U Ani
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Ani
Gratuluję pierwszego "własnego" kwitnienia Storczyka
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja sobie tak skaczę po forum i wskoczyłam do Ciebie
No i juz na pierwszej stronie jedn z moich ulubionych - fikus beniaminek, i to w wersji "dorosłej". Takie duże okazy fikusa są najpiękniejsze.
Ciekawa jestem reszty Twoich doniczkowców
No i juz na pierwszej stronie jedn z moich ulubionych - fikus beniaminek, i to w wersji "dorosłej". Takie duże okazy fikusa są najpiękniejsze.
Ciekawa jestem reszty Twoich doniczkowców
Pozdrawiam i zapraszam
-
- 200p
- Od: 31 lip 2013, o 03:51
Witam
Pokazujesz śliczne kwiaty.
Gratuluję kwitnienia u storczyka no i pięknych korzonków benjaminka
Pokazujesz śliczne kwiaty.
Gratuluję kwitnienia u storczyka no i pięknych korzonków benjaminka
Pozdrawiam Asia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Super szklarenka i pomidorki super
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
- luna1202
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wszystkich forumowiczów po długiej nieobecności. Mówiąc szczerze sądziłam, że już mnie stąd wywalono, ale na szczęście tak się nie stało i mam nadzieję, że się rozkręcę i znowu w moim wątku zawitają goście...
Na początek chciałam zademonstrować białego storczyka, którego pokazywałam kilka postów wcześniej. Skurczybyk jest niesamowity, rośnie jak na drożdżach i co chwilę kwitnie!! Rozwalił swoją poprzednią doniczkę i musiałam go przesadzić do większej. Jak widać na załączonych obrazkach, nie jestem w stanie pomieścić tych wszystkich jego korzonków w doniczce
Te kwiatki, które miał na zdjęciu z czerwca zeszłego roku kwitły dość długo. Nie pamiętam jak długo, ale jeszcze nie opadły, a on już wypuszczał kolejny pęd. Niestety to chyba było dla niego zbyt wiele i stare kwiaty opadły, ale zaraz po nich były nowe. Kiedy i te opadły miał chwilową przerwę jakieś 2-3 miesiące i widzę, że znowu idzie pęd
Generalnie moje storczyki oszalały bo z siedmiu jakie posiadam pięć będzie kwitło lada moment...
Niebawem podrzucę kolejne zdjęcia.
Pozdrawiam i zapraszam!
Na początek chciałam zademonstrować białego storczyka, którego pokazywałam kilka postów wcześniej. Skurczybyk jest niesamowity, rośnie jak na drożdżach i co chwilę kwitnie!! Rozwalił swoją poprzednią doniczkę i musiałam go przesadzić do większej. Jak widać na załączonych obrazkach, nie jestem w stanie pomieścić tych wszystkich jego korzonków w doniczce
Te kwiatki, które miał na zdjęciu z czerwca zeszłego roku kwitły dość długo. Nie pamiętam jak długo, ale jeszcze nie opadły, a on już wypuszczał kolejny pęd. Niestety to chyba było dla niego zbyt wiele i stare kwiaty opadły, ale zaraz po nich były nowe. Kiedy i te opadły miał chwilową przerwę jakieś 2-3 miesiące i widzę, że znowu idzie pęd
Generalnie moje storczyki oszalały bo z siedmiu jakie posiadam pięć będzie kwitło lada moment...
Niebawem podrzucę kolejne zdjęcia.
Pozdrawiam i zapraszam!
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
O, super, że wróciłaś
Widać masz rękę do storczyków, skoro tak szaleją u ciebie - będę wpadać podziwiać, bo ja swojego pierwszego (i raczej ostatniego) ukatrupiłam.
A jak tam w tym roku warzywniak wyglądał?
Widać masz rękę do storczyków, skoro tak szaleją u ciebie - będę wpadać podziwiać, bo ja swojego pierwszego (i raczej ostatniego) ukatrupiłam.
A jak tam w tym roku warzywniak wyglądał?
- luna1202
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Malachitek
W tym roku tunel opanowały pomidory, ale zajmowała się tym głównie moja mama. Trochę się z niej uśmiałam, bo bardzo jej zależało, żeby mieć sporo pomidorków na koncentrat pomidorowy. W pracy dostała od pewnej pani trochę sadzonek, zachwalała, że to super pomidory, że będzie zadowolona, ale nic konkretnie na ich temat nie powiedziała... Okazało się, że to były pomidory koktajlowe, za którymi moja mama nie przepada Nasadziła ich dość sporo, a jak wiadomo te krzaki potrafią obrodzić... Nie nadążałyśmy zbierać, było ich mnóstwo więc rozdawałam na prawo i lewo. Tylko moja mama była trochę zniesmaczona i zawiedziona, i powiedziała, że już nie będzie od nikogo przyjmować sadzonek i w przyszłym roku sama sobie kupi.
W tym roku tunel opanowały pomidory, ale zajmowała się tym głównie moja mama. Trochę się z niej uśmiałam, bo bardzo jej zależało, żeby mieć sporo pomidorków na koncentrat pomidorowy. W pracy dostała od pewnej pani trochę sadzonek, zachwalała, że to super pomidory, że będzie zadowolona, ale nic konkretnie na ich temat nie powiedziała... Okazało się, że to były pomidory koktajlowe, za którymi moja mama nie przepada Nasadziła ich dość sporo, a jak wiadomo te krzaki potrafią obrodzić... Nie nadążałyśmy zbierać, było ich mnóstwo więc rozdawałam na prawo i lewo. Tylko moja mama była trochę zniesmaczona i zawiedziona, i powiedziała, że już nie będzie od nikogo przyjmować sadzonek i w przyszłym roku sama sobie kupi.
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
O, jaki ładny storczyk Storczyki chyba teraz wszystkie się zbierają do kwitnienia
Widzę, już Ci wyłazi z doniczki I słyszę o obfitych zbiorach pomidorów, mi w tym roku średnio wyszły. Najwyraźniej ta pani chciała się pozbyć nadmiaru sadzonek za wszelką cenę Ale cieszę się, że mimo wszystko zostały zjedzone
Widzę, już Ci wyłazi z doniczki I słyszę o obfitych zbiorach pomidorów, mi w tym roku średnio wyszły. Najwyraźniej ta pani chciała się pozbyć nadmiaru sadzonek za wszelką cenę Ale cieszę się, że mimo wszystko zostały zjedzone
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Witaj Aniu
co do Twojego białego storczyka, to mój ma podobnie bardzo długo utrzymują się na nim kwiaty, i jeszcze zanim zdąży przekwitnąć, to już puszcza odbicia z oczek, i idą następne kwiatki
co do Twojego białego storczyka, to mój ma podobnie bardzo długo utrzymują się na nim kwiaty, i jeszcze zanim zdąży przekwitnąć, to już puszcza odbicia z oczek, i idą następne kwiatki
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Oj nie nie Aniu widać, że masz ręke do kwiatów, są bardzo zadbane i jak ładnie prosto Ci puszczają pędy. Moje wszystkie takie jakieś krzywe są
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Jak dla mnie jak najbardziej masz rękę do storczyków, na przykład to to dla mnie już są jakieś czary :
No to nieźle wyszło z tymi pomidorami. Może w przyszłym roku spróbujcie z nasion?