Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27
Witaj Marysiu!
U mnie znowu pada, co mnie specjalnie nie martwi, tym bardziej że nareszcie przyjechały kabina i słupek. Jest więc zajęcie w łazience.
Robiłam kiedyś - jeden jedyny raz - rajskie jabłuszka w syropie i w marynacie. Zostało mi jedno jedyne postanowienie z tamtego doświadczenia: nigdy więcej!
Sama się tymi 'delicjami rozkoszowałam', nie było chętnych w rodzinie, a mnie było żal wyrzucić.
Wczorajszy pracowity dzień (nie padało) i wieczór porządnie dały mi się we znaki, boję się, że dziś wieczorem będzie podobnie. Chociaż może nieco spokojniej.
Miłego wieczoru, Marysiu i spokojnej nocy.
U mnie znowu pada, co mnie specjalnie nie martwi, tym bardziej że nareszcie przyjechały kabina i słupek. Jest więc zajęcie w łazience.
Robiłam kiedyś - jeden jedyny raz - rajskie jabłuszka w syropie i w marynacie. Zostało mi jedno jedyne postanowienie z tamtego doświadczenia: nigdy więcej!
Sama się tymi 'delicjami rozkoszowałam', nie było chętnych w rodzinie, a mnie było żal wyrzucić.
Wczorajszy pracowity dzień (nie padało) i wieczór porządnie dały mi się we znaki, boję się, że dziś wieczorem będzie podobnie. Chociaż może nieco spokojniej.
Miłego wieczoru, Marysiu i spokojnej nocy.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dzień spędzony pracowicie! przesadzone kolejne krzewy 2 borówki i krnąbrny pigwowiec. Nareszcie mam grządkę z truskawkami i nie wiem czy nie dorobię jeszcze kawałek Wszystko zależy od pogody, bo cały dzień deszcz wisiał na włosku, ale udało się zrobić wszystko na sucho
Ewuniu jako że mnie jest wszystko jedno może padać w tygodniu, a na weekend optuję za ładną pogodą dla pracujących Kocio to nasz ulubieniec i pieszczoch, bo druga panienka ma humorki
Ja dopiero zaczynam przygodę z chryzantemami i w zasadzie poznaję ich zwyczaje, ale już je polubiłam i zagoszczą u mnie na stałe
Witaj Jagusiu
Moja pracowitość wybucha od czasu do czasu, niestety nie jest systematyczna, bo na pewno osiągnęłabym więcej Dlatego daleko mi to wypieszczonych grządek oglądanych w wielu wątkach, czy też wysprzątanych zielonych pokoi z pięknie zaaranżowanymi dekoracjami
Podobne kłucie wykonał mój M nastawiając dereniówkę Moje jabłuszka zostaną na drzewku dopóki same nie spadną.
Dziękuję za pozdrowienia, które odwzajemniam
Mam dla Ciebie coś na odmianę nie koty ale psa i to z nową willą, którą zrobili jej młodzi
Lucynko Droga!
Tyle się dzieje tej jesieni Oprócz wielu debat tak ślicznie grają nam Chopina
Ja też wystrzegam się przetworów całkiem nowych, eksperymentalnych, bo nie jestem gotowa do poświęceń i po przestawianiu z półki na półkę wyrzucam je na kompost Zamykam w słoiki to co na pewno zużyję i to co lubimy.
Cieszę się, że remont dobiega końca, bo na pewno wpłynie to pozytywnie na Twoje samopoczucie. A dodatkowe malowania już zakończone?
Ubywającej pracy w sprzyjającej atmosferze i dobrego wypoczynku życzę
Mam dla Ciebie ozdobną konsumpcję
I jeszcze parę widoczków dla tych co nie piszą
I mały poczęstunek
Miłego wieczoru!
Ewuniu jako że mnie jest wszystko jedno może padać w tygodniu, a na weekend optuję za ładną pogodą dla pracujących Kocio to nasz ulubieniec i pieszczoch, bo druga panienka ma humorki
Ja dopiero zaczynam przygodę z chryzantemami i w zasadzie poznaję ich zwyczaje, ale już je polubiłam i zagoszczą u mnie na stałe
Witaj Jagusiu
Moja pracowitość wybucha od czasu do czasu, niestety nie jest systematyczna, bo na pewno osiągnęłabym więcej Dlatego daleko mi to wypieszczonych grządek oglądanych w wielu wątkach, czy też wysprzątanych zielonych pokoi z pięknie zaaranżowanymi dekoracjami
Podobne kłucie wykonał mój M nastawiając dereniówkę Moje jabłuszka zostaną na drzewku dopóki same nie spadną.
Dziękuję za pozdrowienia, które odwzajemniam
Mam dla Ciebie coś na odmianę nie koty ale psa i to z nową willą, którą zrobili jej młodzi
Lucynko Droga!
Tyle się dzieje tej jesieni Oprócz wielu debat tak ślicznie grają nam Chopina
Ja też wystrzegam się przetworów całkiem nowych, eksperymentalnych, bo nie jestem gotowa do poświęceń i po przestawianiu z półki na półkę wyrzucam je na kompost Zamykam w słoiki to co na pewno zużyję i to co lubimy.
Cieszę się, że remont dobiega końca, bo na pewno wpłynie to pozytywnie na Twoje samopoczucie. A dodatkowe malowania już zakończone?
Ubywającej pracy w sprzyjającej atmosferze i dobrego wypoczynku życzę
Mam dla Ciebie ozdobną konsumpcję
I jeszcze parę widoczków dla tych co nie piszą
I mały poczęstunek
Miłego wieczoru!
-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ha, ha to i dla mnie nie piszącej, ale codziennie czytającej te śliczne kwiatuszki. Nie powiesz mi chyba ,że masz jeszcze na krzakach maliny . Chryzantemki tez cieszą oczy swoją urodą. Ja mam u siebie też 4 krzaczki, ale niestety mróz zrobił swoje i po nich
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu uderz w stół
Tak dzisiaj zerwane parę godzin temu maliny i jeszcze będą
U mnie mróz był niewielki wtedy kiedy śnieg przykrył rośliny dlatego nawet dalie kwitną
Ja mam jeszcze z 5 z może 6 chryzantem, które są w pączkach. Niektóre rok temu już były rozwinięte, a ten rok jakiś taki Miło mi
Tak dzisiaj zerwane parę godzin temu maliny i jeszcze będą
U mnie mróz był niewielki wtedy kiedy śnieg przykrył rośliny dlatego nawet dalie kwitną
Ja mam jeszcze z 5 z może 6 chryzantem, które są w pączkach. Niektóre rok temu już były rozwinięte, a ten rok jakiś taki Miło mi
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu To i do mnie się tyczy -niepiszącej
Piękne chryzantemy moje te wysokie połamane , część jeszcze w pakach ale cześć może jeszcze pokaże kolorek
Kapustki też masz ładne ja miałam jedną która była u mnie od tamtego roku , tak się cieszyłam ale ten śnieg ją załatwił
Odwaliłaś kawał roboty mnie jakoś się nie układa , ciągle jakieś wizyty , wyjazdy i jeszcze pogoda przeszkadza ale powolutku do wiosny obrobię się
Serdecznie pozdrawiam i życzę spokojnej nocy
Piękne chryzantemy moje te wysokie połamane , część jeszcze w pakach ale cześć może jeszcze pokaże kolorek
Kapustki też masz ładne ja miałam jedną która była u mnie od tamtego roku , tak się cieszyłam ale ten śnieg ją załatwił
Odwaliłaś kawał roboty mnie jakoś się nie układa , ciągle jakieś wizyty , wyjazdy i jeszcze pogoda przeszkadza ale powolutku do wiosny obrobię się
Serdecznie pozdrawiam i życzę spokojnej nocy
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Piesio śliczne, wygłaskaj go ode mnie.
Malinki uwielbiam, więc się poczęstowałam.
Jak będziesz chciała jakieś chryzantemy ode mnie, to mogę Ci wiosną podesłać.
Red, Corallo czy Lena, wiosną roczek im minął, a teraz niezłe z nich krzaczki.
U mnie też jeszcze nie wszystkie zakwitły,
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Marysiu, piękne chryzantemki i kapusty ozdobne. Moje nie przetrwały suszy i nie mam ich w tym sezonie tj. kapust.
U mnie pada, ładnie wszystko się nawodni. Tym bardziej po przesadzeniu. Powiedz mi, czy maliny, które mi uschły mają jakąś szansę, że mogą odbić z ziemi?
U mnie pada, ładnie wszystko się nawodni. Tym bardziej po przesadzeniu. Powiedz mi, czy maliny, które mi uschły mają jakąś szansę, że mogą odbić z ziemi?
Pozdrawiam - Justyna
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śnieg u Ciebie okazał się sprzymierzeńcem roślin,malinki z spod śniegu ,niczym w bajce
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Masko, jak ślicznie zebrałaś kolorowe marcinki. Właśnie to samo robię, zestawiam kolorystycznie i podsadzam, a właściwie zasłaniam brzydkie doły. Kapusty bardzo dekoracyjne
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu ja też ,się odzywam
Chryzantemy śliczne kapusty pewnie też i pewnie smaczne ,skoro ślimakom smakowały
U mnie pada wczoraj w miarę było ładnie ,ale nie było mi dane w ogrodzie pracować .
Zdrówka
Chryzantemy śliczne kapusty pewnie też i pewnie smaczne ,skoro ślimakom smakowały
U mnie pada wczoraj w miarę było ładnie ,ale nie było mi dane w ogrodzie pracować .
Zdrówka
Pozdrawiam Alicja
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Marysiu "odwaliłaś" kawał dobrej roboty. Trochę Ci zazdroszczę tego "grzebania" w ziemi. U mnie chwilowy zastój w tym temacie.
Piękne masz astry jesienne i chryzantemy. Urodę i zalety tych kwiatów dostrzegłam tu na forum. Też ich trochę nazbierałam. O tej porze roku to one zdobią rabaty.
Koniecznie muszę w następnym sezonie posiać kapustę ozdobną. Kiedy należy ją wysiać?
Piękne masz astry jesienne i chryzantemy. Urodę i zalety tych kwiatów dostrzegłam tu na forum. Też ich trochę nazbierałam. O tej porze roku to one zdobią rabaty.
Koniecznie muszę w następnym sezonie posiać kapustę ozdobną. Kiedy należy ją wysiać?
Pozdrawiam Hala
-
- 100p
- Od: 14 lut 2014, o 11:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu kapusta piękna , czy jest też równie smaczna?
Pozdrawiam Iwona
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
Dawno bardzo nie zaglądałam do Ciebie - brak czasu i kompa
Wpadły mi w oko ciekawe chryzantemy i kapusty ozdobne. Kapustki z nasion
Z podziwem patrzę na rozmach prac ziemnych , Marysiu sama to kopałaś wszystko
A ja się mozoliłam z czterema krzakami truskawek
A z śniegiem to nie wierzę po prostu, u nas było najzimniej 3 stopnie w dzień .
Dawno bardzo nie zaglądałam do Ciebie - brak czasu i kompa
Wpadły mi w oko ciekawe chryzantemy i kapusty ozdobne. Kapustki z nasion
Z podziwem patrzę na rozmach prac ziemnych , Marysiu sama to kopałaś wszystko
A ja się mozoliłam z czterema krzakami truskawek
A z śniegiem to nie wierzę po prostu, u nas było najzimniej 3 stopnie w dzień .