Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Post »

Dzień był dzisiaj rozrywkowy!
Do południa na kawie u córki-sąsiadki. Nie miałam aparatu a tu jak podjechaliśmy ruda wiewiórka wtrajała orzeszki i wcale się nie spłoszyła ;:333
Po południu Kraków i imieniny koleżanki, więc nie było spacerów, ogrodu czy zdjęć ;:185

Beatko dziękuję niedziela bardzo udana ;:215 Wróciłam obdarowana całą torbą nasion :D
Szparagi oczywiście najlepiej wysiać wiosną, bo ewentualnie latem a teraz chyba nic by z tego nie było :wink: Z tego co pamiętam to masz ziemię lekką piaszczystą to szparagom będzie u Ciebie dobrze ;:215
Dobrego tygodnia :wit

Marysiu nic z tego ;:185 Ty mi tu nie urządzaj ogrodu, tylko lepiej otwórz wątek :D

Julciu co prawda taka ziemia liściowa jest dobra na rozluźnienie gleby co w Twoim przypadku nie jest konieczne, ale może być do doniczek :D Jesteś pewna że pomidory zmarzły? zobacz u Lucynki plocczanki jak jej dojrzewają pomidory :lol:
Jedna karpa szparagów to tylko do ozdoby bukietów :uszy Piszesz, że się napracowałaś to pewnie jesteś zadowolona ;:168 O co chodzi z tą siarką?

Lucynko dzień towarzysko-zabawowy :tan Miło spędzony chociaż trochę serce się rwało w inne miejsce ;:219
Ja to się u Ciebie rozpadało, u mnie co drugi dzień diametralnie różna pogoda, ale dzisiaj ładna. Dobrego nocy Ci życzę ;:196

Iwonko jak miło że jesteś ;:168 tak szparagi towarzyszą mi od lat, a jak Twoje karczochy w tym roku. Obiecywałaś na jesieni wątek :D Mnie bardzo posmakowała pizza albo zapiekanka ze szparagami ;:219
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu nie wiem czy otworzę wątek, pomyślę jeszcze ;:174 wolę Tobie podpowiedzieć aby mieć co oglądać ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,niedzielę miałaś relaksacyjną ,a taka też jest potrzebna,ja w domu kisiłam barszczyk i robiłam jabłuszkowe chipsy ,potem obiadek i odpoczynek :uszy jakoś trochę jestem zmęczona i należy mi się odpoczynek,jutro też jest dzień ,może pojadę popatrzyć czy są jeszcze rydze,bo już mnie nosi za grzybami ;:306 ,pozdrawiam ,życzę dobrej nocki i dobrego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu fajnie spędziłaś dzień. Ja też ,ale teraz mam zakwasy :;230
Tunel zagazowuję siarką w celu dezynfekcji, nic nie przetrwa takich oparów ani szkodniki ,ani grzyby.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit
Marysiu widzę ,że kicia tez miał relaks i jest szczęśliwa .Każdemu należy się chwila relaksu i odpoczynku. :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Za oknem kolejny słoneczny dzień może uda się coś zrobić, chociaż przede mną po południu rutynowa wizyta u kardiologa. Trochę dzień rozbity, ale może jutrzejszy będzie taki sam :D

Marysiu cóż Twój wybór FB to nie to samo co forum ogrodowe, jakoś tam zupełnie nie odbieram Twoich roślin tak jak tutaj. To tak jak w markecie budowlanym czy w Biedronce stoisko z kwiatkami. :wink:

Martusiu wiesz że czasem trzeba innych przyjemności niż ogród :D Ja teraz zbieram orzechy codziennie kilkadziesiąt skłonów :;230 ale jak jabłka w piwniczce nie będą się dobrze przechowywać to wrócę do chipsów. Kiszenie barszczu też mnie czeka ale co to jest w porównaniu z Tobą. A i kapusty jeszcze nie kisiłam :lol: Życzę udanych zbiorów i dobrego tygodnia ;:196

Julciu zakwasy się rozejdą, a głowa przewietrzona i to najważniejsze :D O siarce przeczytałam, ale niestety to nie dla mnie ;:131 więc szkodniki i grzyby się cieszą ;:306
Dobrego tygodnia Juleczko ;:196

Tereniu o tak trzeba czasem bywać w towarzystwie gdzie nie tylko rosliny się liczą tak dla zdrowia psychicznego. Chociaż zielono teraz jest w każdym domu. Koteczki mają w sobie coś co uspakaja, jak leżą koło mnie to ja też się wyciszam, a jak zasiądzie któryś na moich kolanach to muszę odpocząć ;:306 Pięknej jesieni życzę ;:4
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu na fb też nie jestem aktywna, wstawiam fotki ze względu na kogoś innego i to z Kuby ale tylko wtedy jak ma dostęp a przy okazji to poogląda rodzinka z innych a nie chcę aby mi się oni po forum plątali bo i po co. Słonecznej pięknej jesieni w dolinie życzę :wit
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Marysiu Ty również miałaś wyjazdową niedzielę. :D
My byliśmy w Bolkowie u teściowej.
Dzisiaj głowa mi mocno daje popalić, więc snułam się tylko po ogrodzie bez konkretnego celu, a mam jeszcze parę roślin do posadzenia.
Neurolog za dwa miesiące. :shock: Może da skierowanie na MR, a to kolejne kilka miesięcy. ;:223 Gdyby jeszcze tak nie bolało.
Następne dwa dni również dla ogrodu stracone, bo mam trochę rozjazd?w.
Moje myszowate s :wink: Szkodniki wzmogły działalność. Pewnie robią zapasy na zimę. Zamiast maślaków rosną koce krecików. Oj.......oby do wiosny. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu dziękuję jesień przeplatana słońce, chmury, deszcz, śnieg....wszystko mam :D

Ewuniu ta służba zdrowia jedyne co potrafili to wydać zarządzenie w sprawie bólu, tzn leki przeciwbólowe są tańsze (duże opakowania), przynajmniej tak mi wyjaśniła LPK przepisując pb duże opakowanie. Zamiast truć się lekami lepiej byłoby leczyć :wink: U nas w polu wyrastają te wielkie kopce jak grzyby po deszczu, a maślaczków też nie mam ;:145
Ewuś łepek utulam i śpij Kochana spokojnie ;:4 ;:196
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu w ten pochmurny ranek :wit . Mam pytanie za 100 punktów :D , czy wiesz co zrobić z rajskimi jabłuszkami? Pierwszy taz mam ich trochę na młodej jabłonce.
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Iwonko! dzień pochmurny, ale ja się wybieram coś podziałać w ogrodzie. Jednak pytanie za 100 p. warte odpowiedzi :;230 Ja nic nie robię ;:185 zostawiam jabłuszka na drzewie, ale tu na pewno coś znajdziesz odpowiedniego dla siebie http://durszlak.pl/przepisy-kulinarne/rajskie-jabluszka Rajskie jabłuszka zawsze kojarzyły mi się z przybraniem tortu, tortów nie piekę to i jabłuszek nie przerabiam :D Życzę smaczności ;:138
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
U mnie już ponad tydzień zgniła pogoda, wiem deszcz potrzebny, ale w weekend by mogło odpuścić,
Jak patrzę na Twojego kocia leżącego do góry brzuszkiem, to tak jak bym mojego Tygryska widziała, identyczne pozy łapie.
Chryzantemy nie wszystkie przycinam, niektóre same się pięknie rozrastają w kulki np Tiki Tip
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, pracowita Marysiu!

Jestem pełna podziwu dla Twojej pracowitości. Wykonałaś wiele strategicznych robót ;:oj.
A propos rajskich jabłuszek. Właśnie przytaszczyłam takie z Kaszub i zamierzam je zakonserwować w syropie według kultowego przepisu pani Ćwierciakiewiczowej. Najbardziej zniechęcającą czynnością będzie kilkukrotne nakłucie każdego wykałaczką (żeby nie popękały w gotowaniu). A jest ich mnóstwo. Będzie to eksperyment, więc pobawię się w Kopciuszka, a potem powiem jak wyszło.

Pozdrawiam z nostalgicznie jesiennych zielonych pokoi - ;:196 Jagi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”