Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Halinko wyczytałam https://zojeczka.wordpress.com/2010/12/07/kobea-pnaca/ że przez noc ja moczyłam niecałą dobę. Często kieruje się poradami w tym blogu.
Beatko no nie bez a ogród to nie nałóg Gdybym się obżerała to wyglądałabym dużoooo lepiej! więc do tego nałogu też się nie przyznaję. Chleby piekłam, ale jakoś mi się ostatnio nie chce , ale kupuję tylko na zakwasie niestety też kosztuje Tekturki mi nie bardzo podchodzą
Agatko wylicytowałam na al....
zaraz napiszę Ci pw
Beatko no nie bez a ogród to nie nałóg Gdybym się obżerała to wyglądałabym dużoooo lepiej! więc do tego nałogu też się nie przyznaję. Chleby piekłam, ale jakoś mi się ostatnio nie chce , ale kupuję tylko na zakwasie niestety też kosztuje Tekturki mi nie bardzo podchodzą
Agatko wylicytowałam na al....
zaraz napiszę Ci pw
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu, właśnie i ja często u Zojeczki podglądam ja zaopiekować się nasionkiem, fajny ma blog dziewczyna, ja dziś znowu coś tam wysiałam, ale parapet nie z gumy już wiele na nim nie upcham, to na razie już nie szaleję, zresztą jak mówią o silnych mrozach znowu to mi się wszystkiego odechciewa
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, ja też tutaj przyczłapałam ... bo muszę mieć Ciebie na oku a tak na serio, to trochę się denerwuję bo Wy już siejecie a ja jeszcze nawet ziemi nie kupiłam jakoś wytrąciło mnie z równowagi ogrodniczej to, że dach ze szklarni zerwało i teraz jakoś nie mogę zorganizować się, a przecież był czas kiedy nie miałam szklarni i jakoś hodowałam piękne sadzonki ... chm ... muszę jakoś się pozbierać i zacząć coś wysiewać.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Odzywasz się do mnie czy masz mnie dosyć?
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu, w zeszłym roku niewiele siałam, w zasadzie tylko podstawowe warzywa, z wiadomej przyczyny, ale wcześniej siałam mizunę, dzikie brokuły i kapustę toskańską nero, być może jak dostanę nasiona to posieję ale tylko mizunę i kapustę toskańską, dzikie brokuły i obowiązkowo pak choi, tą koleżankę to mam co roku, przed śniegiem jeszcze kilka kapustek pięknie rosło na grządce, teraz śnieg się topi i jestem ciekawa czy przetrwała.
Betinko, a dlaczego chcesz przepłacać kupując pieczywo chrupkie? Trochę wody, mąki pełnoziarnistej, szczypta soli, wyrobić twarde ciasto, rozwałkować cieniutko, pokroić i upiec, lub na szybko upiec na suchej patelni z obu stron. Można sobie napiec na kilka dni żeby się opłaciło, takie nasze swojskie, zdrowe podpłomyki
Betinko, a dlaczego chcesz przepłacać kupując pieczywo chrupkie? Trochę wody, mąki pełnoziarnistej, szczypta soli, wyrobić twarde ciasto, rozwałkować cieniutko, pokroić i upiec, lub na szybko upiec na suchej patelni z obu stron. Można sobie napiec na kilka dni żeby się opłaciło, takie nasze swojskie, zdrowe podpłomyki
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko powiem Ci że jak wpisuję hasło w G. i nie pojawia się Zojeczka to jest zła bo tam jest szczegółowy i bardzo przystępnie podany opis Od lat zima to właściwie luty więc nie robię sobie nadziei na wczesną wiosnę żeby choć w marcu była
Aloczka Kochana miej mnie na oku, bo ja Cię też nie spuszczam z oka teraz mnie kolejnymi atrakcjami zarażasz
Nie miałam kiedyś warunków do siania stary dom ze starymi oknami więc siewy na parapecie odpadały, bo mróz hulał. Odziedziczyłam po poprzednikach pełno starych okien i drzwi i zrobiłam w najbardziej nasłonecznionym miejscu skrzynię inspektową. Posiałam kwiaty jarzynki kapustowe i nie poddawałam się. Pomidory przyszły później już miałam nowe okna i ciepło na parapecie.
Dorota masz jakiś problem? napisałaś sporo chyba nawet za dużo
Iwonko no właśnie wydawało mi się, że z dzikimi brokułami dostałam mizunę, było jeszcze coś trzeciego ale nie pamiętam. Pamiętam że kury mi wszystko zjadły
Ja już nie mam śniegu tylko stojącą wodę na trawie. Ziemia jednak jest zamarznięta.
No proszę Ty nawet tekturki potrafisz upiec
Aloczka Kochana miej mnie na oku, bo ja Cię też nie spuszczam z oka teraz mnie kolejnymi atrakcjami zarażasz
Nie miałam kiedyś warunków do siania stary dom ze starymi oknami więc siewy na parapecie odpadały, bo mróz hulał. Odziedziczyłam po poprzednikach pełno starych okien i drzwi i zrobiłam w najbardziej nasłonecznionym miejscu skrzynię inspektową. Posiałam kwiaty jarzynki kapustowe i nie poddawałam się. Pomidory przyszły później już miałam nowe okna i ciepło na parapecie.
Dorota masz jakiś problem? napisałaś sporo chyba nawet za dużo
Iwonko no właśnie wydawało mi się, że z dzikimi brokułami dostałam mizunę, było jeszcze coś trzeciego ale nie pamiętam. Pamiętam że kury mi wszystko zjadły
Ja już nie mam śniegu tylko stojącą wodę na trawie. Ziemia jednak jest zamarznięta.
No proszę Ty nawet tekturki potrafisz upiec
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu nie chcę zasmucać, ale z tego co czytam wiosna ma przyjść później i zimna ma być, pocieszam się że długoterminowe nie sprawdzają się za dobrze i teraz niech tak będzie , a zaciekawiła mnie ta pak hoi co Iwonka pisała, to kapusta czy sałata, ale chyba popatrzę za nasionami
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
Iwonko ja też przymierzam się do toskańskiej i pack choi, czy one są trudne w uprawie ?
Agata
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Oj dziewczyny zima idzie, trzeba się przytulic - w kupie raźniej
Marysiu, cóż tu napisać dobrze, że tutaj jesteś .
Pozdrawiam Renia
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Hejka myślicie że mnie tu nie będzie a jestem i będę i będziemy tworzyć wyspę w ogródku
Marysinym czy ona chce czy nie
A w ogóle Maryś znowu jakaś obca mi roślina Mizuna ,muszę poczytać u wujka Google.
A ja chciałam posiać Gazanie ale jak wyczytałam w nowym wydaniu pięknego czasopisma ogrodniczego
że w każdym sezonie trzeba w pojemnikach zmieniać ziemię to właśnie nadarzyła mi się okazja i wysłałam he, he o tej porze do wielkiego marketu moją rodzinkę wiem że tam jest dobra bo widziałam.
Teraz czekam ile przywiozą.
A placki na tej patelni to naprawdę można upiec
Marysinym czy ona chce czy nie
A w ogóle Maryś znowu jakaś obca mi roślina Mizuna ,muszę poczytać u wujka Google.
A ja chciałam posiać Gazanie ale jak wyczytałam w nowym wydaniu pięknego czasopisma ogrodniczego
że w każdym sezonie trzeba w pojemnikach zmieniać ziemię to właśnie nadarzyła mi się okazja i wysłałam he, he o tej porze do wielkiego marketu moją rodzinkę wiem że tam jest dobra bo widziałam.
Teraz czekam ile przywiozą.
A placki na tej patelni to naprawdę można upiec
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Od soboty u mnie prognozują znowu śnieg i -12 przez 4-5 dni - oj zima, choć wcale mi nie do śmiechu z tego powodu.majalis2013 pisze:Aniu idzie wiosna nie zima