U Ani

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2010, o 11:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: U Ani

Post »

Gratuluję cierpliwości do takiego zaplatania pędów. Jak rozkwitną, to pewnie będzie pięknie wyglądało ;:333
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
Awatar użytkownika
luna1202
100p
100p
Od: 21 mar 2014, o 09:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

nieulozona-tak jak tylko pojawi się nowy pęd i troszkę podrośnie to praktycznie codziennie obracam doniczkę, bo strasznie się pchają w stronę słońca.

Malachitek uwierz mi, że dla mnie to też są czary :!:

wisnia897 akurat nie ja zaplatałam tego storczyka, takiego dostałam. Ze starych pędów wyrosły trzy nowe (plus jeden ze stożka) i teraz już rosną sobie jak chcą :D

Filigranowa27 właśnie nie mogę się już doczekać :D
Anna
Mój wątek --> U Ani
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj Aniu :wit
Przybywam z rewizytą i co widzę?,duży,ładnie zagospodarowany ogród,ciekawe krzewy kwitnące różnymi kolorami i zielone zdrowe doniczkowe ;:oj
Ktoś tu wcześniej powiedział,że nie ma rąk do storczyków :;230 ,hoduję je już od kilku lat ale takiego długiego pędu jaki wypuścił Twój storczyk nie doczekałem się jeszcze na żadnym z moich ;:185 - ;:433
Niech Ci zdrowo rosną wszystkie Twoje zielone i kwitną na okrągło ;:108
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
luna1202
100p
100p

Post »

Dziś będzie o zielonych, które sama ukorzeniłam.
Na początek zamiokulkas, do którego trzeba mieć ogromną cierpliwość :D Ale cóż za radość, kiedy wyrasta pierwsza łodyga :tan

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

I trzy młode fikusy, przy czym dwa posadzone razem do jednej doniczki :D

Obrazek Obrazek

W sumie teraz do mnie dotarło, że chyba za chwilę będę musiała je przesadzić :shock:
Anna
Mój wątek --> U Ani
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawa jestem twojego zamiokulkasa, też mam, ale jakoś tak ani nie umiera, ani nie rośnie :?
Fikusy zsadzone razem póki co ładnie gęsto wyglądają ;:333
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Awatar użytkownika
luna1202
100p
100p

Post »

Wiesz co Moniko, właśnie zauważyłam od jakiegoś czasu, że stanął w miejscu :( myślisz, że to wszystko na co je stać??? Że już dalej nic nie puszczą, ani nie urosną?
Anna
Mój wątek --> U Ani
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W sumie to nie wiem, mój jest taki duży, kupiłam go w biedronce wtedy za 14zł. Najpierw wypuścił dwa nowe pędy, a od kilku miesięcy po prostu stanął w miejscu i nic się z nim nie dzieje. Twój jest młody, może teraz nie pora, albo coś.
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Awatar użytkownika
luna1202
100p
100p

Post »

Aaaa, to ja myślałam, że też wyhodowałaś sama. W takim razie czekam dalej... Moja mama ma tego kwiatka i jest przecudny!!! Duży, z pięknymi, błyszczącymi liśćmi i w tym roku to już dwa razy zakwitł. Jak znajdę chwilę to jutro zrobię mu zdjęcie.

Są i zdjęcia:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Anna
Mój wątek --> U Ani
Awatar użytkownika
luna1202
100p
100p

Post »

Wczoraj pojechałam kupić komuś kwiatka na imieniny i natrafiłam na wyprzedaż nieco poturbowanych i przekwitniętych storczyków. Nie zrażając się tym faktem nabyłam dwa okazy. Jeden jest dwupędowy, niestety z "towarzystwem", ale liczę na to, że sobie z tym poradzę. Liście i korzenie w nie najgorszym stanie. Co o nich sądzicie?

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Anna
Mój wątek --> U Ani
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładne i nie wyglądają tak źle jak potrafią na wyprzedażach.Gorzej z tym dodatkowym towarzystwem, a co to , wełnowiec ?
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczyki nie wyglądają najgorzej, pod Twoją opieką na pewno im się poprawi.
Powiedz mi, jak Twoja mama to zrobiła, że dolne części łodyg zamiokulkasa są takie grube ;:oj ?
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
nieulozona-tak
500p
500p
Od: 3 gru 2014, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fikusy bardzo ładne :) Ja już wiem, aby swojego w ogóle nie przestawiać, ani nie obracać, bo od razu gubi liście. Od wiosny stoi w jednym, tym samym miejscu i nie zgubił prawie żadnego listka, gdybym wiedziała o tym wcześniej, to teraz byłby bardziej gęsty.
Ten drugi storczyk łaciatek wygląda całkiem normalnie, ma bardzo ładne liście. A co za towarzystwo się przyplątało?
Kasia :)
zapraszam
Te co powodują uśmiech
Awatar użytkownika
luna1202
100p
100p

Post »

nieulozona-tak, koniczynka2014 tak to wełnowce. Już miałam kiedyś jednego storczyka z nimi i wydaje mi się, że się ich pozbyłam (cały czas jest jeszcze pod moją obserwacją), także oby i tym razem się udało.
Co do fikusów to taką ciekawostkę Wam powiem. Generalnie wiadomo, że nie lubią zmiany miejsca i ja też tego osobiście doświadczyłam. Ale wyobraźcie sobie, że dałam jednego mojej mamie, a więc zmienił zupełnie swoje miejsce i o dziwo nie zrzucił ani jednego listka. Minęły już chyba z dwa miesiące, a jemu nic się nie dzieje, wręcz przeciwnie puszcza nowe, młode listki :heja

wisnia897 właśnie to jest najlepsze, że ona nic z nim nie robi. Po prostu tak sobie rośnie :D
Anna
Mój wątek --> U Ani
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”