ABC- cebula z nasion, rozsada Cz.1
- Faworyt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ABC- cebula z rozsady
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jaką polecicie wczesną cebulkę, taką do bezpośredniego spożywania razem z częścią zieloną ,na bieżąco,do sałatek i kanapek?
Może być słodka i łagodna
Asia
Może być słodka i łagodna
Asia
- Aiss
- 200p
- Od: 20 sty 2012, o 21:16
Asiu, jeśli chodzi o cebulkę z siewu, nie jestem ekspertem, ale Exhibition stosowałam na bieżąco, przerywając tam gdzie była większa, jest rewelacyjna na kanapki i do sałatek, nie wyobrażam sobie innej. Poza tym rośnie bardzo szybko. W tym roku dokupiłam jeszcze Globo, też sałatkową , miał ktoś może
- dontcallmebaby
- 50p
- Od: 30 mar 2015, o 16:21
Cześć!
Tak zachwalacie Exhibition, że zaczęłam się zastanawiać, czy nie dokupić jeszcze nasion tej odmiany. Mam zamiar wysiać Tosca i Stuttgarter (kupiłam w zeszłym roku) pomiędzy redlinami marchewki. Będę robić rozsadę. Dziękuję Autorowi wątku za foto-dokumentację i podzielenie się szczegółami uprawy.
Tak zachwalacie Exhibition, że zaczęłam się zastanawiać, czy nie dokupić jeszcze nasion tej odmiany. Mam zamiar wysiać Tosca i Stuttgarter (kupiłam w zeszłym roku) pomiędzy redlinami marchewki. Będę robić rozsadę. Dziękuję Autorowi wątku za foto-dokumentację i podzielenie się szczegółami uprawy.
-
- 50p
- Od: 11 wrz 2007, o 12:27
Mam świeże nasiona holenderskie cebuli exhibition firmy Bejo, jeżeli chcesz pisz na PW.
JS
JS
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
U mnie siewki exhibition były zdrowe, jędrne. Nie wiem co się stało na polu ale cebule nie były do odróżnienia od porów. Poważnie piszę. Dymka wyszła najkorzystniej. Sochaczewska wyszła jak statek ufo. Płaska jak spodek.
Może za głęboko sadziłam, pojęcia nie mam.
Może za głęboko sadziłam, pojęcia nie mam.
Pozdrawiam Jola
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
Może nasiona pomylone? Nie zdarzyło mi się nic podobnego nigdy A cebula u mnie zawsze sama się wypchnie w górę, pikuję niby dość głęboko, a latem i tak cebule na wierzchu siedzą - foto na poprzedniej stronie
Pozdrawiam Eugenia
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
Nie pomylone. Te same nasiona siała siostra. U niej na piachach cebula w lipcu była mięsista i duża. Jak wróciłam na swoją dziełkę w sierpniu z nadzieją na cebulkę to zobaczyłam właśnie te pory W tym roku znowu będę siać. Kiedyś musze się nauczyć jak sie uprawia cebulę.
Cebula rok po oborniku może być sadzona?
Cebula rok po oborniku może być sadzona?
Pozdrawiam Jola
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Rok po oborniku może jak najbardziej.
Powiedźcie mi gdzie kupujecie nasiona cebuli Exhibition? Ja objeździłem już chyba wszystkie sklepy ogrodnicze w moim mieście i nigdzie nie mogę dostać.
marcusson tu jest ta cebulka http://www.ogrodniczy.eu Ale 'Ailsa Craig była wg nas lepsza i lepiej się udała w ubiegłym roku
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Wiele zależy od ziemi.Exhibition najlepiej udaje się na ziemi lekkiej prawie piaskowej i poza wapnien na który bardzo dobrze reaguje nie ma zbyt wygórowanych wymagań pokarmowych.Wśród odmian sałatkowych nie widzę lepszej.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK