Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Post »

Hej Tereniu!
Akurat miałam na myśli wszystkich tych co w ogóle nie piszą albo baarrddzoo rzadko, Ty jesteś w wiejskim cały czas ;:4
Moje niektóre też się złamały a niektóre są blisko ziemi Obrazekale są i kwitną Obrazek Pracuję, bo przez jakiś czas planowałam przesadzenia, a teraz jest po temu czas Obrazek
Dobrego dnia Obrazek

Ewuniu dziękuję piesek tęskni za młodymi, bo wyjechali i przed wyjazdem dostał przynajmniej budę :D Wygłaskany ;:215 Bardzo dziękuję za chęć podzielenia się chryzantemami i ja pewnie będę miała do zaoferowania parę, bo co prawda rosną od wiosny, ale uszczykiwane czubki ładnie się ukorzeniają Obrazek A te starsze co prawda dzieliłam jednak niektóre rosną jak szalone ;:224

Justynko tak susza narobiła szkód, a szczególnie jak się zostawiło na jakiś czas ogród bez opieki, no ale dzieci najważniejsze ;:215 Nie mam pojęcia co będzie z malinami? może jeszcze teraz pokażą że żyją. Moje w suszę nie były podlewane i pewnie dlatego po deszczach mają najwięcej owoców :D

Grażynko a początkowo utyskiwałam że pada śnieg, że za wcześnie. Teraz wróciła ładna jesień ;:173

Irminko zebrałam, bo tak napływały do mnie w formie darów, ale za rok muszę je trochę rozsadzić bo rosną na środku i zasłaniają te niskie kępki marcinków ;:131

Alu ależ oczywiście, że się odzywasz ;:4 ale są tacy co tylko oglądają, ja też tak robię w niektórych wątkach, bo pisanie zobowiązuje :D Kapusty chyba objadały bielinki tzn gąsienice, ale teraz rozbłysły swoją urodą :D Zaraz idę do ogrodu i Tobie życzę dobrego zdrowia Obrazek

Halinko oj ja też kiedyś tylko zazdrościłam a w weekend nie wiedziałam za co się chwycić, teraz co prawda sił trochę mniej ale za to czasu więcej, czyli Obrazek Do urody szczególnie chryzantem też przekonałam się tutaj na forum :lol: Kapustki siałam w kwietniu w tunelu i długi czas powoli się zbierały, ale teraz są dekoracyjne Obrazek

Iwonko napisałam o konsumpcji, ale wątpię żeby były jadalne Obrazek

Agnieszko cóż cofnęłaś się w czasie siedząc na swojej kochanej wsi :D
Chryzantemy w dużej części zakupiłam u naszej Jadzi, a część rośnie już drugi a może i trzeci rok :D wcześniej jakoś się broniłam :oops: W przekopywaniu pomogli młodzi ale ja też się sporo nakopałam i dalej kopię, przesadzam, porządkuję. Jakoś jedno wynika z drugiego i tworzy się łańcuszek prac ;:202 Truskawek jeszcze dosadzę, ale może wiosną albo jak młodzi wrócą, bo teraz zwiedzają Albanię ;:219 W planie mam jeszcze posianie zimowego szpinaku i posadzenie czosnku w skrzyniach ;:218 Już nie wspomnę o kilku różach do przesadzenia bo wyrosły potężne gildie na środku rabatek ;:131
Śnieg był i jest na to dokumentacja Obrazek

Dobrego dnia i znikam w ogrodzie Obrazek
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Naprawdę ;:oj . Myślałam, że również się ją zjada ;:306
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Marysiu, widzę, że też na nudę narzekać nie możesz :) Tyle pracy za Tobą, zasłużyłaś na wielkie brawa i porządny odpoczynek ;:333
Ja też postanowiłam w przyszłym roku wzbogacić się o zimujące chryzantemy, tworzą takie piękne plamy kolorów!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Marysiu - widzę, że miałaś bardzo pracowitą końcówkę ubiegłego tygodnia. Tyle zrobiłaś, że aż oczom nie wierzę...Mam nadzieję, że tego nie odchorujesz.
Wiesz, wzruszyły mnie >widoczki dla tych co nie piszą< poczułam w głębi serca, że one również dla mnie...
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj zapracowana kobieto! :wit :wit
Jakże ja Ci zazdroszczę pracy w ogrodzie. Ogromnie mi tego brakuje. ;:174
Wszystko przez ten głupi remont, który spokojnie można było odłożyć ... Co ja plotę: nie można było i już. ;:223
Nie przemęczaj się, Marysiu. Odpocznij. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Maryś poczęstowałam się malinkami nawet były słodkie. ;:196
Chryzantemy cudnie kwitną a moje żółte zniknęły co mogło być przyczyną ?
Buraczkowe nie raczyły pokazać kwiatów a wybujały bardzo. W tym roku mam przechlapane z nimi.
Rozumiem że kwiatki dla mnie he, he często zaglądam a nie piszę. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem!
Robię ser, słucham laureatów, ale FO też podglądam :shock:
Mimo siąpiącego deszczu zrealizowałam kolejny etap prac. Wyczyściłam ziemię po atkinidii, nawiozłam i posadziłam róże z różnych przypadkowych miejsc. Odkryłam przedziwną sytuację. Rok temu ukorzeniałam patyczek róży pod butelką na wiosnę wypuścił listki i ładnie rósł, pod koniec lata wypuścił długi bat, a ponieważ rósł w cieniu postanowiłam go przesadzić. Jakież było moje zdziwienie jak się okazało, że patyczek nie ma w ogóle korzeni ;:oj Niestety już wykopany wsadziłam na nowe miejsce i zobaczymy co będzie na wiosnę. Chyba go znowu okryję, a jutro wszystkie posadzone róże muszę poprzycinać i zrobić im kopczyki, bo dzisiaj nawet ich nie podlałam. Podlewanie było z góry :D

Iwonko powiem szczerze nie słyszałam ;:185 żeby je ktoś jadł :D

Aniu mam nadzieję że zakupione na wiosnę chryzantemy zimę przetrwają, właściwie wszystkie bo tak naprawdę nie było porządnej zimy i nie wiem jaka ta będzie :oops:
Staram się nie przemęczać się, bo potem ciśnienie mi skacze, więc po każdym etapie pracy robię sobie odpoczynek :D

Marysiu skoro nie odchorowałam, to już chyba nie odchoruję ;:306 Tym bardziej że prace wykonuje w dalszym ciągu i stale mam jeszcze wytyczone nowe cele. Jeszcze nie wykopywałam dalii i innych kłączy ani nie wyrywałam jednorocznych, bo wszystkie jeszcze kwitną mimo nieraz poziomego położenia ;:306
Wiem, że jest pewna grupa która ogląda rośliny i czyta nasze spostrzeżenia o roślinach, a nie pisze i to nie tylko że nie chce tylko nie jest zalogowana na FO.

Lucynko! pleciesz, pleciesz ;:302
Będziesz bardzo zadowolona jak remont się skończy a z czasem zapomnisz o niedogodnościach. Ogród masz uporządkowany i spokojnie dotrwa do wiosny ;:215 Nie zazdrość mi prac w ogrodzie, bo ja też miewam remonty, a Ty ich wtedy nie masz Obrazek .
Odpoczywam wieczorami i nocą, a Ty pewnie też ;:196

Misiu maliny mają trochę inną konsystencję ja to nazywam zimową :D
Chryzantemka może była z tych co to zimują w pomieszczeniu? Moje też w tym roku opóźniają kwitnienie :?
Kwiatki dla wszystkich, którzy mnie odwiedzają ;:4

Obrazek

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu ;:196 nasiona dotarły dzisiaj .Jestem ciekawa czy mi coś z tego wyjdzie, bo do siania mam dwie lewe ręce lepiej wychodzi mi patyczkowanie róż
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu na pewno wyjdzie szałwia kiełkuje bardzo łatwo, jest tylko jedna zasada nie wyplewić siewek :;230 Mnie się właściwie nawet częściowo sama wysiała, no ale wiemy jaka była zima ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,ogród masz bardzo kwitnący ,a marcinki robią taki popis ,że aż radość na nie patrzeć ,widzę ,ze bardzo wzięłaś się za pracę w ogrodzie w przeciwieństwie do mnie ,ale jak są grzyby ,to zawsze tak jest ,że opuszczam ogród, :uszy szkoda,że nie możesz przyjechać na te rydze,ja myślę ,że 4 -5 godzin by wam wystarczyło razem z jazdą i grzybobraniem ,ale trudno się mówi ,może się wybierzemy jeszcze z Bogdanem,ale on też za bardzo nie ma czasu,a samej to źle w lesie,nam wystarcza 2 godziny razem z dojazdem i mamy pełne kosze,za ser jeszcze się nie wzięłam do roboty i nie wiem kiedy to zrobię ,kupiłam garnek 10l.termometr,mam podpuszczkę ,pewnie już nieważną ,siedzi w lodówce,i nie pojechałam nigdy po mleko,bo nigdy nie mam czasu zrobić tego sera i pewnie nie zrobię ;:306 ,chyba ,że w zimie,ale jedna zima już była i nic :;230 ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Marysiu też zauważyłam, że są tacy którzy śledzą nasze wątki bez logowania. Ale co zrobić? Trzeba się z tym godzić i już.
Kobietko znowu odwaliłaś kawał roboty i to przy deszczowej aurze. Uważaj na siebie, bo zaziębić się o tej porze jest bardzo łatwo.
Kopczykujesz róże? To to już czas na te prace?
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marysiu, to pewnie z moich malin nic nie będzie, bo suche na pieprz. Muszę w takim razie zadzwonić do szwagierki, aby mi swoich nakopała i przywiozła w sobotę ;)
Wczoraj dostałam orzechy, a dziś czekam , bo mają przywieźć czerwoną jabłoń - jestem jej ciekawa. A jak Twoja? Ma owoce?
Pozdrawiam - Justyna
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Marysiu!
Zauważyłam u Ciebie dyskusję na temat podglądania bez logowania. Muszę się przyznać, że ja też długo podglądałam różne wątki, zanim zdecydowałam się zalogować na FO. Po części brakowało mi odwagi, bo dopiero uczyłam się posługiwać komputerem, po części z powodu zauroczenia olbrzymią ilością wiedzy poszczególnych Forumowiczów, którą to wiedzę konfrontowałam z własnym jej zasobem. Wnioski były różne. Ostatecznie utwierdziłam się w przekonaniu, że nie jest ze mną tak źle i wówczas dopiero podjęłam decyzję o zalogowaniu się na Forum.
Tak więc myślę, że wynikiem aktualnych podglądaczy będzie powiększenie Forumowej rodziny. Zresztą coraz to ktoś przybywa i jest nas coraz więcej.
Całuję ;:196 Ściskam ;:168
DOBREJ NOCY ŻYCZĘ! :wit :wit
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”