Zakątek na Debowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek na Debowym

Post »

Aniu mam nasionka werbeny , nie za dużo ale chętnie sie podzielę , szczególnie że dwa krzaczk póbuję przezimować ,
groszek wieloletni ,
kilka nasion rącznika ,
malwa pełna żółta
5 rodzai aksamitek o róznych kolorach i wielkościach kwiatków
mak pełny czerwony
tytoń leśny
czarnuszka damasceńska
Jeśli jesteś zainteresowana podaj adres na pw ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu mam nasiona werbeny patagońskiej i chyba jeszcze hastaty. Mam też inne, ale polecam Ci prześledzić Akcję nasienną, bo tam też sporo nasion można zdobyć.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu :wit nasion w tym roku nie zbierałam, zostały mi nasiona z poprzedniego sezonu...nie wiem czy są dobre, mogę wysłać jeśli chcesz? Przechowywane są w suchym miejscu powinny być dobre...kilka sadzonek werbeny zostało w ogrodzie... nasion chyba nie zdążyła wykształcić, kwiatostany są ... nasion nie udało się z nich wykruszyć. Wykopałam też z ogrodu cztery werbeny. Posadziłam do doniczek, może uda się je przechować do wiosny i od nowa posadzić w ogrodzie...roślina zakwitnie wcześniej, będą więc nasiona. Pierwszy raz Werbeny wysiewałam pod koniec lutego, chyba za późno trzeba wysiewać wcześniej. W tym roku tylko ;:7 ;:7 kopru tylko nazbierałam pół torebki po cukrze :;230
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witajcie !!!
Dębolistna hortensja jeszcze nie wszystkie straciła listki
Obrazek

zielonajagoda Na razie mamy jakieś przedwiośnie,a nie zimę.Może na święta nam deko coś przyprószy,,,chciałoby się, oj chciało
Zwierzaki ciepełko lubią.a koty to już w szczególności, i kominek i wygrzewanako. ale jak tez ciepełko lubię :wink:

Dorotko71 Witaj!!A ja też nie wiem jak to się stało,że ja u ciebie wcześniej nie trafiłam.a ty masz tam tyle różności, cudność.oj ,oj,,
Śliczny, bardziej puchaty twój Miki .
Moja Fiona też lubi komodę i leżenie na niej.Ot arystokratyczne mamy koty ;:306

Szafirki wychodzą z ziemi
Obrazek[
Jagoda kamczacka wypuszcza listki, oj nie wygląda to dobrze :roll:
Obrazek

Ewuniu7 Kochana .Bardzo proszę, jeżeli to nie kłopot o Tytoń leśny,Naparstnicę rdzawą, i Aksamitkę kremowa.
Koty chyba lubią jak maja ciepło albo w upały takie wylegiwanie w dziwacznych pozach " do góry kołami" :;230

karolacha-Karolinko Dzięki ;:196
O trochę ci zazdroszczę tego czasu wolnego i czasu na zrobienia różnych juz rzeczy przedświątecznych.
300 pierogów. ;:oj To zuch kobitka jesteś ;:63
Mój mąż potrafi bardzo dużo w kuchni.Są potrawy, które on tylko gotuje.Albo raz on gotuje obiad , raz ja. czasami wspólnie.To ulepsza życie,
Sprząta też mój umie,i chyba w każdej dziedzinie coś umie.Jak nie , to próbuje,Dużo w życiu sami przy remontach nauczyliśmy się i sami w 90 procentach robiliśmy( 75- maż - 15 ja)
Oj jeszcze długo chyba mi zostanie lat do pracy,,,
Moi synkowie maja 27 najstarszy, potem córcia , co wyjechała- 19 lat i najmłodszy synek- 16 lat .Także mogą i musza coś pomóc.Bo niestety pracuję. :(
A tym roku przyjdę w większości na gotowe.Też fajnie,.Dobrze,że jest komu ja przygotować. :wink:

beacia0088-Beatko Dzięki ;:196 całkiem ładnie i przyjemnie byłoby , jak by na świeta był śnieżek.ale znając życie, Zima przyjdzie w styczniu :cry:
Kominek jeszcze muszę czymś dól doszorować. ale nia mam pojęcia czym,Tu już był kominek,zapuszczony.. :cry: Trochę doprowadziłam do do ładu.ale dołu niczym nie mogę odczyścić :evil:
O . a jak Twoja kicia.Już domciu, jak jej ???Moja kiedyś to dwa dni leżała jak nieżywa.coraz tylko sprawdzałam czy oddycha.Potem pomału i długo dochodziła,Ale zaraz po pierwszym razie rui to zrobiliśmy i z głowy. i dla niej i dla nas.Ale czasami myślę,że może jak miałaby kotki choć raz to byłaby łagodniejsza.Ona obcym nie da się pogłaskać.Rzadko komu podejść. A inne koty to na ileś metrów przegania , nawet na ich podwórzu.Jak ostatnio kota naszego sąsiada ;:306

Tacca-Danusiu Tak zimy to u nas ostatnimi latami z dużym opóźnieniem przychodzą.Szkoda..
To masz piękne rodzinne święta . o i tak wspólny czas do rana.cudnie.U mnie nie ma komu tak długo siedzieć .może kiedyś to się zmieni :roll:
kasia100780-Kasiu .Lubię bardzo rzeźby. I żydków też. To trochę mam już.Gdyby nie ogród, rośliny to ta kolekcja byłaby duuuzo, duzo większa.Bo bardzo lubię obrazy, rzeźby,
To fajnie,jak masz wolna wigilię.Ja - od kiedy moi rodzice już nie żyją.( mama 14, tato 11) to już zawsze święta robię u siebie.
I jak na razie rodzina nam się nie powiększa,.Mam nadzieję,że kiedyś i u mnie będzie więcej, radośniej itp..

chalaputkowo-Moniś O kochana, ale mnie ucieszyłaś,że masz dla mnie nasionka.Będę bardzo wdzięczna za werbenę,kilka nasion rącznika ,( mak i aksamitki mam) i tytoń leśny
czarnuszka damasceńska, malwa pełna żółta
:)
Maska-Marysiu To ja o te nasiona werbeny bardzo proszę .i kurcze to to jest ta hastata. Poproszę .Brzmi ładnie. :D
Anna11-Anus Oczywiście,że chcę.I to bardzo .I odrazu dziękuję za rady co do wysiewu ;:196

A jeszcze nie dawno - Było tak :D
Obrazek
Obrazek

A jest tak - wczorajsze .Kurcze wcale nie wyglada jak grudzień , prawda ??
Obrazek
Obrazek[
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Kochani, Jeżeli ktoś ma jeszcze jakiś nadmiar nasionek kwiatowych i traw, To ja bardzo chętnie przyjmę :)
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

;:oj Pięknie wygląda to całościowe zdjęcie. Przepięknie po prostu.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu a czy Twoja hortensja dębolistna zawiązuje nasiona? bo kiedyś gdzieś kupowałam i siałam. Wyrosła śliczna roślina ale coś mi ja podjadło i przepadła. Sprawdź proszę ;:180 i napisz mi swój adres na pw ;:168
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grudzień u Ciebie naprawdę..ciekawy :lol:
A że liście puszczają kwitki to nieciekawie :|
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Aniu!
Nie wiem czy wiesz że jestem wielką wielbicielką Fionki. Ona jest czadowa :D
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Aniu piękne zdjątka :)
Ogród jesienią cudny ;:80
Mimo iż twierdzisz,że nie doczyszczony ten kominek dołem to ja tego nie widzę,ja widzę piękny kominek ,który bym chciała mieć i mam nadzieję,że za parę lat jak już odkujemy się po tych naszych problemach to sobie fundnę.Póki co mogę tylko marzyć o nim,ale wiem ,że marzenia się spełniają jak się bardzo czegoś chce ,więc będę cierpliwa.Piszesz,że robisz bombki ;:215 ja mam dwie lewe ręce do tego ;:223 więc kupuję dekoracje gotowe .
Moja kicia ma się już dobrze (w miarę ). Pierwszy dzień to miałam z głowy bo siedziałam koło niej,pilnowałam i tak jak ty patrzyłam czy oddycha bo momentami miałam wrażenie ,jakby była nie żywa ,ale teraz już dobrze.Jeżdżę z nią co drugi dzień na zastrzyk antybiotykowy ,jutro ostatni ,zaczęła w końcu już coś powoli jeść bo miała przez dwa dni wstręt do jedzenia.Teraz tylko śpi i śpi .
Miłego dnia :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dzisiaj noc z przymrozkiem większym, szron na szybach samochodu i skrobanie rano było :roll:
Dorotko71 Dzięki ;:196
Maska-Marysiu Moja hortensja dębolistna jeszcze nie kwitła.Nawet nie wiem,jak ona kwitnie.Liście owszem ma ładne.W tamtym roku dostałam ją jako małą sadzonkę .W tym podrosła, na kilka gałązek. Je się nie przycina???.Może w tym roku , co będzie pokaże jakiś kwiatek :?
Oj szkoda,że Twoją coś podjadło :cry: Zawsze szkoda każdej roślinki , co pada ;:145 Ale jak życie znam,w to miejsce zaraz następna będzie , prawda??
Anna55 -Aniu O miło.Ja też jestem wielbicielką Fiony ;:306 ;:167
beacia0088- Beatko Z naszą Fiona też tak było.Nie jadła, nie piła przez dwa dni.I twoja da radę.Koty to twardziele.Już masz z nią lepiej to dobrze.
Mierzi mnie ten kominek dołem.Ale jakoś nie mogę znaleźć właściwego preparatu, aby to usunąć.I na razie tak jest jak jest. :twisted:
Staram sie patrzeć wyżej, na ogień i buzia się od razu śmieje :D Na pewno i twoje się spełni,I Ty będziesz miała kominek :wink:
Dzisiaj planuję dokończyć te bombki.Wczoraj cały dzień w pracy i potem już mi się nic nie chciało.
Muszę jeszcze wianek ukończyć.Ale czym przymocować orzechy do niego ?? Może mi ktoś podpowie??

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Czas zamykać ten wątek .jeżeli zechcecie pogadać ze mną.
To bardzo zapraszam do http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 65049Takie Tam Pogaduchy ...
Jestem tam do czasu nowego wątku.Pewnie dopiero na wiosnę go otworzę ;:173

Proszę moderatorów o zamkniecie tego wątku :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To ja poczekam do wiosny, bo pogaduchy mam swoje i nie jestem w stanie więcej objąć :;230
H.D. nie przycinałam jedynie przekwitnięte kwiatostany!
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Oj Ładnie u Ciebie , niewielka różnica z jesiennymi widokami--trawnik zielo0ny, iglaki zielone ...ładnie ;:138 Pracujesz , ja już nie , ale za to jesteś młodsza :lol: ja chciałabym pracować i mieć Twoje lata :wink: ja mam starsze dzieci , wnuczka studentka ;:108 Nie spiesz się do emerytury , nie warto :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196 jesienią też pięknie prezentuje się Twój ogród. ;:138 ;:138 ;:138
Zaciekawiłaś mnie tą hortensją dębolistną. Myślałam, że ona u nas nie wytrzymuje zim
a jednak ostatnio w ogrodzie znajomej widziałam ją pięknie kwitnącą i nabrałam na nią ochoty.
Nawet, jak nie zakwitnie to i tak ma ozdobne liście.
:wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”