Wątek dla osób odchudzających się cz.2
Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic
U mnie też kolejne 0,7 kg mniej Miałam nadzieję chudnąć szybciej, bo wakacje zbliżają się wielkimi krokami, a potem jeszcze idę na wesele i też miło byłoby dobrze się na nim prezentować, ale i tak cieszę się z postępów. Od kilku miesięcy każde kolejne ważenie wskazuje mniejszy wynik, więc nawet jeśli to tylko 0,2 - 0,7 kg tygodniowo, to i tak małymi kroczkami zmierzam do celu...
Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic cz.2
Witajcie! Może i ja do Was dołączę? Od dziś jesteśmy z M na diecie OW. Chcemy wytrzymać 2 tygodnie w celu oczyszczenia organizmu,a potem zobaczymy.
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie ,może ktoś stosuje dietę na cukrzycę .Pilnie potrzebne jakieś wskazówki.
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Halinko a co konkretnie potrzebujesz?
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Aby szybko schudnąć stosuje 1 fazę diety Dukana. przez 7 dni -można stracić nawet 4 kg, potem wracam do normalności, ale zdrowej i waga nie wraca gwałtownie. Tak udało mi się zrzucić 8 kg po ciąży w ciągu trzech miesięcy. Zrobiłam dwie takie serie po 7 dni w miesiącu i zmieściłam się w swoje ciuchy sprzed ciąży.
Jedna z bardziej szkodliwych dla zdrowia diet, to dieta Dukana. Absolutnie nie wolno jej stosować starszym, otyłym osobom. To ,,zabójstwo" dla nerek !!! Zwiększa się ryzyko zawału serca i udaru mózgu. O osteoporozie nie wspomnę.
Najlepiej znaleźć w swojej miejscowości dobrego dietetyka, który uwzględni w diecie wiek, choroby i warunki środowiskowe.
Najlepiej znaleźć w swojej miejscowości dobrego dietetyka, który uwzględni w diecie wiek, choroby i warunki środowiskowe.
Kasia
Na szczęście nie jestem ani starsza, ani otyła. Wróciłam do swojej wagi szybko, nie musząc się godzić, teraz zdrowo się odźywiam, ćwiczę i nie mam kompleksów. Nie ma nic gorszego niż kompleksy z powodu wagi. Szczęśliwa
mama to dziecko też na tym korzysta nie wspominając o reszcie rodziny.
mama to dziecko też na tym korzysta nie wspominając o reszcie rodziny.
- justa_be
- Od: 26 lut 2014, o 08:00
Moje postanowienie to też dieta Dukana, tak jak Ty Elu zawsze stosowałam tą pierwszą fazę i efekty szybko było widać, do tego ćwiczenia i nie obżeranie się później. Teraz jestem 4 mies po urodzeniu dzidziusia i powoli chciałabym zacząć wracać do formy, miałam cięcie cesarskie dlatego też wcześniej bałam się ćwiczyć do tego zmęczenie bo mały miał kolki przez 3 mies... Ale wykupiłam już karnet na basen i nie mogę doczekać się poniedziałku
Pozdrawiam ;)
justa_be Dobre masz postanowienie
- acia1065
- Od: 7 sty 2014, o 14:19
- Kontakt:
W zeszłym roku zgubiłam 20 kg (startowałam z 98 kg ). Moje postanowienie to jeszcze 10 - 15 kg, bo mam 165 cm. Może się uda.
Beata
- ewikk77
- Od: 8 sty 2010, o 21:21
Dołączam do wątku, bo mam zamiar w tym roku zgubić kilka kilogramów, które zostały po urodzeniu ostatniego dziecka (choć już trochę czasu minęło). Zastanawiam się nad zastosowaniem diety warzywno-owocowej, ale dopiero wiosną/latem, kiedy będę miała dostęp do zdrowych (swoich) warzyw. Największym dla mnie problemem jest uzależnienie od kawy (z cukrem i mlekiem ). Jeśli nie wypiję codziennie minimum jednej to czuję się nieprzytomna (a może sobie tak podświadomie wmawiam).
acia1065 wielkie gratulacje 20 kg, to b. dużo ciekawa jestem jakie diety stosowałaś.
acia1065 wielkie gratulacje 20 kg, to b. dużo ciekawa jestem jakie diety stosowałaś.
pozdrawiam Ewa
ewikk77 Próbowałaś użyć słodzika? To nie to samo, ale zawsze słodkie i mniej kaloryczne. Najlepiej przestać słodzić od razu-ja tak zrobiłam i choć na początku kawa i herbata strasznie mi nie smakowały to pragnienie bycia szczupłą było silniejsze i wkrótce odkryłam, że gorzka kawa i herbata wcale nie są takie gorzkie, a nawet posiadają aromat, który wcześniej zagłuszał smak cukru. Spróbuj i zmuś się do picia gorzkiej-człowiek jest w stanie przyzwyczaić się do wszystkiego. Powodzenia!
- beata22
- 100p
- Od: 10 mar 2010, o 20:13
Ja też z ciekawością i wielkim zapałem przyłączam się do tego wątku, bo mam w zanadrzu ładnych parę kilo, które chciałabym w końcu zrzucić, Na razie zaczęłam od odstawienia cukru i masła, podobno gdy się zrezygnuje z cukru to ponoć bardzo pomaga w odchudzaniu.
Pozdrawiam serdecznie Beata