Kochani dziękuję Wam bardzo za tak liczne odwiedzinki
Manuela - mam kilkanaście podobnych roślin, bo te moje to takie najbardziej pospolite. Ty masz za tą bardzo ładną kolekcję
Ewa321 - a czy próbowałaś pryskać je wodą destylowaną? Co do krotonów, to masz rację dają czadu

za wyjątkiem mojego red mummy, który stoi w miejscu i nie może się zdecydować, czy ma mu się polepszyć czy pogorszyć bardziej.
Wiśnia897 - tego różowego cyklamena w tamtym roku zakupiłam z myślą, że jak mi przekwitnie to nada się pewnie tylko do wyrzucenia. Ale po przesadzeniu i podlewaniu podobnie jak storczyki (moczenie w wodzie pół godzinki) przetrzymał i kwitnie mi od lata cały czas :0 teraz ma 15 kwiatków

Co do krotonów, moje zazwyczaj wypuszczają po 4 listki naraz, ale dziwi mnie ostatnio to, że kwitły mi do 3 razy w roku, a w tym tylko raz.
Luna1202 - dziękuję za wizytę, szybko się rozkręcasz ze swoimi roślinkami, bo co chwila widzę u Ciebie śliczne nowości
Filigranowa27 - cyklameny stoją u mnie w kuchni na północnym parapecie, więc chyba mają tam właśnie dobrze, nie za ciepło.
Brombiel - ja się na kaktusach wcale nie znam, przyznaję. Więc nie wiem tym bardziej dlaczego teraz postanowił kwitnąć.
Blueberry - też się cieszą, że udało mi się cyklamena doprowadzić do ponownego kwitnienia
Raflezja - dziękuję za wizytę, Już niedługo storczyk variegata będzie miał kwiatki, więc mam nadzieję, że tym bardziej Ci się spodoba

a grubosze też lubię, choć mam ich nie wiele.
Anula2007 - też właśnie się zastanawiam dlaczego hobbit ma takie jasne te ,liście, może to faktycznie inna odmiana.
Arkadius121 - dziękuję za wizytę

ja tego "koronkowego" cyklamena widziałam już gdzieś kiedyś u jakiejś Forumki, niestety nie pamiętam u której, bym musiała przelecieć kilka wątków raz jeszcze

i wtedy właśnie on bardzo mi się spodobał, aż trafiłam na takiego w sklepie
Andziax007 - o tym, że cyklamen pachnie poczułam dopiero w domu
Asia124 - ja ze swoim krotonem red mummy też mam problem, od pół roku marnie wygląda i nie wypuścił żadnego listka.
Kasiula17 - dziękuję

mini storczyk niedługo zakwitnie, mam nadzieję, że będzie miał sporo kwiatków.
Kwitnący kaktus.
Nowy kaktus, nie wiem jaka to odmiana.
Storczykowe pąki.