Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Post »

Witaj Marysiu a u nas pada od wczoraj, nareszcie trochę wody z nieba, za to się wzięłam i w domu co nie co porobię, tapetę już mam, tylko starą muszę zedrzeć ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No i nic z tego od rana siąpi i pada :wink: Przesadziliśmy tylko trzy kolejne borówki, ale niestety kawałek muszę glebogryzarką przejechać i przez deszczyk nie dało się, może jutro? Włóknina kupiona i inne niezbędne akcesoria tylko czekam na pogodę, a podobno jutro ma być 20 st, co prawda w Krakowie ale u mnie też powinno być ciepło :D

Karolino za parę tygodni może już być zima ;:oj a ja muszę korzystać z pogody i skopanej ziemi. Oczami wyobraźni widzę już efekt końcowy :;230

Iwonko u mnie też woda ciurka, a po drodze do domu widziałam dawno niespotykane zjawisko ...kałuże! ;:306
U mnie co kawałek stoi koszyk albo skrzynka z orzechami i suszymy, bo akurat jak lecą jest mokro ;:222 Część nawet już obieram na bieżące zużycie :D No to się wzięłaś za solidną robotę, a masz na tyle siły ?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,jak sie pracuje to tak się ma ,że na nic nie ma czasu,myślałam ,że jutro coś zrobię w ogrodzie ,ale jak na razie pada i jeżeli nie przestanie i jutro też będzie padało to znowu nic nie zrobię ,dzisiaj znalazłam w garażu cebulki tulipanów i innych i strasznie się zdziwiłam ,że je mam bo zapomniałam no i jeszcze jedna robota z nimi ,a w ogrodzie też góra pracy mnie czeka,i jak znam życie to nie zdążę,bo wszędzie mnie pełno ;:306 wróciłam dzisiaj z Krakowa o 20 ,ale co było zaplanowane to zrobione,oczywiście poza ogrodem ,ale jego w planach nie było :uszy ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit

Marysiu u mnie też pada , więc mamy chwilę czasu dla siebie .Obie mamy teraz przesadzanie ,kupiłam trochę róż i stoją cierpliwie na wsadzenie ale za mocno pada by coś zrobić . :D Ale niech pada deszczu nie jest za dużo no i nasze rośliny ładnie się przed zima zaklimatyzują. ;:3
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Witaj :wit U mnie od wczoraj pada, więc też nic z ogrodu. Powiedz mi czosnek sadzisz teraz?
Sporo pracy zaplanowałaś.
Pozdrawiam - Justyna
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu zabawnie zabrzmiało to zdziwienie niespotykanym dawno zjawiskiem-kałużą ;:173
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit

Już tak dawno Cię nie widziałam , że się za Tobą stęskniłam .
Melduję się , że jestem i czasami zaglądam tu do Ciebie , choć nie piszę .

Roboty działkowe odchodzą u Ciebie na całego . ;:63

Pewnie podobnie o tej porze wygląda u każdego z nas . :D

Ja częściowo działkę mam uporządkowaną i przygotowaną do zimy . Wysiałam w tunelu gorczycę na poplon . W szklarni niestety nie mogę tego zrobić , bo nie do końca jest uporządkowana .
Czasu mi trochę brakuje , jak wracamy z pracy to jest już dobrze po szesnastej . Trzeba rozpalić w kominku , w kuchni . Odgrzać obiad , ugotować na jutro , nakarmić psa .
W międzyczasie na dworze zdąży zrobić się ciemno i z pracy na działce nici . :;230
Pozdrawiam, Beata.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dobry pomysł z agro do truskawek. Następne pole truskawkowe będzie zrobione na agro. Już mam dość odchwaszczania między nimi. A słoma przydała się na troszkę tylko.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Heja, Marysiu!, kiedy tak sobie podczytuję w Twoim wątku, to widzę, że odwalasz multum roboty, a także potrafisz zaprząc do niej swoich bliskich.
Niezależnie od tego czy sama pracujesz, czy za pomocą rodzinki, zazdroszczę, bo u mnie pogoda rozlazła: a to pada, a to słońce próbuje się zza chmur wychylić, to znowu deszcz i tak w koło Macieju.
Ale pracuj, pracuj. Wiosną będą efekty.
Powodzenia! ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Oj, Marysiu, ale rozbieg złapałaś, plany ambitne. Wiosną tylko będziesz chodzić i podziwiać jak rośnie. Zima gdzieś się błąka, jeszcze zdążysz wszystko zrobić. A deszcz bardzo jest potrzebny.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie zdążyłam dzisiaj odpisać rano, bo od 8 prąd mi wyłączyli i załatwili mi tym samym cały dzień pracy w ogrodzie.
Dużo zrobiłam i jestem bardzo z siebie zadowolona, mam też nadzieję że jutro będę na chodzie Obrazek Co prawda miałam ochotę jutro przesadzić truskawki, ale ponoć już od nocy ma lać :wink:

Martusiu a ja dzisiaj szalałam w ogrodzie. M pojechał na spotkanie klasowe a ja rzuciłam się ze szpadlem! Zrobiłam sobie nową szparagarnię z czego bardzo się cieszę. Nie wiem tylko czy od wiosny będę mogła wyrywać szparagi czy zostawić żeby się porządnie zakorzeniły :?: Zrobiłam nowa grządkę truskawkową na włókninie i mam nadzieję, że uda mi się przenieść truskawki przed zimą :lol: Poza tym wykopałam mieczyki i inne cebulowe, a dalie jeszcze zostawiłam tylko je podwiązałam bo leżały. Miłego wieczoru i przesyłam całusy Obrazek

Tereniu u mnie słoneczny, ciepły dzień więc go wykorzystałam na prace jesienne. Też mam róże do przesadzenia w inne miejsce niż rosną, bo okazały się pnące :D

Justynko zawsze sadzę czosnek jesienią. Tak sporo zaplanowałam, ale jak było sucho to nie dało się organizować nowych grządek bo to jest w polu i wodę do podlania trzeba nosić kawałek :wink:

Iwonko szczerze się zdziwiłam, nie wiem czy dwa razy w tym roku widziałam kałuże ;:oj

Beatko Kochana jak miło z Twojej strony Obrazek
Zaglądam do Was, ale grupa rośnie i nie bardzo chcę jednym pisać a drugich pomijać, na pisanie do wszystkich nie bardzo mam czas ;:131
Tunel jeszcze mam nieuporządkowany, dzisiaj zebrałam sporo zielonych pomidorów i poszły do piwniczki do dojrzewania, bo cały czas jem swoje pomidory Obrazek Poza tym w tunelu zrobiłam mnożarkę róż i spory kawałek nie skopię przed wiosną. Ciągle jeszcze zawiązują się pomidory szczególnie te małe, więc żal mi wyrywać badyle, chociaż już są brzydkie ;:oj Jak wracacie po pracy po 16 to nic nie da się zrobić na zewnątrz bo o 18 ciemno, więc zostaje na wszelkie pracy tylko weekend.

Małgosiu kiedyś dawno już miałam na agrowłókninie i truskawki i poziomki. Pamiętam że miałam jakieś zastrzeżenia, zobaczymy czy się powtórzą Obrazek

Lucynko czy ja potrafię zaprząc towarzystwo do roboty? no nie wiem ;:185 powiedzmy: czasem mi się udaje a czasem obiecują i jak biorą się za wykonanie to już dawno jest zrobione Obrazek Tu wyjątkowo wykorzystałam towarzystwo jak lubią jeść to niech zapychają, potem mają większą śmiałość zrywać, bo z tym też jest różnie ;:306 Nie zazdrość bo jutro już chyba będę miała też takiego Macieja (mam dwóch syna i M ma na drugie Obrazek!
Pracowitego wieczoru! chociaż Ty już teraz tylko czekasz? Obrazek

Danusiu dałaś dobry przykład to teraz ja przesadzam, sadzę i organizują nowe grządki :lol: Też mam taką nadzieję, że do zimy jeszcze sporo zrobię ;:306 Jutro i u mnie podleje to co posadziłam ;:224
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu,ja wystraszyłam się przymrozków i pomidory kazałam wszystkie zerwać, na paprykę zabrakło czasu i dobrze, bo cały czas rośnie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danusiu ja też zebrałam, ale tydzień temu i nowe urosły :;230

to dalie dzień po zejściu śniegu!

Obrazek

Obrazek

Niestety większość leży a jak podnoszę to się łamią i mam ładny bukiet we flakonie :D
Tak wyglądało jak śnieg stopniał ;:oj

Obrazek

Już podwiązane

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zebrane dzisiaj pomidory

Obrazek

Praca ostatnich dni
przesadzone borówki

Obrazek

I dzisiejsza działalność

Obrazek

Dołem dwa wały ze szparagami, po prawej pod truskawki, u góry morela i agrest.Poniżej jeszcze będzie pas malin.

I takie widoczki!

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”