Tulipany cz.3

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
aniakkk
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 14 paź 2015, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tulipany cz.3

Post »

Wow, aż 500? Musi to niesamowicie wyglądać. Ja mam 200 i planuję przeznaczyć na nie więcej miejsca w najbliższych latach :)
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Post »

Podziwiam Was za takie ilości, bo mnie nic tak nie drażni wiosną jak zasychające liście tulipanów i cebulowych po przekwitnięciu.U mnie zatem tylko tulipanów trochę, a pieniądze zamiast teraz na cebulki wydaję wiosną na cięte do wazonu :)
Awatar użytkownika
Rennni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2012, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

selli7, nie wiem ile sztuk tulipanów mam....wiem tylko, że mam 49 odmian ;:173
Bo mnie nic nie zrobi większej radości, niż kwiaty tulipanów na wiosnę ;:168

Obrazek
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Trochę wspominek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ela
perla76
200p
200p
Od: 18 lis 2011, o 08:21

Post »

Mam jeszcze kilkadziesiąt cebulek do wysadzenia,sporą część tulipanów zdążyłam powtykać do ziemi ale jednak nie wyrobiłam się ze wszystkimi. Teraz deszcze i nieprzyjemnie na dworze aby resztę ogarnąć. Czy nie jest jeszcze za późno na sadzenie tulipanów w najbliższym okresie (oczywiście jak pogoda się w miarę ustabilizuje) ?
Pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Nie martw się. W zeszłym roku sadziłam po 20 października i wszystko pięknie rosło i kwitło.
Też czekam na weekend bo zostało mi jeszcze 155 cebul z ponad czterystu do posadzenia. ;:224
Miałam to zrobić dzisiaj ale pada. Niech pada. Będzie łatwiejsze sadzenie w weekend, bo kopanie w tej skamielinie po upałowej też nie było przyjemne. :wink:
Awatar użytkownika
Rennni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2012, o 21:53

Post »

perla76, ja nie mam nawet jednego tulipana w glebie :lol: . Kiedy mam zrobić? Choć tutaj wciąż pada...w przyszłym tygodniu ma być lepsza pogoda. To muszę zrobić to ;:209
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
perla76
200p
200p
Od: 18 lis 2011, o 08:21

Post »

aneczka1979 Dzięki wielkie podniosłaś mnie na duchu ;:168 .Do zimy jeszcze troche czasu to i ukorzenią się zapewne.
Sądziłam, że 15go to ostateczna data, starałam się sprężyć ale załamanie pogody popsuło mi plany. Głupio bym teraz wyglądała w przyblokowym ogródku w strugach deszczu wtykająca cebulki :;230
No, ale widzę, że nie jestem odosobniona i Tobie także nie było dane wyrobić się na czas.
Pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Ja większość posadziłam ale jeszcze nie wszystkie. Zdążymy...niech się pogoda poprawi :-D
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na opakowaniach tulipanów piszą, że można sadzić do grudnia ;:108 Oczywiście jak ziemia nie zmarznie. Ja w zeszłym roku część sadziłam jeszcze w listopadzie i wszystkie zakwitły. Ale w ubiegłym roku ładna pogoda utrzymywała się do końca listopada, a w tym nie wiadomo jak będzie :wink:
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Jak nie będzie mrozów to można sadzić. Zobaczymy ..
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

U mnie również jeszcze nie wszystkie posadzone. Ale spokojnie - w zeszłym roku zapodziało mnie się 10 cebul tulipana Purissima (spadły pod regal w piwnicy) i przy okazji Bożonarodzeniowych porządków 15 grudnia wsadziłam do ogrodu z myślą - co będzie, to będzie - i było wiosna pięknie wszystkie kwitły :)
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Eliza52 pisze:Ja ze względu na jakieś potwory w glebie, które wyżerają, ryją i robią ogromne doły, (...)
Mam podobne problemy - z nornicami. Nic na nie nie działa :roll: Przeżerają zwykłe koszyczki, przeżeraja też te sztywne kosze na wino i twarde skrzynki plastikowe. Na początku tego sezonu na dzień dobry zeżarły mi 76 cebulek pięknych odmian! Zżerają piękne dorodne lilie i róże! Masakra :evil:
Teraz posadziłam wszystko w skrzynki wkopane w ziemię.
I chcę podpytać tych, którzy stosują, jak widzę, wiadra w gruncie - czy jakis specjalny drenaż stosujecie? Pod tym wiadrem na przykład?
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”