Fiołki afrykańskie i ja
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Fiołki afrykańskie i ja
solshine! Spojrzałam na moje skromne fiołeczki, wszystkie patrzą w sufit, i łatwo im się robi zdjęcia.
Waleria
Waleria
miałam na myśli akurat te zwieszające, bo na ogół to patrzą w sufit, jak piszesz Ale czasem, jak Dama Jadwigi, wolą na boki, albo w podłogę
miałam na myśli akurat te zwieszające, bo na ogół to patrzą w sufit, jak piszesz Ale czasem, jak Dama Jadwigi, wolą na boki, albo w podłogę
Ala
Dzień dobry wszystkim,
Fajnie, że podoba się Wam Pierwsza Dama Kiruniu, kwitnie cały czas, ale ma po 2 kwiaty jednocześnie najwyżej. Właściwie powinnam je obrywać i formować rozetę, bo to jeszcze bardzo młody fiołek. I pewno lada moment zbiorę się z siłami i pozrywam kwiatuszki
W tej chwili dość ładnie kwitnie mi jeszcze Bog Solnca
Ale najbardziej cieszę się z maleńkiego trailerka Rob`s Humpty Doo
Fajnie, że podoba się Wam Pierwsza Dama Kiruniu, kwitnie cały czas, ale ma po 2 kwiaty jednocześnie najwyżej. Właściwie powinnam je obrywać i formować rozetę, bo to jeszcze bardzo młody fiołek. I pewno lada moment zbiorę się z siłami i pozrywam kwiatuszki
W tej chwili dość ładnie kwitnie mi jeszcze Bog Solnca
Ale najbardziej cieszę się z maleńkiego trailerka Rob`s Humpty Doo
- acia1065
- Od: 7 sty 2014, o 14:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jadviga pisze:Dzień dobry
Fiołkami afrykańskimi pasjonuję się już jakieś półtora roku. Zaczęłam od ukorzeniania listków - z niektórych wyrosły mi roślinki, inne niestety, padły. Aby popełniać mniej błędów czytałam porady na forach ogrodniczych i stricte fiołkowych. Wtedy zaczęło być lepiej. Obecnie mam już trochę kwitnących fiołeczków i chcę je tutaj pokazać. Chciałabym też wymieniać się doświadczeniem z innymi miłośnikami sępolii.
RS - Lady Makbet
Nie widać zdjęć...
Ferguson - Kris
-- 28 kwi 2015, o 20:16 --
LE - Rubin Mogołov
Beata
Beatko, nie można obejrzeć Twoich zdjęć, coś źle robisz, ale ja znam te fiołki. Myśę, że każdy fiołkowicz/fiołkomaniak będzie chętnie wymieniał się z Tobą doświadczeniem. Ja również - w miarę posiadanej wiedzy. Fiołkami tak poważniej zajmuję się od niedawna - ok. 2 lat. Też miałam swoje wzloty i upadki, niektóre roślinki rosną bardzo dobrze, inne tak sobie. Trochę eksperymentuję. Życzę Ci wytrwałości i powodzenia. Pokazuj co masz i opowiadaj, zadawaj pytania. Pozdrawiam serdecznie
- Kirunia
- 200p
- Od: 25 sie 2013, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu Bog Solnca przepiękny
Taki dostojny i poważny doskonale odzwierciedla swoje imię
Rob's Humpty Doo przy nim jest jak rozbawiony dzieciaczek. Wesoły, kolorowy, beztroski
Wiem, że nie można pozwalać młodym roślinkom kwitnąć żeby mogły uformować ładne rozetki, ale obrywanie tak pięknych kwiatów to istne barbarzyństwo
Jako początkująca fiołkomaniaczka miałam łzy w oczach jak wycinałam pączusie na maluchach
Taki dostojny i poważny doskonale odzwierciedla swoje imię
Rob's Humpty Doo przy nim jest jak rozbawiony dzieciaczek. Wesoły, kolorowy, beztroski
Wiem, że nie można pozwalać młodym roślinkom kwitnąć żeby mogły uformować ładne rozetki, ale obrywanie tak pięknych kwiatów to istne barbarzyństwo
Jako początkująca fiołkomaniaczka miałam łzy w oczach jak wycinałam pączusie na maluchach
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bog Solnca to od dzisiaj mój faworyt
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
- Kara
- 10p - Początkujący
- Od: 4 gru 2015, o 13:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pierwsza Dama jest obezwładniająco piękna!
Może i ja kiedyś natrafię na taki skarb
Oj będzie mi się śniła po nocach.... będzie