Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Post »

Halinko wyczytałam https://zojeczka.wordpress.com/2010/12/07/kobea-pnaca/ że przez noc ja moczyłam niecałą dobę. Często kieruje się poradami w tym blogu.

Beatko no nie bez ;:185 a ogród to nie nałóg ;:oj Gdybym się obżerała to wyglądałabym dużoooo lepiej! więc do tego nałogu też się nie przyznaję. Chleby piekłam, ale jakoś mi się ostatnio nie chce ;:185 , ale kupuję tylko na zakwasie niestety też kosztuje :wink: Tekturki mi nie bardzo podchodzą ;:204

Agatko wylicytowałam na al....
zaraz napiszę Ci pw :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, właśnie i ja często u Zojeczki podglądam ja zaopiekować się nasionkiem, fajny ma blog dziewczyna, ja dziś znowu coś tam wysiałam, ale parapet nie z gumy już wiele na nim nie upcham, to na razie już nie szaleję, zresztą jak mówią o silnych mrozach znowu to mi się wszystkiego odechciewa ;:185
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, ja też tutaj przyczłapałam ... bo muszę mieć Ciebie na oku :;230 a tak na serio, to trochę się denerwuję bo Wy już siejecie a ja jeszcze nawet ziemi nie kupiłam ;:oj jakoś wytrąciło mnie z równowagi ogrodniczej to, że dach ze szklarni zerwało i teraz jakoś nie mogę zorganizować się, a przecież był czas kiedy nie miałam szklarni i jakoś hodowałam piękne sadzonki ... chm ... muszę jakoś się pozbierać i zacząć coś wysiewać.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Odzywasz się do mnie czy masz mnie dosyć? :oops:
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu, w zeszłym roku niewiele siałam, w zasadzie tylko podstawowe warzywa, z wiadomej przyczyny, ale wcześniej siałam mizunę, dzikie brokuły i kapustę toskańską nero, być może jak dostanę nasiona to posieję ale tylko mizunę i kapustę toskańską, dzikie brokuły ;:185 i obowiązkowo pak choi, tą koleżankę to mam co roku, przed śniegiem jeszcze kilka kapustek pięknie rosło na grządce, teraz śnieg się topi i jestem ciekawa czy przetrwała.
Betinko, a dlaczego chcesz przepłacać kupując pieczywo chrupkie? Trochę wody, mąki pełnoziarnistej, szczypta soli, wyrobić twarde ciasto, rozwałkować cieniutko, pokroić i upiec, lub na szybko upiec na suchej patelni z obu stron. Można sobie napiec na kilka dni żeby się opłaciło, takie nasze swojskie, zdrowe podpłomyki :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko powiem Ci że jak wpisuję hasło w G. i nie pojawia się Zojeczka to jest zła :twisted: bo tam jest szczegółowy i bardzo przystępnie podany opis ;:333 Od lat zima to właściwie luty więc nie robię sobie nadziei na wczesną wiosnę ;:185 żeby choć w marcu była ;:3

Aloczka Kochana miej mnie na oku, bo ja Cię też nie spuszczam z oka ;:306 teraz mnie kolejnymi atrakcjami zarażasz ;:306
Nie miałam kiedyś warunków do siania stary dom ze starymi oknami więc siewy na parapecie odpadały, bo mróz hulał. Odziedziczyłam po poprzednikach pełno starych okien i drzwi i zrobiłam w najbardziej nasłonecznionym miejscu skrzynię inspektową. Posiałam kwiaty jarzynki kapustowe i nie poddawałam się. Pomidory przyszły później już miałam nowe okna i ciepło na parapecie. ;:333

Dorota masz jakiś problem? napisałaś sporo chyba nawet za dużo ;:222

Iwonko no właśnie wydawało mi się, że z dzikimi brokułami dostałam mizunę, było jeszcze coś trzeciego ale nie pamiętam. Pamiętam że kury mi wszystko zjadły ;:306
Ja już nie mam śniegu tylko stojącą wodę na trawie. Ziemia jednak jest zamarznięta.
No proszę Ty nawet tekturki potrafisz upiec ;:202
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu nie chcę zasmucać, ale z tego co czytam wiosna ma przyjść później i zimna ma być, pocieszam się że długoterminowe nie sprawdzają się za dobrze i teraz niech tak będzie ;:108 , a zaciekawiła mnie ta pak hoi co Iwonka pisała, to kapusta czy sałata, ale chyba popatrzę za nasionami ;:108
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Iwonko ja też przymierzam się do toskańskiej i pack choi, czy one są trudne w uprawie ?
Agata
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Oj dziewczyny zima idzie, trzeba się przytulic - w kupie raźniej ;:196
Renka123
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 lut 2015, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, cóż tu napisać dobrze, że tutaj jesteś ;:167.
Pozdrawiam Renia
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Aniu idzie wiosna nie zima ;:196
Agata
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Hejka myślicie że mnie tu nie będzie a jestem ;:306 i będę i będziemy tworzyć wyspę w ogródku
Marysinym czy ona chce czy nie ;:196
A w ogóle Maryś znowu jakaś obca mi roślina Mizuna ,muszę poczytać u wujka Google.
A ja chciałam posiać Gazanie ale jak wyczytałam w nowym wydaniu pięknego czasopisma ogrodniczego
że w każdym sezonie trzeba w pojemnikach zmieniać ziemię to właśnie nadarzyła mi się okazja i wysłałam he, he o tej porze do wielkiego marketu moją rodzinkę wiem że tam jest dobra bo widziałam.
Teraz czekam ile przywiozą.
A placki na tej patelni to naprawdę można upiec :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

majalis2013 pisze:Aniu idzie wiosna nie zima ;:196
Od soboty u mnie prognozują znowu śnieg i -12 przez 4-5 dni - oj zima, choć wcale mi nie do śmiechu z tego powodu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”