U Ani
- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Ani
Wełnowce to paskudy, trzeba uważać żeby się nie rozlazły ;-( i czymś konkretnym potraktować.
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
- luna1202
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiem, wiem. Ale np. tego wcześniejszego storczyka potraktowałam wodą z mydłem i to wystarczyło. Cały czas uważnie go obserwuję i nic się nie dzieje. Jestem ciekawa czy i tym razem taka kuracja mi się uda. Na wszelki wypadek obydwa storczyki przemyłam i póki co mają kwarantannę w osobnym pomieszczeniu
- luna1202
- 100p
Eh, ale pogoda, nawet zdjęcia się nie da zrobić
Ja wciąż czekam na jakieś pierwsze kwitnienia storczyków i myślę, że biały storczyk (ten z największą ilością pędów) lada moment będzie miał kwiatuszki. Ale to jest nic, bo wydaje mi się, że kolejny storczyk puszcza pęd. Mam go już kilka lat, prawdopodobnie to jest mój pierwszy storczyk, którego dostałam od bratowej. Kwitł bardzo długo, chyba ponad rok czasu, a od mniej więcej 2-3 lat nie wypuścił żadnego pędu. Także z wielkim wyczekiwaniem spoglądam na to co tam pomiędzy listkami się wykluwa
Ja wciąż czekam na jakieś pierwsze kwitnienia storczyków i myślę, że biały storczyk (ten z największą ilością pędów) lada moment będzie miał kwiatuszki. Ale to jest nic, bo wydaje mi się, że kolejny storczyk puszcza pęd. Mam go już kilka lat, prawdopodobnie to jest mój pierwszy storczyk, którego dostałam od bratowej. Kwitł bardzo długo, chyba ponad rok czasu, a od mniej więcej 2-3 lat nie wypuścił żadnego pędu. Także z wielkim wyczekiwaniem spoglądam na to co tam pomiędzy listkami się wykluwa
- luna1202
- 100p
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Twój nowy nabytek to może być kalanchoe, ale nie jestem pewna
Ekhm... czyżby to moja sprawka? Ładna roślinka, trzymam kciuki, żeby Ci się uchowała do przyszłego roku i dłużej, w razie problemów wiesz, gdzie szukaćluna1202 pisze:dzięki temu że zostałam oświecona na tym forum, zachowam sobie ją na kolejne lata
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Piękne masz roślinki. Moje ulubione storczyki phalenopsis . Świetny sposób na spinanie pędów kwiatowych. zawsze miałam z tym problem, doniczki wywracały się. Spróbuję wiązać tak jak Ty
U ciebie już świątecznie, za sprawą "Gwiazdy"
Miłego popołudnia.
U ciebie już świątecznie, za sprawą "Gwiazdy"
Miłego popołudnia.
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Ładny okaz z tej yuki a ten pień za nią jest łysy?
Moja cała zmarniała, mam od niej ukorzenione rozetki, a pień musiałam wyrzucić, bo zgnił przelałam ją po prostu.
Gwiazda niech Ci się trzyma jak najdłużej, nie lubi stać w ciepłym, pomieszczeniu.
Moja cała zmarniała, mam od niej ukorzenione rozetki, a pień musiałam wyrzucić, bo zgnił przelałam ją po prostu.
Gwiazda niech Ci się trzyma jak najdłużej, nie lubi stać w ciepłym, pomieszczeniu.
- luna1202
- 100p
wisnia897 myślę, że to faktycznie będzie kalanchoe - dzięki a co do gwiazdy to owszem, to Twoja sprawka
Anka159 witaj dziękuję, że zawitałaś u mnie. U Ciebie widzę już dwie części wątku, także w wolnej chwili na pewno poprzeglądam. Pozdrawiam!
nieulozona-tak owszem pień jest łysy, od niego wyrosła mi ta młoda panna i tak sobie żyją razem już któryś rok. Nie wiem czy powinnam ją oddzielić od pnia? Boję się, że padnie...
Anka159 witaj dziękuję, że zawitałaś u mnie. U Ciebie widzę już dwie części wątku, także w wolnej chwili na pewno poprzeglądam. Pozdrawiam!
nieulozona-tak owszem pień jest łysy, od niego wyrosła mi ta młoda panna i tak sobie żyją razem już któryś rok. Nie wiem czy powinnam ją oddzielić od pnia? Boję się, że padnie...
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Aniu, widocznie razem im raźniej jeżeli to i Tobie nie przeszkadza, to niech sobie siedzą w tej donicy. A może niedługo znowu coś wypuści
Ładny ten farbowany , mimo że farbowany. Czy farbowanie takich storczyków odbywa się tak samo, jak w przypadku roślin ciętych? Czy spotkałaś się z innymi kolorami farbowańców?
Basia
Basia