Trzy rabatki adamanny
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Trzy rabatki adamanny
Ta cienista nie jest całkiem nowa , wcześniej tu były róże - zanim sąsiad zrobił śmietnik za płotem to im tu było całkiem dobrze miały dość słonka , ale jak zasłoniłam płot to zrobiło się ciemno, dlatego musiałam je przenieść, ale myślę że żurawkom i hostom się tu spodoba, a i róże lepiej będą mieć na słoneczku o ile przeżyją te przenosiny
-
- 50p
- Od: 3 sie 2009, o 19:14
Ja dziś ścięłam dwa kwitnące mieczyki do bukietu. Posadziłam późno, więc niektóre jeszcze w pąkach.
- adamanna
- Kontakt:
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Łał , jakie wspaniałe okazy grzybów a to zapewne Twój eMek, taki zadowolony ze zbiorów.
Aleś Ty zdolna upolować Fruczaka a ja go nigdy w realu nawet nie spotkałam. I do tego kolega dzik,ależ on przystojny, chyba oswojony, bo Cię nie pogonił tylko wdzięcznie zapozował.
Aleś Ty zdolna upolować Fruczaka a ja go nigdy w realu nawet nie spotkałam. I do tego kolega dzik,ależ on przystojny, chyba oswojony, bo Cię nie pogonił tylko wdzięcznie zapozował.
- adamanna
- Kontakt:
Dzik ma na imię Kubuś i jest trochę oswojony bo to w zaprzyjaźnionym nadleśnictwie, a chodził za nami bo żebrał o suchy chlebek
- stasia_ogrod
No to pięknie,,,, pojechali w odwiedziny,,,, grzybów nazbierali a o prezenciku dla Kubusia zapomnieli i jeszcze pozować kazali.
- adamanna
- Kontakt:
Nie zapomnieli torbę suchego chlebka też mieli ze sobą Kubuś był w bardzo towarzyskim nastroju i chętnie pozował
- stasia_ogrod
A to już rozumiem, został przekupiony i zapewne liczył na więcej kolejnym razem zaprowadzi Was tam, gdzie grzybków najwięcej.
- adamanna
- Kontakt:
długo tu nie zaglądałam, nareszcie posadziłam wszystkie cebulki, długo to trwało bo cebulek było sporo a czasu malutko, teraz jeszcze tylko posprzątać liście , powycinać co nieco i wyglądać wiosny
Jeszcze pookrywać
No ta wiosna to by się przydała bo robić to się już nie chce
No ta wiosna to by się przydała bo robić to się już nie chce
- adamanna
- Kontakt:
No masz rację jeszcze poprzykrywać co bardziej wrażliwe roślinki , ale to już jak się zupełnie zimno zrobi
Ale smutno się teraz na rabatkach
Ale smutno się teraz na rabatkach
- adamanna
- Kontakt:
Zima , nudno, szaro buro po rabatkach człek nie pochodzi bo na działkę nie ma jak jechać - samochód w garażu ale kierowca daleko a tu cos trzeba robić - znalazłam sobie zajęcie coby do wiosny dotrwać - moje pierwsze w życiu frywolitki, które popełniłam podglądając filmiki w necie. Dalekie toto od doskonałości jeszcze nie wyprane i nie usztywnione, ale i tak mnie cieszą
Szkoda tylko że będą musiały czekać rok na choinkę, za późno nabrałam ochoty na frywolitkowanie, ale może to i dobrze będzie czas coby dorobić im towarzystwo
A tak bardziej ogrodowo - u nas śnieg i mróz a rzut beretem o 1600km wiosna - fotki malutkie bo prosto ze skypa
Szkoda tylko że będą musiały czekać rok na choinkę, za późno nabrałam ochoty na frywolitkowanie, ale może to i dobrze będzie czas coby dorobić im towarzystwo
A tak bardziej ogrodowo - u nas śnieg i mróz a rzut beretem o 1600km wiosna - fotki malutkie bo prosto ze skypa
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne te frywolitki .Póki zima ja szyję. Szybciej zleci.