U Ani

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2010, o 11:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: U Ani

Post »

No i pięknie ;:138 Mi też trochę pączków odpadło, aczkolwiek ja mam w domu remont i co chwilę je przestawiam.
Basiu, oprócz niebieskich farbowańców chyba innych nie ma, z resztą kolorów storczyki raczej radzą sobie naturalnie :wink:
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
Awatar użytkownika
luna1202
100p
100p
Od: 21 mar 2014, o 09:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Basiu :wit
Poza niebieskimi nie spotkałam się z innymi farbowańcami. Z tego co wiem farbowanie odbywa się poprzez wstrzyknięcie do pędów kwiatowych niebieskiego barwnika. Kiedyś się zachwycałam tymi niebieskimi storczykami, ale odkąd dowiedziałam się, że nie są naturalne to mój zachwyt nieco zmalał :roll: Tak czy siak z radością przyjmuję każdego storczyka do mojej kolekcji ;:113
Anna
Mój wątek --> U Ani
Awatar użytkownika
barbra13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2015, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Do pędów kwiatowych? Nie przyszłoby mi do głowy,. Nawet zastanawiałam się, jak to możliwe, że podłoże nie jest zafarbowane , bo myślałam, że barwnik jest w wodzie do podlewania ;:306 .
Basia
nieulozona-tak
500p
500p
Od: 3 gru 2014, o 11:29

Post »

Aniu gratuluję kwiatów białego storczyka. One bardzo szybko się otwierają, czego nie mogę powiedzieć o moim mini variegacie, który pączkuje już od miesiąca i jeszcze trochę czasu mu to na pewno zajmie :)
Mi też odpadły chyba ze trzy pączki, nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło, to chyba wina lekko uchylonego okna. Ostatnio jest dosyć wietrznie przecież.
Musze też pochwalić osłonkę białaska. Bardzo ładna :)
Kasia :)
zapraszam
Te co powodują uśmiech
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj :wit
Twoja kolekcja wspaniale kwitnących roślin rozrasta się w ekspresowym tempie ;:oj ;:oj ;:oj
Bardzo ładna kolekcja fantastycznie kwitnących storczyków,kalanchoe i wiele innych ;:138
Twój Zamiokulkas jest wyjątkowo piękny,ciekaw jestem jak długo jest już u Ciebie?
Pozdrawiam.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Pięknie upięty biały storczyk :wit
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59

Post »

Noo, jest co podziwiać!
Biały się postarał ;:167 a co do niebieskiego, to mnie też zachwycają, mimo tego, że są farbowane. Ale ja po prostu mam słabość do niebieskich kwiatów :lol:
A jak tam reszta storczyków? Bo przecież biały nie był sam z pączkami? :wink:
Awatar użytkownika
luna1202
100p
100p

Post »

Arkadius121 zamiokulkas to akurat zdobycz mojej mamy, ale jakoś tak nie bardzo jesteśmy w stanie określić ile czasu już go ma :oops:

nieulozona-tak to fakt białasek już rozwinął wszystkie pączki, podczas gdy inne storczyki jeszcze nie.

Filigranowa27 dziękuję, aczkolwiek zaznaczam, że to nie moje dzieło, takiego dostałam.

Malachitek mówisz i masz :D

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Na koniec pochwalę się jeszcze moim nowym zakupem, a mianowicie kwietnikiem, który można rzec rzucono na promocję na moje życzenie :heja (w sensie takim, że właśnie byłam na kupnie):

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Dziękuję Wam za odwiedziny i za pozostawione komentarze.
Miłej niedzieli ;:3
Anna
Mój wątek --> U Ani
Awatar użytkownika
luna1202
100p
100p

Post »

Po długim oczekiwaniu doczekałam się kolejnej łodygi u mojego młodego zamiokulkasa :heja ;:138

Obrazek

Obrazek Obrazek

Gorsza sprawa, że mam problemy z paprotkami ;:131 Jedną kupiłam niedawno, drugą mam od mamy. Mówiąc szczerze nie bardzo wiem jak je pielęgnować ;:300 ;:174 Na pewno coś poczytam na ten temat, ale czy tak na szybko mógłby mi ktoś coś poradzić? Poniżej zdjęcia poglądowe jednej z nich:

Obrazek Obrazek
Anna
Mój wątek --> U Ani
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2010, o 11:08

Post »

A powiem Ci, że mój zamiokulkas też wypuścił nowy pęd ;:215
Moje paprotki lubią bardzo obfite podlewanie (ale nie zalanie) i zraszanie. Te suche liście mogą być od zbyt suchego powietrza. Teraz, w czasie aktywnych kaloryferów paprotki mają troszkę ciężko.
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Wspaniale zamioculcas postanowił się rozrosnąć:) :wit
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Aniu, piękny kwietnik ;:333 Ja swj drewniany eksmitowałam, bo miejsca było za mało . Tez kocham storczyki, ale chyba kiepsko się nimi opiekuję. :evil: Dzięki Twojemu wątkowi dowiedziałam się, ze niebieski storczyk jest farbowany ;:306 ;:306 ;:306 Ciekawe, ile jeszcze nie wiem ;:304 Zdrówka w Nowym Roku :wit
nieulozona-tak
500p
500p
Od: 3 gru 2014, o 11:29

Post »

Aniu równiez się cieszę z kolejnej łodygi zamioculcasa :)
Chcę również pochwalić Twój kwietnik. Ja myślę o takim już od roku, ale nigdzie nie spotkałam się z promocją na nie. Jak i się sprawuję? Czy jest w miare stabilny?
Kasia :)
zapraszam
Te co powodują uśmiech
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”