Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.7
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 5 paź 2014, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.7
Szukałam tej "Zielonej żaby" w Biedrze i niestety maja tylko Hokkaido. Widocznie koło mnie nie maja "zejścia" na dyniach to i zaopatrzenie słabe.
Pozdrawiam Kasia
- ElfyTrzy
- 50p
- Od: 24 lut 2014, o 08:27
- Kontakt:
A jest szansa, ze to nie jest F1 i powtórzy żabie cechy z nasion??
Pozdrawiam,Elżbieta
Szansa jest i zamierzam spróbować
- ElfyTrzy
- 50p
- Kontakt:
Noż kurcze blade, podziel się nasionami pls Zadzwoniłam do cioci, ma misję, oby tylko dynie były...
A wpisz sobie w google jap improved pumpkin..
A wpisz sobie w google jap improved pumpkin..
Pozdrawiam,Elżbieta
Widziałam Jap Improved, Baiana Tropical, Crowning F1, Fagtong chyba nie, PK410 F1, Ringer F1, Sweet Nutty F1 a pewnie w katalogu Janssena jeszcze kilka by się znalazło
- ElfyTrzy
- 50p
- Kontakt:
I żadna nie pasuje?? Jeez...
edit. też je widziałam, ale jest jeszcze Ayote...
edit. nie no nie zasnę dzisiaj chyba kadu, petha or sita phal ???????
edit. też je widziałam, ale jest jeszcze Ayote...
edit. nie no nie zasnę dzisiaj chyba kadu, petha or sita phal ???????
Pozdrawiam,Elżbieta
- aniag78
- 200p
- Od: 7 sie 2013, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
emalia112, MoWo chyba odgadł
http://www.jansensamen.de/melk/p2040
Mój syn dostał takie oto "wypierdki". Zbiorę nasiona i w następnym roku wysieję, bo ozdoba z nich jest bardzo ładna. Mam nadzieję, że się nie pomieszały i nie zmienią wyglądu.
http://www.jansensamen.de/melk/p2040
Mój syn dostał takie oto "wypierdki". Zbiorę nasiona i w następnym roku wysieję, bo ozdoba z nich jest bardzo ładna. Mam nadzieję, że się nie pomieszały i nie zmienią wyglądu.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
Pewnie Wojtek rozpoznał, ale takiej nazwy to ja nie pamiętam bym miała. Zbiorę nasiona i jak będzie smaczna zostawię, ale na akcje nie wyśle. Bo jednak nie jestem pewna. Jak ją rozkroje to fotki pokaże. Może wtedy potwierdzimy nazwe, albo wykluczymy.
aniag78- Ta w paski jest bardzo smaczna.
aniag78- Ta w paski jest bardzo smaczna.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kupiłam w Biedronce tą pasiastą zieloną dyńkę. Jest wg mnie bardzo słodka i delikatna, łatwo się ją obiera za skórki. Samaczna jest na surowo, ma konsytencje kalarepki (tak mi sie kojarzy).
Na zupę za słodka, spróbuję jeszcze ją upiec z ziołami i czosnkiem.
Moim faworytem dalej została dynia Hokaido i pizmowa Butternet
Asia
Na zupę za słodka, spróbuję jeszcze ją upiec z ziołami i czosnkiem.
Moim faworytem dalej została dynia Hokaido i pizmowa Butternet
Asia
- ElfyTrzy
- 50p
- Kontakt:
Chyba muszę zutylizować jedną z 2 sweet meat bo coś białego na ogonku się pojawia, boję się, że mi spleśnieje. Macie sugestie na co najlepiej ją przeznaczyć? Czy na zupę czy do zapiekania? Czy bardziej na słodko czy wytrawnie? Dziękuję z góry za sugestie.
Pozdrawiam,Elżbieta
- ElfyTrzy
- 50p
- Kontakt:
A tu pojedyncze egzemplarze moich plonów. Kolory mdłe i zdjęcia nie ostre ale miałam kiepski aparat do dyspozycji.
Galeux d'Eysines, mało pryszczy jej wyskoczyło, ale na początku jesieni ogonek zaczął podgniwać, więc wolałam zebrać w takim stanie niż spisać na straty. Nie mam pojęcia jak smakuje, w internecie różnie piszą, a to, że mało smaczna i nadaje się głównie na ozdobę, a to, że dobra na zupę...
Bezłupinowa Kakai. Zebrałam kilka dużych i parę małych. Egzemplarz na zdjęciu został zebrany całkiem zielony i dojrzewa sobie na parapecie.
Tu jedna z moich cudnych i smacznych, pomarszczonych Kogigu. Ta gładka to Musquee de Ancenis. Jedna urosła do 7kg, na zdjęciu jeden z "maluchów". Dynia na surowo pachnąca melonem. Nie rozpadła sie po upieczeniu, intensywny, pomarańczowy kolor. Jednak jak dla mnie po ugotowaniu zbyt mdły smak, miałam problem z doprawieniem zupy, żeby nabrała "charakteru". Tę spróbuję przerobić na sok.
Galeux d'Eysines, mało pryszczy jej wyskoczyło, ale na początku jesieni ogonek zaczął podgniwać, więc wolałam zebrać w takim stanie niż spisać na straty. Nie mam pojęcia jak smakuje, w internecie różnie piszą, a to, że mało smaczna i nadaje się głównie na ozdobę, a to, że dobra na zupę...
Bezłupinowa Kakai. Zebrałam kilka dużych i parę małych. Egzemplarz na zdjęciu został zebrany całkiem zielony i dojrzewa sobie na parapecie.
Tu jedna z moich cudnych i smacznych, pomarszczonych Kogigu. Ta gładka to Musquee de Ancenis. Jedna urosła do 7kg, na zdjęciu jeden z "maluchów". Dynia na surowo pachnąca melonem. Nie rozpadła sie po upieczeniu, intensywny, pomarańczowy kolor. Jednak jak dla mnie po ugotowaniu zbyt mdły smak, miałam problem z doprawieniem zupy, żeby nabrała "charakteru". Tę spróbuję przerobić na sok.
Pozdrawiam,Elżbieta
- borowa
- 200p
- Od: 3 lis 2015, o 14:22
witam forumowiczów:)
dynia biedronkowa "żabia" według anglojęzycznych źródeł to dynia Kent. najbardziej mi ona pasuje i do wyglądu i do smaku. Przyznam ze jest bardzo smaczna.
dynia biedronkowa "żabia" według anglojęzycznych źródeł to dynia Kent. najbardziej mi ona pasuje i do wyglądu i do smaku. Przyznam ze jest bardzo smaczna.
Pozdrawiam!
Jagoda
Jagoda