muszę po prośbie :;230
Na ząb u mnie już tylko kapusta, kalarepa, winogrona , jeżyny i reszta malin dosłownie pojedyncze owoce.
Dziś rano tez zimno, bo tylko 5 stopni na plusie za to deszczu ani śladu słoneczko o niebo bez żadnej chmurki.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem ciekawa fotek księżyca w pełni
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alu dziękuję ;:168
Oj już widzę jak walczysz z tym zielskiem ale trudno jak nie było czasu wcześniej. Nie lubię takich budowlańców, zawsze ich ochrzaniam i krytykuję ;:14 Potem już trochę lepiej się zachowują :) Czyli remonty dalej postępują i dobrze ja lubię jak jest ruch w interesie :;230 Dobrego tygodnia i najważniejsze, że głowa odpuściła ;:196

Julciu nasiona już zbieram ale jeszcze dużo niedojrzałych więc obdzielę wiele osób, bo kępa jest spora i mam nadzieję że powtórzą cechy, bo w tym miejscu tylko takie rosną.
Moja lawenda jest po przejściach, bo za mocno ją przycięłam i nawet myślałam że koniec z nią, ale odbijała pomalutku i dzięki temu kwitnie cały czas etapami. Floksy Twoje kwitną jakby pierwszy raz dlatego się dziwiłam :?
My orzechy bardzo lubimy więc bez orzecha byłoby kiepsko ale i tak dwa musiałam wyciąć. Pierwszy rósł przy wjeździe a drugi zagrażał stajni sąsiadów :) Ja też nie lubię czczego chwalenia i staram się zawsze pisać jak jest o czym ;:168
To jeszcze jest co zjeść ;:306

Jadziu obudziłam się o 4 z minutami wyjrzałam przez okno ale księżyca nie widziałam, a nic mnie nie było w stanie wygonić z domu żeby go poszukać ;:185 Sorry Winetou ;:306
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś zdjęcie nieba ;:oj cudowne . ;:138
Nagietki bbbbbardzo ładne. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Maryś, piękne nagietki ;:138 A orzechów zazdroszczę, ale już niedługo to się zmieni, bo zamówiłam sobie drzewka. Dalie masz piękne. Na zrobienie zdjęć wychodziłam 2 x, o 2:36 i 5:20 - mam parę zdjęć :D
Pozdrawiam - Justyna
Renka123
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 lut 2015, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu! Przepraszam, że tak Cię dręczę, ja jeszcze w kwestii kiszenia buraczków. Czy pasteryzujesz słoiczki zanim schowasz w spiżarni?
Pozdrawiam Renia
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No faktycznie NA ZĄB -na złamanie zęba ;:306
A nagietków takich pełnych nie widziałam :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu też nie należę do tych co wyczekują księżyca niestety . ;:224