Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27
Lucynko nigdy nie obcinam kwiatków ciemiernikom Jeden ciemny kwitnie na okrągło, a pozostałe wiosną i kwitną jak sobie chcą
Śpij dobrze nie przejmuj się ciemiernikami jak będę szła spać poprawię Ci kołderkę
Śpij dobrze nie przejmuj się ciemiernikami jak będę szła spać poprawię Ci kołderkę
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
O, tak, popraw, bym nie zmarzła w nocy. Tylko uważaj na kotę, bo ona potrafi nie tylko drapać, ale też dotkliwie gryźć. A musisz wiedzieć, że dużą część nocy śpi ze mną pod moją kołderką.
Buźka i buziole
Buźka i buziole
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
O, widzę że Lucynka ma niebezpieczną kocią damę.
Moi panowie nie gryzą, a tylko jeden jakoś nie potrafi bawić się bez wyciągniętych pazurków.
Ale z drugiej strony moi nie byliby tak zdyscyplinowani, żeby pojechać z nami na działkę, a potem na zawołanie grzecznie do nas wrócić. Zresztą, pewnie schowaliby się w pierwszy lepszy gąszcz, wystraszeni wolnością.
Moi panowie nie gryzą, a tylko jeden jakoś nie potrafi bawić się bez wyciągniętych pazurków.
Ale z drugiej strony moi nie byliby tak zdyscyplinowani, żeby pojechać z nami na działkę, a potem na zawołanie grzecznie do nas wrócić. Zresztą, pewnie schowaliby się w pierwszy lepszy gąszcz, wystraszeni wolnością.
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Marysiu Ty to ale pracuś jesteś.Ja to już nie ma co robić w ogrodzie.Lepiężnika nie znałam,fajne toto.Ciemierników jeszcze się nie dorobiłam,ale widziałam kilka posesji dalej-kwitnące.
Takie pniaczki skalniaczki miała pani przed domem,niestety fotki nie zrobiłam,a teraz po przebudowie drogi wszystko zlikwidowane,a wyglądało pięknie,dodam,że pani starsza i chodząca o kulach.Zmieniłam z nią kilka słów,za zabrany teren dostała pieniążki,ale nie satysfakcjonuje jej to,pewnie jest zielono zakręcona jak my
Takie pniaczki skalniaczki miała pani przed domem,niestety fotki nie zrobiłam,a teraz po przebudowie drogi wszystko zlikwidowane,a wyglądało pięknie,dodam,że pani starsza i chodząca o kulach.Zmieniłam z nią kilka słów,za zabrany teren dostała pieniążki,ale nie satysfakcjonuje jej to,pewnie jest zielono zakręcona jak my
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, mam dla Ciebie nasiona kosmosu pełnego i wilczomlecza białobrzegiego.
W moim wątku podałam cały spis nasion, którymi mogę się podzielić.
Jeśli jesteś zainteresowana, to daj znać na PW.
Duża buźka
W moim wątku podałam cały spis nasion, którymi mogę się podzielić.
Jeśli jesteś zainteresowana, to daj znać na PW.
Duża buźka
Pozdrawiam. Lucyna
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maryś zazdroszczę Ci możesz poszaleć sobie w ogródku , jestem już zmęczona ilością domowego luda, nie wyrabiam z niczym o wyjściu do ogródka to mogę sobie tylko pomarzyć.
Cudowne uchwyciłaś wczorajszy zachód dnia. Jak ja marzę o dobrym aparacie.
Cudowne uchwyciłaś wczorajszy zachód dnia. Jak ja marzę o dobrym aparacie.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale ślicznie na pniu rosną rozchodniku, niesamowite , super
- Maska
- Kontakt:
Witam wieczorkiem!
Sporo dzisiaj się działo, ale o tym piszę na wyspie, bo sprawy nie dotyczą ogrodu.
Lucynko popatrz już kolejne okrywanie
Dario moje koty już znasz, nie drapią, nie gryzą a jeden uwielbia mizianie. I ten miziak pewnie wróciłby do domu z ogrodu, a Monia typowa kotka ino patrzy żeby zwiać, więc nie ryzykuję
Kasiu ciemierniki to zakup jeden z pierwszych i były przenoszone aż trafiły do obecnego ogrodu. Bezproblemowe i gdybym ich nie okrawała to byłaby ogromna kępa Szkoda tej pani potrafię zrozumieć co czuje
Lucynko bardzo Ci dziękuję za pamięć, odpowiedziałam chociaż nie na pw
Gdzie ja to wszystko wysieję Ściskam Cię mocno
Misiu w życiu bywa różnie i często nie mamy na wiele rzeczy wpływu...chociaż może i mamy, ale chciałaś tego
Ogródek ogarniesz pomału od wiosny
Karolinko rosną tu już dwa lata rosną i na innych na innych pniaczkach, rozchodniki lubią ubogie podłoże.
Sporo dzisiaj się działo, ale o tym piszę na wyspie, bo sprawy nie dotyczą ogrodu.
Lucynko popatrz już kolejne okrywanie
Dario moje koty już znasz, nie drapią, nie gryzą a jeden uwielbia mizianie. I ten miziak pewnie wróciłby do domu z ogrodu, a Monia typowa kotka ino patrzy żeby zwiać, więc nie ryzykuję
Kasiu ciemierniki to zakup jeden z pierwszych i były przenoszone aż trafiły do obecnego ogrodu. Bezproblemowe i gdybym ich nie okrawała to byłaby ogromna kępa Szkoda tej pani potrafię zrozumieć co czuje
Lucynko bardzo Ci dziękuję za pamięć, odpowiedziałam chociaż nie na pw
Gdzie ja to wszystko wysieję Ściskam Cię mocno
Misiu w życiu bywa różnie i często nie mamy na wiele rzeczy wpływu...chociaż może i mamy, ale chciałaś tego
Ogródek ogarniesz pomału od wiosny
Karolinko rosną tu już dwa lata rosną i na innych na innych pniaczkach, rozchodniki lubią ubogie podłoże.
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
O jejku, nie wiedziałam, że wrotycz ma takie zastosowanie
W kącie w ogrodzie będę musiała znaleźć dla niego miejsce, dobrze, że u nas na łąkach sporo go rośnie.
Miłego wieczoru
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,czytam ,że działasz dalej w ogrodzie,ja też ale w domu też ,jutro jadę z Zuzią na zakupy gwiazdkowe do Krakowa bo już jedna choinka ubrana, ta pod którą są prezenty ,dzisiaj była piękna pogoda to znowu jedna rabata więcej wysprzątana,ogród troszkę nabiera wyglądu,róże jeszcze nie okryte ,bo za ciepło,ale choina na boku przygotowana ,jak się oziębi to rozłożę,pozdrawiam i duża buźka
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu Ty to jesteś specjalistka od zachodów i wschodów słońca zawsze coś ciekawego pokażesz
Pniaczek super ...
Zdróweczka
Pniaczek super ...
Zdróweczka
Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Kontakt:
Witam ! dzisiejszy dzień w rezultacie okazał się słoneczny, a jak słońce to i nastrój weselszy
Ewuniu jak rośnie na łąkach to może nie musisz mieć go w ogrodzie, bo wystarczy jak zetniesz na łące
U mnie zmienia miejsce i właściwie ostatnio zanika, tak jak ktoś pisał wypiera go nawłoć, dlatego udostępniłam mu miejsce w siebie Miłego wieczoru i niedzieli
Martusiu trudno nazywać to działaniem, przechodzę przez ogród parę razy dziennie i zawsze na czymś oko i ręka spocznie Muszę ściąć więcej iglastych i też ułożyć w pobliżu roślin jakby tak pogoda się zalała bo potem zawsze coś z głowy wyleci. Udanych zakupów, ja unikam teraz sklepów bo tłumy mnie strasznie męczą
Alu dobre i to z czegoś trzeba się wyspecjalizować Dziękuję i jest to świetny temat zastępczy na taki czas jak teraz Trzymaj się cieplutko
ciemiernikowo, tylko korsykański w płaszczyku
Miłego wieczoru i wspaniałej niedzieli!
Ewuniu jak rośnie na łąkach to może nie musisz mieć go w ogrodzie, bo wystarczy jak zetniesz na łące
U mnie zmienia miejsce i właściwie ostatnio zanika, tak jak ktoś pisał wypiera go nawłoć, dlatego udostępniłam mu miejsce w siebie Miłego wieczoru i niedzieli
Martusiu trudno nazywać to działaniem, przechodzę przez ogród parę razy dziennie i zawsze na czymś oko i ręka spocznie Muszę ściąć więcej iglastych i też ułożyć w pobliżu roślin jakby tak pogoda się zalała bo potem zawsze coś z głowy wyleci. Udanych zakupów, ja unikam teraz sklepów bo tłumy mnie strasznie męczą
Alu dobre i to z czegoś trzeba się wyspecjalizować Dziękuję i jest to świetny temat zastępczy na taki czas jak teraz Trzymaj się cieplutko
ciemiernikowo, tylko korsykański w płaszczyku
Miłego wieczoru i wspaniałej niedzieli!
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Znowu mamy zimę bardziej brytyjską niż polską.
Ale kwiaty ciemierników i pierwiosnków cieszą.
Ja też tłumów nie znoszę, nigdzie.
Ale kwiaty ciemierników i pierwiosnków cieszą.
Ja też tłumów nie znoszę, nigdzie.