Gdzie kupić - konkretne drzewa i krzewy owocowe,bez REKLAMY sprzedawców
- krzysztofkhn
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Szkółki drzew owocowych
Te z chłodni najczęściej są przechowywane w stałej temperaturze. Nie są uszkodzone przez mróz.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
No dobrze
Jaki to ma wpływ na jakość i które są lepsze
Jaki to ma wpływ na jakość i które są lepsze
- krzysztofkhn
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Betonja !
Drzewka przechowywane przez zimę w chłodni, w temperaturze bliskiej 0°C, niemal 100% wilgotności powietrza , są / zdecydowanie lepiej dla drzewek/przechowywane niż te zadołowane.
Ten sposób jest zdecydowanie lepszy , o ile drzewka są odgrzybiane i nawadniane. Takie drzewka w sadzie rozwijają się lepiej, system korzeniowy szybko regeneruje się po posadzeniu i drzewka dają lepsze przyrosty.
Wniosek : teoretycznie te z chłodni.
Drzewka przechowywane przez zimę w chłodni, w temperaturze bliskiej 0°C, niemal 100% wilgotności powietrza , są / zdecydowanie lepiej dla drzewek/przechowywane niż te zadołowane.
Ten sposób jest zdecydowanie lepszy , o ile drzewka są odgrzybiane i nawadniane. Takie drzewka w sadzie rozwijają się lepiej, system korzeniowy szybko regeneruje się po posadzeniu i drzewka dają lepsze przyrosty.
Wniosek : teoretycznie te z chłodni.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 3 kwie 2011, o 13:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
Proszę o polecenie dobrego sklepu wysyłkowego który ma w swojej ofercie nowe odmiany agrestów (MUSKARIS KAMIENIAR REFLAMBA KATIA i inne).Pogmerałem trochę w sieci odmiany te są dostępne na allegro lecz tu zachodzi obawa co do rzetelności sprzedawcy. Jeśli ktoś zamawiał coś u nich i dostał agresty różniące się nie tylko etykietą to proszę o info.
AREK
Proszę o polecenie dobrego sklepu wysyłkowego który ma w swojej ofercie nowe odmiany agrestów (MUSKARIS KAMIENIAR REFLAMBA KATIA i inne).Pogmerałem trochę w sieci odmiany te są dostępne na allegro lecz tu zachodzi obawa co do rzetelności sprzedawcy. Jeśli ktoś zamawiał coś u nich i dostał agresty różniące się nie tylko etykietą to proszę o info.
AREK
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 8 kwie 2012, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam potrzebuje namiaru na dobrą szkółkę interesuja mnie sadzonki moreli i brzoskwiń woj,łódzkie lub :witszkółki wysyłkowe
Czy w okolicach Warszawy (najchętniej wschodnia strona) mógłby ktoś polecić dobrą szkółkę?
-
- Od: 21 sty 2008, o 17:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ze dwa lata temu kupiłem w dość chyba znanym sklepie internetowym odmiany czerwonomiąższowe (serii RedLove) z raczej oryginalnymi etykietami. Baya Marisa też jest oferowana przez kilka sklepów internetowych.
Pozdrawiam,
J
J
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
No właśnie nie jest trudno i sprzedawana jest od co najmniej ubiegłego roku ,zerknęłam w historię . Moja przyszła z metką ,co
wyrośnie czas pokaże .Kupowałam w szkółce .Nazwy nie podam ,ale była zachwalana na forum ,szkółka oczywiście.
wyrośnie czas pokaże .Kupowałam w szkółce .Nazwy nie podam ,ale była zachwalana na forum ,szkółka oczywiście.
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Ciekawi mnie czy by wystawili fakturę na ta odmianę? Na kilku aukcjach są nazwy z błędami, w opisie produktu.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Tak otrzymałam rachunek z nazwą odmiany .Na stronie jest informacja ,że pochodzi z Niemiec .Błędów nie wypatrzyłam.
- ERNRUD
- Od: 4 lip 2010, o 00:09
Mirzan, kierunkowałeś się na wybarwienie miąższu, czy to siewka, która "wydarzyła się po drodze"?
Bardzo chciałabym mieć w ogrodzie "Złotą Renetę" - dla mnie to najsmaczniejsze jabłka. Jednak w ogrodzie nie mam za dużo miejsca, a w ofertach szkółek nie zauważyłam, żeby ta jabłoń była szczepiona na karłowych podkładkach. Czy w ogóle można ją prowadzić jako małe drzewo? Jeśli tak, to gdzie można kupić?
Pozdrawiam. Jola.