Siła natury w maściach,nalewkach,in-zrób to sam:)
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Siła natury w maściach,nalewkach,in-zrób to sam:)
Dziękuję za przypomnienie wypadła lata temu z naszego obiegu,a jest rzeczywiście cenna
- Biotit
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
MA również inne właściwości, ale wcale nie jest prosta w produkcji i trwa ona kilka lat, aby składniki były aktywne. Kupny erzac nawet nie jest namiastką prawdziwej nalewki bursztynowej.Shyva pisze:Z mojej strony z całą stanowczością polecam nalewkę bursztynową - śmiesznie niedroga, śmiesznie prosta, za to zupełnie spektakularne efekty! kilka kropli do herbaty na początku wszelkich objawów grypopochodnych oraz dolegliwości ze strony ukł. oddechowego - naprawdę działa cuda!
- Shyva
- 100p
- Od: 26 mar 2015, o 13:30
Nie bazuję na maceracie, ale na rozkruszonym bursztynie.
Wcale nie neguję że są inne sposoby produkcji nalewki, bardziej zaawansowane i kombinowane, jednak bazując na 2-miesięcznym macerowaniu w ciemnym miejscu, jestem zadowolona
Wcale nie neguję że są inne sposoby produkcji nalewki, bardziej zaawansowane i kombinowane, jednak bazując na 2-miesięcznym macerowaniu w ciemnym miejscu, jestem zadowolona
- asma
Do tej pory (ponad 20lat temu)robiłam nalewkę podobnie j.w.
Biotit Jeżeli są inne ,bardziej efektywne sposoby na nalewkę bursztynową to słucham.Jestem otwarta na wiedzę i doświadczenia innych,bardziej wtajemniczonych
Biotit Jeżeli są inne ,bardziej efektywne sposoby na nalewkę bursztynową to słucham.Jestem otwarta na wiedzę i doświadczenia innych,bardziej wtajemniczonych
- Biotit
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To w takim razie nalewkę z bursztynu robiłaś źle , czas najwyższy zmienić stare , nieprofesjonalne przyzwyczajenia, a jak zrobić prawidłowo, o tym niebawem, bo chyba założę nowy wątek.
Podobnie jest z propolisem.
Podobnie jest z propolisem.
- asma
Czekam,jak wstawisz daj sygnał i link do stronki
ciężko przełknąć słowa krytyki....są potrzebne?nie można tak po prostu wstawić swojego przepisu?
ciężko przełknąć słowa krytyki....są potrzebne?nie można tak po prostu wstawić swojego przepisu?
- asma
Miałam wybujałe geranium,z liści nastawiłam dzisiaj nalewkę-będę używać m.in.jako odświeżacz powietrza.
Pozyskane szczepki dałam do ukorzenienia
Pozyskane szczepki dałam do ukorzenienia
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy możesz napisć jak robisz taką nalewkę z geranium?
Moje też się rozrosło, że ho ho. Zrywam i przed wyjściem na ogród nacieram szyję i odkryte części ciała....żaden komar ani meszka nie podejdzie....ale teraz nie ma komarów a geranium się marnuje.
Moje też się rozrosło, że ho ho. Zrywam i przed wyjściem na ogród nacieram szyję i odkryte części ciała....żaden komar ani meszka nie podejdzie....ale teraz nie ma komarów a geranium się marnuje.
- asma
Witaj
Listki porwałam ,lekko ubiłam i zalałam alkoholem-żeby były zakryte.Postawiłam w ciepłe miejsce.
Można też zrobić olejek-tak samo tylko zalewasz dobrą oliwą lub olejem lnianym
Można używać do kąpieli,do aromaterapii,do masażu
Listki porwałam ,lekko ubiłam i zalałam alkoholem-żeby były zakryte.Postawiłam w ciepłe miejsce.
Można też zrobić olejek-tak samo tylko zalewasz dobrą oliwą lub olejem lnianym
Można używać do kąpieli,do aromaterapii,do masażu
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O super....dzięki Asiu. W pierwszej kolejności spróbuję z olejem.
- asma
Polecam też jako płukankę do włosów skoro masz dużo geranium.
Pół garści liści zalać wrzątkiem,zaparzać,przestudzić,gotowe
Włosy pięknie pachną
Pół garści liści zalać wrzątkiem,zaparzać,przestudzić,gotowe
Włosy pięknie pachną
- asma
Zlałam dzisiaj Zioła szwedzkie i robię drugie zalanie.M mocno uciachał sobie palucha...naostrzył noże i wziął się za kaczuchę
Zioła świetnie zadziałały swego czasu na mojego "rozprutego"wybuchem słoiczka z konfiturą(słoik z zimnej spiżarni,a konfitura z bulgoczącego gara... paluszka-brak czucia miałam kilka lat,po okładach z iół szwedzkich czucie wróciło
Zioła świetnie zadziałały swego czasu na mojego "rozprutego"wybuchem słoiczka z konfiturą(słoik z zimnej spiżarni,a konfitura z bulgoczącego gara... paluszka-brak czucia miałam kilka lat,po okładach z iół szwedzkich czucie wróciło
- asma
Właśnie zrobiłam przecier z kaliny JAKI FETOR WSZYSCY NOSY ZATYKAJĄ I SZUKAJĄ ŹRÓDŁA SMRODU,ale nikt nie wpadł na to,że to z garnka z cudnymi ,czerwonymi "koralikami"tak DAJE SMRODEM
Wszystkie okna,drzwi na przestrzał pootwierane,a córcia dla której takie tortury przeszłam na widok słoiczka z przecierem o cudownych właściwościach...krzyczała w niebo głosy"zabierz to paskudztwo!!!zapomnij o tym,że będę jeść to śmierdzące świństwo"
Nie doczytałam,że podczas gotowania wydobywa się SMRÓD,ale zanim zapakowałam przecier w słoiczki upewniłam się w necie czy to aby na pewno kalina ....wpisów o nieziemskim smrodzie śmierdzących skarpet,zdechłego knura tudzież śmierdzącego sera jest tyle,że mam 100% pewności,że mam kalinowy przecier
Wszystkie okna,drzwi na przestrzał pootwierane,a córcia dla której takie tortury przeszłam na widok słoiczka z przecierem o cudownych właściwościach...krzyczała w niebo głosy"zabierz to paskudztwo!!!zapomnij o tym,że będę jeść to śmierdzące świństwo"
Nie doczytałam,że podczas gotowania wydobywa się SMRÓD,ale zanim zapakowałam przecier w słoiczki upewniłam się w necie czy to aby na pewno kalina ....wpisów o nieziemskim smrodzie śmierdzących skarpet,zdechłego knura tudzież śmierdzącego sera jest tyle,że mam 100% pewności,że mam kalinowy przecier