BobejGS- Walka z przeciwnościami, czyli warzywnik Błażeja
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: BobejGS- Walka z przeciwnościami, czyli warzywnik Błażeja
Błażeju, ja mam pytanie odnośnie growboxa, gdyż chcę sobie coś takiego zapodać na zbliżający się sezon. Myślałam o takiej konstrukcji, która miałaby ze 3-4 półki. Nad każdą partią roślinek po dwie świetlówki 36W 6500K. Konstrukcja z płyty wiórowej. Nie wiem tylko, czy robić pełnego tego growboxa, czy bez pleców i drzwiczek?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie

Bedziesz jeszcze importował coś w tym roku ? Masz jakąś sprawdzoną stronę z ktorej mozna zamowic nasiona gigantow ?
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
andzia458 Od tego jak będzie wyglądać Twój growbox, zależy tylko Twoja własna wyobraźnia.
Ja mam taki, bo na to pozwoliły mi możliwości oraz to że musiał być funkcjonalny. Przypomne, że jest u mnie w pokoju.
Przejrzyj różne wątki i przyglądnij się też innym konstrukcjom.
Są i zabudowane i niezabudowane, także na pewno znajdziesz podobny do swojego zamierzonego.
ogrodnikk Wpłaciłem pieniądze na nasionka z EGVGA i licze na pokaźny pakiet świetnych nasion.

ogrodnikk Wpłaciłem pieniądze na nasionka z EGVGA i licze na pokaźny pakiet świetnych nasion.

Ja wykorzystuję nie używaną łazienkę w moim domu jako naturalnego
growbox'a.
Ściany wykafelkowane w jasnych kolorach.
growbox'a.
Ściany wykafelkowane w jasnych kolorach.
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Błażeju, ja jeszcze w sprawie growboxa
Mam tylko jeden południowy parapet i na dodatek niezbyt szeroki więc swojego growboxa planuję postawić w kuchni na podłodze. Podpowiedz mi, proszę mniej więcej jakiej wielkości półki szykować na kondygnację, jeśli planuję dać takie żarówki, jak napisałam wcześniej? I kluczowe pytanie: ile godzin dziennie doświetlać wtedy roślinki?

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;

- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Andzia, niestety nie potrafię Tobie pomóc.
Na growboxach się mało znam, choć sam posiadam. Ja swój budowałem z tego co było, a i ze światłem też kombinowałem, bo się kompletnie na tym nie znam. Poszedłem na łatwizne i zastosowałem u siebie oświetlenie liniowe, które przez całą długość growboxa jest.
Chyba jest wątek o oświetleniu growboxa.
Kolejna część wątku tutaj
cz.2

Chyba jest wątek o oświetleniu growboxa.

Kolejna część wątku tutaj