Róże w ogrodzie 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2015

Post »

Majeczko, jeszcze niedawno twierdziłam, że zupełnie nie mam miejsca :;230 Ale mam trawniki....a od czego ma się trawniki? Tak,tak, tak - od tego, żeby się ich pozbywać ;:306 No, to już zaczęłam ;:215 Dzisiaj została zakończona pierwsza :tan z prawdziwego zdarzenia, rabata różana. Lekko nie było, ale od czego człowiek ma dzieci? Oczywiście od machania łopatą ;:306 A eMa od czego? Oczywiście, że od kopania dołów :D, ale to dopiero w sobotę. Żebyś jednak sobie nie myślała, że ja nie mam nic do roboty to Ci powiem, że ja też mam swoje zadania ;:112 Otóż ja czekam...... :;230 czekam na różane panny

To oczywiście taki żarcik ;:306 Mój ogród już w dużej mierze przygotowany do zimy, jednak jeszcze ciągle dużo pracy przede mną. To czego nie zdążę zrobić teraz zrobię na wiosnę Wiadomo, że najważniejsze będą róże. Niestety już nie mam wody na działce :( Na szczęście mamy jeszcze ujęcie wody pitnej i dzisiaj przydźwigałam ;:134 200 litrów wody do beczki. Mam nadzieję, że to wystarczy na jesienne nasadzenia
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

ewunia7 pisze:
Ach cudne te różyczki które pokazałaś
A kiedy zdradzisz tajemnicę co zamówiłaś w tym roku?
Jak nie chcesz całości to chociaż rąbek tajemnicy ;:79

Ewuniu :;230 nie da się uchylić rąka tajemnicy nie podając całości :;230

Iwonka1 pisze:Majeczko, jeszcze niedawno twierdziłam, że zupełnie nie mam miejsca Ale mam trawniki....a od czego ma się trawniki? Tak,tak, tak - od tego, żeby się ich pozbywać No, to już zaczęłam Dzisiaj została zakończona pierwsza :tan z prawdziwego zdarzenia, rabata różana. Lekko nie było, ale od czego człowiek ma dzieci? Oczywiście od machania łopatą A eMa od czego? Oczywiście, że od kopania dołów ale to dopiero w sobotę. Żebyś jednak sobie nie myślała, że ja nie mam nic do roboty to Ci powiem, że ja też mam swoje zadania Otóż ja czekam...... :;230 czekam na różane panny

To oczywiście taki żarcik Mój ogród już w dużej mierze przygotowany do zimy, jednak jeszcze ciągle dużo pracy przede mną. To czego nie zdążę zrobić teraz zrobię na wiosnę Wiadomo, że najważniejsze będą róże. Niestety już nie mam wody na działce :( Na szczęście mamy jeszcze ujęcie wody pitnej i dzisiaj przydźwigałam 200 litrów wody do beczki. Mam nadzieję, że to wystarczy na jesienne nasadzenia

;:112 masz zgraną pakę do prac ogrodowych ;:113
Iwonka czekam z niecierpliwością na Twój wątek ;:65 ;:65 ;:65 ;:65 ;:65 pospiesz się ... dasz radę zanim jeszcze dojadą panienki :;230
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Majka ale zamówionka ;:224 Bardzo cię proszę kochana zajrzyj do mnie ,chodzi mi o różę Mamma Mia może mi coś pomożesz ;:180
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Też trochę pozamawiałam no i oczywiście więcej niż chciałam i teraz przerażenie w oczach gdzie je wszystkie posadzę ;:oj
Między innymi:
Marc Chagall i Amelia Nothamb ;:224
Jutro sobie poczytam o Twoich zamówionych cudeńkach, dzisiaj jestem okropnie zmęczona ( cały dzień w pracy)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maju, ja cierpliwie poczekam na podsumowanie sezonu
Teraz lepiej jeszcze pokazuj swoje cudeńka
ładne zamówienie
Ale czemu ja się dziwię, jak ja, która miałam już nic nie kupować zakupiłam 6 róż :roll:
I mam plany na wiosnę
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Majka!!! 40 róż teraz i jeszcze coś na wiosnę?!!! ;:oj Co Ty kombinujesz??? Trawnik znika czy zrobiłaś duży eksport na zaprzyjaźnioną działkę?
4 nowych "Gołych Facetów"? Przecież masz już chyba czterech? Stara miłość nie rdzewieje i zamierzasz się w nich tarzać ;:191 czy wymieniasz rabatę pod domem?
Zdradź może nazwę używki, która daje Ci co roku takiego pałera. ;:115
Pozdrawiam
Ewa
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja myślałam, że moje 15-sztukowe zamówienie, to dużo :D Przy twoim wypada ;:oj baaaardzo blado
Ula
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Miałam napisać krótkie podsumowanie sezonu.... ale coś mi nie wychodzi.... zaczęłam łazić po forum, a to
kończy się brakiem czasu na inne sprawy ;:170 Napiszę .... ;:333

Tolinka pisze:Majka ale zamówionka ;:224 Bardzo cię proszę kochana zajrzyj do mnie ,chodzi mi o różę Mamma Mia może mi coś pomożesz ;:180

Tolinko ;:196 zajrzałam ;:333

ewunia7 pisze::wit
Też trochę pozamawiałam no i oczywiście więcej niż chciałam i teraz przerażenie w oczach gdzie je wszystkie posadzę ;:oj
Między innymi:
Marc Chagall i Amelia Nothamb ;:224
Jutro sobie poczytam o Twoich zamówionych cudeńkach, dzisiaj jestem okropnie zmęczona ( cały dzień w pracy)

Ewuniu obie różyczki tu wymienione są ;:215 będziesz zadowolona ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Maju, ja cierpliwie poczekam na podsumowanie sezonu
Teraz lepiej jeszcze pokazuj swoje cudeńka
ładne zamówienie
Ale czemu ja się dziwię, jak ja, która miałam już nic nie kupować zakupiłam 6 róż :roll:
I mam plany na wiosnę

Gosia jak ja lubię zmiany i lubię tworzyć nowe plany... ale realizować je właśnie jesienią.... wiosna, to czas na oczekiwanie co z tych zmian wyszło ;:108
Podsumowanie będzie.... chyba przygotuję je wcześniej i gotowe wkleję, bo na to potrzeba jednak trochę czasu... ;:168
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewazawady pisze:Majka!!! 40 róż teraz i jeszcze coś na wiosnę?!!! ;:oj Co Ty kombinujesz??? Trawnik znika czy zrobiłaś duży eksport na zaprzyjaźnioną działkę?
4 nowych "Gołych Facetów"? Przecież masz już chyba czterech? Stara miłość nie rdzewieje i zamierzasz się w nich tarzać ;:191 czy wymieniasz rabatę pod domem?
Zdradź może nazwę używki, która daje Ci co roku takiego pałera. ;:115

Ewa "Gołych Facetów" wymieniam po kilku latach na nowych ;:306
A ;:oj skąd wiesz, że ryję na rabacie pod domem :;230
Kochana pytasz jaka to używka ... hihihi ot taka ;:167 ciągle mi mało :;230 a, wiesz ile pięknych nowych odmian hodowcy
nam serwują.... ;:111 ja bym chciała wszystkie mieć ;:112
Co do pierwszego Twojego pytania, to oba przypuszczenia mają tu rację ;:112

rikkuu pisze:A ja myślałam, że moje 15-sztukowe zamówienie, to dużo Przy twoim wypada ;:oj baaaardzo blado

Ula nie należy brać ze mnie przykładu.... ;:306 chyba, że Twoja rodzinka to wytrzymuje ;:170
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rodzinka wytrzymuje wszystko, co wymyślę, tylko nie wiem, czy zdołałabym to wszystko ogarnąć w jednym sezonie ;:306 cały czas się zastanawiam, jak ty potrafisz to wszystko ogarnąć i to w taki sposób ;:180 Chyba krasnoludki ci we wszystkim pomagają ;:306
Ula
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula sama dbam o róże... ;:108
Wszystko zrobisz, to tylko kwestia organizacji pracy i właściwego doboru nie tylko róż, ale i innych roślin, a
również wszystkiego co je otacza. Im lepiej to wszystko dobierzesz tym mniej masz pracy przy różach, a więcej przyjemności. ;:170 Ale się pomądrzyłam.... :;230 :;230
Nic tam, żeby nie było, że jestem taka mądra?. przyznaję się ja też popełniam błędy?. ale wyciągam z tego wnioski?. ;:131

Znalazłam zdjęcie Infinity ... taka była jak ją kupiłam :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Majeczko , miałam takie samo skojarzenie, że wyglądają identycznie. :;230
Majestic kwitnie przez cały sezon. Kwiaty trzyma bardzo długo, ma tylko jedną wadę nie pachnie :(
Dlatego nie dawało mi to spokoju i tak długo szukałam dla niej nazwy.
Lista długa i imponująca ;:138
Są na niej panny, które i mnie chodzą po głowie.

Masz jeszcze Pashminę :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”