Galeria Tofika :)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no pewnie, że może puszczać 2 keiki naraz, ale gdyby mój puścił choć 1 keiki na łodydze to raczej bym się nie ucieszyła. mój pierwszy Phal. puścił 2 keiki na swoich pędach (jeden na jednym pędzie, drugi na drugim), ale kilka miesięcy później usechł razem z keikami. były za małe, by je oddzielić. ale całe szczęście potem już ani razu nie pojawiło się na moich storczykach keiki na pędzie. z keiki cieszę się tylko wtedy, gdy od dołu puszcza go storczyk, który nie ma stożka wzrostu.
Ten jest moim pierwszym więc dowiem się jak to jest. W kolejnych już będę troszkę obeznana (o ile będą)
Mojej mamie puścił identycznie jak mi, właśnie z łodyżki. Teraz jest już dorosłym kwiatem w osobnej doniczce. I ma się dobrze.
Nie wiem jak będzie z moimi, zobaczymy, pewnie będę chuchać i dmuchać na niego :P
Mojej mamie puścił identycznie jak mi, właśnie z łodyżki. Teraz jest już dorosłym kwiatem w osobnej doniczce. I ma się dobrze.
Nie wiem jak będzie z moimi, zobaczymy, pewnie będę chuchać i dmuchać na niego :P
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
renatko storczyki u nas chyba są popularne, kiedy są np. w lidlu bardzo szybko się rozchodzą . Przeważnie są to jednak same Phal. i cena ich w lidlu jest najniższa czyli 5,99 funta lub na promocji 2,99 funta. Jeżeli chodzi o markety np. B&Q (odpowiednik polskiego OBI) jednak już cena jest inna koło 9,99 funta. W supermarketach ceny wahają się między 7,99 - 16,99 funta. Od czasu do czasu w lidlu można spotkać inne odmiany I z racji najniższej ceny tam właśnie kupuję
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Wg mnie to też wyglada na kolejne keiki. Czasem roślina może puścic nawet 4-5 keiki równocześnie, no ale to już nie jest taki edobre, b. osłabia roślinę-matkę.
Ale 2 to chyba luzik, bardzo fajnie, też mi się marzy, gratulacje, informuj nas co u nich!
Ale 2 to chyba luzik, bardzo fajnie, też mi się marzy, gratulacje, informuj nas co u nich!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05