Magnolie kwitnienie
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agawo- wpisz w wyszukiwarkę słowo" Magnolia". O jej uprawie dyskutowaliśmy już sporo
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- grzech77
- 200p
- Od: 29 maja 2008, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie!
To może i ja pochwalę się moją magnolią. Magnolia parasolowata, niestety jej pierwszy pąk nie rozwinął się do końca ale i tak zrobił na mnie wrażenie. Liście zresztą też ma niczego sobie. Czasem mają do 40 cm długości.
A to już inna magnolia, Soulengiana reszty nie pamiętam
A to magnolia której nazwy nie znam zupełnie, z tego co wiem to rośnie już 30 lat więc jest moją równolatką. Posadził ją jeszcze mój dziadek.
To może i ja pochwalę się moją magnolią. Magnolia parasolowata, niestety jej pierwszy pąk nie rozwinął się do końca ale i tak zrobił na mnie wrażenie. Liście zresztą też ma niczego sobie. Czasem mają do 40 cm długości.
A to już inna magnolia, Soulengiana reszty nie pamiętam
A to magnolia której nazwy nie znam zupełnie, z tego co wiem to rośnie już 30 lat więc jest moją równolatką. Posadził ją jeszcze mój dziadek.
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
-
- 50p
- Od: 1 lis 2007, o 09:24
Witam,
Bartosz,
mam w ogrodzie magnolie parasolowatą, a mieszkam w górach. Mam ją już kilka lat- nie pamiętam dokładnie ile. Rośnie właściwie na środku trawnika, z jednej strony osłonięta małym żywopłotem. Na początku nie kwitła, pierwszy kwiatek zobaczyłam 2 lata temu, w tym roku miała już ich kilka. Od początku okrywam ją, ale lekko(chochoł ze starej firanki) i obsypuję ziemią na zimę-kopczyk jak róże. W tym roku okryłam tylko do połowy, bo jest już dużo, dużo wyższa ode mnie i nie sięgnę wyżej, ale myslę, że już się trochę przyzwyczaiła do naszych warunków. jak ją dostałam to nikt nie wierzył, że w ogóle tu będzie rosła. Ma piekne liście i chociażby dlatego uparłam się jej dopomóc w przetrwaniu. Życzę sukcesów
Bartosz,
mam w ogrodzie magnolie parasolowatą, a mieszkam w górach. Mam ją już kilka lat- nie pamiętam dokładnie ile. Rośnie właściwie na środku trawnika, z jednej strony osłonięta małym żywopłotem. Na początku nie kwitła, pierwszy kwiatek zobaczyłam 2 lata temu, w tym roku miała już ich kilka. Od początku okrywam ją, ale lekko(chochoł ze starej firanki) i obsypuję ziemią na zimę-kopczyk jak róże. W tym roku okryłam tylko do połowy, bo jest już dużo, dużo wyższa ode mnie i nie sięgnę wyżej, ale myslę, że już się trochę przyzwyczaiła do naszych warunków. jak ją dostałam to nikt nie wierzył, że w ogóle tu będzie rosła. Ma piekne liście i chociażby dlatego uparłam się jej dopomóc w przetrwaniu. Życzę sukcesów
pozdrawiam Elżbieta
"Otwartą księgą jest natura dla tego, co w niej czytać umie." -Konstanty Damrot
"Otwartą księgą jest natura dla tego, co w niej czytać umie." -Konstanty Damrot
- centauryda
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 14 kwie 2008, o 12:20
- Kontakt:
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Wszystko prawidłowo - nie denerwuj się Magnolia teraz zawiązuje pąki kwiatowe- zakwitnie w przyszłym roku
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
No owszem Pisząc "teraz" miałam na myśli, że w tym roku. Nie mniej nie tworzą sie one nagle tylko stopniowo rosną