Actusowa kolekcja cz.IV
- Paolka33
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Actusowa kolekcja cz.IV
Nie no szczena opada z zachwytu.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Piękne kwitnienia Princesska śliczna, czemu miałaby się znudzić? Lubię jej woń
Witajcie po krotkiej przerwie
Serdeczne Dzięki za odwiedzinki i komentarze.Moje kwiatki tez Wam dziekuja
Na poczatek debiuty
zakwitla w koncu Cattleya Green Emerald orchid Queen.Juz ja mialam sprzedac ,nawet byla wystawiona.Teraz sie ciesze ,ze tego nie zrobilam.Jest piekna i pachnie rozami
Kolejne pierwsze kwitnienie ,violacea coerulea indigo blue. Piekna i oblednie pachnie ,jak to violacea.
zadebiutowaly tez phragi ,ostatnio moja ulubiona grupa :taniec2:
Phragmipedium sedenii i petite anquette :serce:
Kolejne kwitnienie phal.violacea od Kaskowej :*
Szkoda,ze zawsze zasusza pierwszy kwiatek jak drugi rozwija ,ale nie mozna miec wszystkiego .
I kolejny kwiatuszek na speciosa purple x violacea coerulea (beda zapaszki )
To by bylo na tyle w tym odcinku ,milej niedzieli
Serdeczne Dzięki za odwiedzinki i komentarze.Moje kwiatki tez Wam dziekuja
Na poczatek debiuty
zakwitla w koncu Cattleya Green Emerald orchid Queen.Juz ja mialam sprzedac ,nawet byla wystawiona.Teraz sie ciesze ,ze tego nie zrobilam.Jest piekna i pachnie rozami
Kolejne pierwsze kwitnienie ,violacea coerulea indigo blue. Piekna i oblednie pachnie ,jak to violacea.
zadebiutowaly tez phragi ,ostatnio moja ulubiona grupa :taniec2:
Phragmipedium sedenii i petite anquette :serce:
Kolejne kwitnienie phal.violacea od Kaskowej :*
Szkoda,ze zawsze zasusza pierwszy kwiatek jak drugi rozwija ,ale nie mozna miec wszystkiego .
I kolejny kwiatuszek na speciosa purple x violacea coerulea (beda zapaszki )
To by bylo na tyle w tym odcinku ,milej niedzieli
- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu prawdziwe perełki pokazujesz Dobrze,że nie sprzedałaś takiej piękności jak Cattleya Green Emerald orchid Queen, no obłedna jest
Kasiu trochę mnie tu nie było a tu storczykowy zawrót głowy
Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Pozdrawiam Iza
-
Piękne kwitnienia, obłęd po prostu. Masz bardzo dużo krzyżówek z phal. violacea powiem, że wdzięcznie pachną. Najbardziej mi wpadł w oko violacea coerulea indigo blue, jak długo je masz? Jeśli mogłabyś zdradzić rąbka tajemnicy jak je uprawiasz byłabym przeszczęśliwa
Ciesze sie ze jeszcze ktos tu zaglada
Natka,wszystkie moje phalaenopsisy botaniczne uprawiam na wystawie wschod,poludnie ,zachod (takie okno ).Latem moczone raz na tydzien tak porzadnie,jesienia i zima przelewam tylko.Uprawiam w orchiacie ,swietnie sie sprawdza u mnie jako podloze.Nawoz PP co drugie podlewanie.
Hybrydka kupiona u Elsner,czekalam z niecierpliwoscia i mnie nie zawiodla ,delikatnie i przyjemnie pachnie.
Pierwsze kwitnienie Cattleya Calummata .Jest piekna i jak zauwazycie z czasem zmienila kolor.Tez pachnie ,ale tak srednio i trzeba nos w kwiatek wsadzic
Zakwitla tez Kirchara.bardzo ladnie pachnie.
Takie dwa nowe nabytki w moim ulubionym sklepie :]
Piccolo red zakwitl w koncu.Moze nie obficie ,ale za to na moim wlasnym osobistym pedzie :]
Dwie speciosy zakwitly w jednym dniu praktycznie ,znowu moja sieweczka i druga ,odkupiona od Bobera.
I kolejne kwitnienie Blc.Petite stars.Naprawde bezproblemowa roslinka.Polecam
Z pozdrowieniami od mojej bandy
Natka,wszystkie moje phalaenopsisy botaniczne uprawiam na wystawie wschod,poludnie ,zachod (takie okno ).Latem moczone raz na tydzien tak porzadnie,jesienia i zima przelewam tylko.Uprawiam w orchiacie ,swietnie sie sprawdza u mnie jako podloze.Nawoz PP co drugie podlewanie.
Hybrydka kupiona u Elsner,czekalam z niecierpliwoscia i mnie nie zawiodla ,delikatnie i przyjemnie pachnie.
Pierwsze kwitnienie Cattleya Calummata .Jest piekna i jak zauwazycie z czasem zmienila kolor.Tez pachnie ,ale tak srednio i trzeba nos w kwiatek wsadzic
Zakwitla tez Kirchara.bardzo ladnie pachnie.
Takie dwa nowe nabytki w moim ulubionym sklepie :]
Piccolo red zakwitl w koncu.Moze nie obficie ,ale za to na moim wlasnym osobistym pedzie :]
Dwie speciosy zakwitly w jednym dniu praktycznie ,znowu moja sieweczka i druga ,odkupiona od Bobera.
I kolejne kwitnienie Blc.Petite stars.Naprawde bezproblemowa roslinka.Polecam
Z pozdrowieniami od mojej bandy
Kasiu kwitnienia piękne a banda ekstra.
Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
Pozdrawiam Iza
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Banda najlepsza Cattleya Calummata i pierwsza nowość ze sklepu bardzo mi się podoba. Pozdrawiam
Pozdrawiam - Justyna
Pierwsza nowość ze sklepu - to też mój faworyt. Banda urocza, najmniejszy rządzi, zajął najlepszą miejscówkę, pozostali tylko łapki na podusi mają.
Basia
Basia
-
Piękne kwitnienia ale banda the best
Dziekuje za odwiedzinki i mile wpisy .
Odkurze troche ,bo mi sie fotek nazbieralo ,potem sie pogubie i balagan bedzie :]
Na poczatek ,dlugo przeze mnie poszukiwana phal.equestris x maculata ,czyli Little Sister
Udalo mi sie w koncu dorwac ,dla mnie jest sliczna i bardzo sie ciesze ,ze ja mam.Tym bardziej ,ze jestem zachwycona phal.maculata (mam dwie od niedawna ,ciekawe co z tego wyjdzie ,tym bardziej ,ze ponoc do latwych nie nalezy).
Pierwsze kwitnienie Phragmipedium Fritz Schomburg ,ktorego rozetke dostalam ponad rok temu od Kaskowej.
Jest cudny!!!Wielki kwiat ,burdelowa czerwien :]
I jeszcze raz Sedenii ,ktory kwitnie juz 2 miesiace ,ostatni kwiatek na rozecie
I koledzy razem :]
Zakwitla znowu phal.Speciosa purple x violacea coerulea.I tak sie zastanawiam ,to chyba tez Germaine Vincent powinien byc prawda? Co o tym myslicie?
Nowosc ,ktora byla w urodzinowej paczce od Bobera,(Dzięki Bober ze bylas tak mila i zgodzilas sie dorzucic <3 )
Paphiopedilum Wardii.
Zakupilam sobie Bc.Binosa do mojej kolekcji szczypiorkow.Zawsze mi sie podobala ,wiec tym bardziej sie ucieszylam jak przyszla z kwiatkiem <3
Li Suh High (mam powazne watpliwosci ze to ta hybryda)
Tyle na dzis ,teraz szaro buro wiec znowu sie zacznie zrzucanie paczkow itp :/
Milej niedzieli
Odkurze troche ,bo mi sie fotek nazbieralo ,potem sie pogubie i balagan bedzie :]
Na poczatek ,dlugo przeze mnie poszukiwana phal.equestris x maculata ,czyli Little Sister
Udalo mi sie w koncu dorwac ,dla mnie jest sliczna i bardzo sie ciesze ,ze ja mam.Tym bardziej ,ze jestem zachwycona phal.maculata (mam dwie od niedawna ,ciekawe co z tego wyjdzie ,tym bardziej ,ze ponoc do latwych nie nalezy).
Pierwsze kwitnienie Phragmipedium Fritz Schomburg ,ktorego rozetke dostalam ponad rok temu od Kaskowej.
Jest cudny!!!Wielki kwiat ,burdelowa czerwien :]
I jeszcze raz Sedenii ,ktory kwitnie juz 2 miesiace ,ostatni kwiatek na rozecie
I koledzy razem :]
Zakwitla znowu phal.Speciosa purple x violacea coerulea.I tak sie zastanawiam ,to chyba tez Germaine Vincent powinien byc prawda? Co o tym myslicie?
Nowosc ,ktora byla w urodzinowej paczce od Bobera,(Dzięki Bober ze bylas tak mila i zgodzilas sie dorzucic <3 )
Paphiopedilum Wardii.
Zakupilam sobie Bc.Binosa do mojej kolekcji szczypiorkow.Zawsze mi sie podobala ,wiec tym bardziej sie ucieszylam jak przyszla z kwiatkiem <3
Li Suh High (mam powazne watpliwosci ze to ta hybryda)
Tyle na dzis ,teraz szaro buro wiec znowu sie zacznie zrzucanie paczkow itp :/
Milej niedzieli