Tulipany cz.3
Re: Tulipany cz.3
Wow, aż 500? Musi to niesamowicie wyglądać. Ja mam 200 i planuję przeznaczyć na nie więcej miejsca w najbliższych latach
Podziwiam Was za takie ilości, bo mnie nic tak nie drażni wiosną jak zasychające liście tulipanów i cebulowych po przekwitnięciu.U mnie zatem tylko tulipanów trochę, a pieniądze zamiast teraz na cebulki wydaję wiosną na cięte do wazonu
- Rennni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
selli7, nie wiem ile sztuk tulipanów mam....wiem tylko, że mam 49 odmian
Bo mnie nic nie zrobi większej radości, niż kwiaty tulipanów na wiosnę
Bo mnie nic nie zrobi większej radości, niż kwiaty tulipanów na wiosnę
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
Mam jeszcze kilkadziesiąt cebulek do wysadzenia,sporą część tulipanów zdążyłam powtykać do ziemi ale jednak nie wyrobiłam się ze wszystkimi. Teraz deszcze i nieprzyjemnie na dworze aby resztę ogarnąć. Czy nie jest jeszcze za późno na sadzenie tulipanów w najbliższym okresie (oczywiście jak pogoda się w miarę ustabilizuje) ?
Pozdrawiam Bożena
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Nie martw się. W zeszłym roku sadziłam po 20 października i wszystko pięknie rosło i kwitło.
Też czekam na weekend bo zostało mi jeszcze 155 cebul z ponad czterystu do posadzenia.
Miałam to zrobić dzisiaj ale pada. Niech pada. Będzie łatwiejsze sadzenie w weekend, bo kopanie w tej skamielinie po upałowej też nie było przyjemne.
Też czekam na weekend bo zostało mi jeszcze 155 cebul z ponad czterystu do posadzenia.
Miałam to zrobić dzisiaj ale pada. Niech pada. Będzie łatwiejsze sadzenie w weekend, bo kopanie w tej skamielinie po upałowej też nie było przyjemne.
- Rennni
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
perla76, ja nie mam nawet jednego tulipana w glebie . Kiedy mam zrobić? Choć tutaj wciąż pada...w przyszłym tygodniu ma być lepsza pogoda. To muszę zrobić to
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
aneczka1979 Dzięki wielkie podniosłaś mnie na duchu .Do zimy jeszcze troche czasu to i ukorzenią się zapewne.
Sądziłam, że 15go to ostateczna data, starałam się sprężyć ale załamanie pogody popsuło mi plany. Głupio bym teraz wyglądała w przyblokowym ogródku w strugach deszczu wtykająca cebulki
No, ale widzę, że nie jestem odosobniona i Tobie także nie było dane wyrobić się na czas.
Sądziłam, że 15go to ostateczna data, starałam się sprężyć ale załamanie pogody popsuło mi plany. Głupio bym teraz wyglądała w przyblokowym ogródku w strugach deszczu wtykająca cebulki
No, ale widzę, że nie jestem odosobniona i Tobie także nie było dane wyrobić się na czas.
Pozdrawiam Bożena
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja większość posadziłam ale jeszcze nie wszystkie. Zdążymy...niech się pogoda poprawi
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na opakowaniach tulipanów piszą, że można sadzić do grudnia Oczywiście jak ziemia nie zmarznie. Ja w zeszłym roku część sadziłam jeszcze w listopadzie i wszystkie zakwitły. Ale w ubiegłym roku ładna pogoda utrzymywała się do końca listopada, a w tym nie wiadomo jak będzie
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak nie będzie mrozów to można sadzić. Zobaczymy ..
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
U mnie również jeszcze nie wszystkie posadzone. Ale spokojnie - w zeszłym roku zapodziało mnie się 10 cebul tulipana Purissima (spadły pod regal w piwnicy) i przy okazji Bożonarodzeniowych porządków 15 grudnia wsadziłam do ogrodu z myślą - co będzie, to będzie - i było wiosna pięknie wszystkie kwitły
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam podobne problemy - z nornicami. Nic na nie nie działa Przeżerają zwykłe koszyczki, przeżeraja też te sztywne kosze na wino i twarde skrzynki plastikowe. Na początku tego sezonu na dzień dobry zeżarły mi 76 cebulek pięknych odmian! Zżerają piękne dorodne lilie i róże! MasakraEliza52 pisze:Ja ze względu na jakieś potwory w glebie, które wyżerają, ryją i robią ogromne doły, (...)
Teraz posadziłam wszystko w skrzynki wkopane w ziemię.
I chcę podpytać tych, którzy stosują, jak widzę, wiadra w gruncie - czy jakis specjalny drenaż stosujecie? Pod tym wiadrem na przykład?