Dzięki ERNRUD!
Obciąłem gdzieś w czasie ostatniego postu(w sensie- odpowiedzi, nie powstrzymywania się...) większość gałęzi- te, co były największe i najmniej owoców, a zostawiłem cztery lichocinki. Tydzień temu patrzę, a tu 30 cm poniżej raka puściła z pnia pijawkę- na razie skromną, ale zawsze! Chyba nie wytrzymam i standardowo po owocowaniu zetnę wszystko powyżej.
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
Witam,miesiąc temu byłem na spacerze na łąkach moją uwagę przykóła brzoskwinia rosnąca w kępie rdestowca. Drzewko miało ok 3 metrów a owoce były zielone,spróbowałem i okazało się że jest wyśmienita w smaku miała mało soku i trochę 'mączysty' smak ale słodki. Zna ktoś może tą odmianę ? Dodam jeszcze że to bardzo późna odmiana i chyba stara jak świat szukałem w internecie tej odmiany ale nie znalazłem Proszę o pomoc
gladkib,nie to nie ta,tamta była zielona przechodząca w biel
ale możliwe też że to jakaś dziczka. A wie ktoś jak mogę ją ukorzenić byle nie z nasion bo już próbowałem i guzik.