Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Jestem i ja.
Marysiu, Dorotko szkoda życia na obrażanie się o "pierdoły" . Każdy z nas ma jakieś poglądy, zdania i przekonania na rożne tematy. Jesteśmy dorosłymi ludzimi z rożnym bagażem doświadczeń, żyjących w różnych miejscach i otoczeniu. A z resztą byłoby dziwnie gdyby wszyscy się ze sobą tylko zgadzali, przytakiwali sobie i słodzili. Nie przesadzajmy z braniem tak wszystkiego do siebie. Apeluję o wypalenie fajki pokoju i uważniejsze dobieranie słów. Z braku emota z fajką musi być .
Marysiu, Dorotko szkoda życia na obrażanie się o "pierdoły" . Każdy z nas ma jakieś poglądy, zdania i przekonania na rożne tematy. Jesteśmy dorosłymi ludzimi z rożnym bagażem doświadczeń, żyjących w różnych miejscach i otoczeniu. A z resztą byłoby dziwnie gdyby wszyscy się ze sobą tylko zgadzali, przytakiwali sobie i słodzili. Nie przesadzajmy z braniem tak wszystkiego do siebie. Apeluję o wypalenie fajki pokoju i uważniejsze dobieranie słów. Z braku emota z fajką musi być .
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Misiu, a ja właśnie myślałam gdzieś ty się zapodziała.
Aniu, to tylko przejściowe Jak to było - sorry taki mamy klimat . Śnieg i - 12 to fakt niedogodność, ale minie.
Aniu, to tylko przejściowe Jak to było - sorry taki mamy klimat . Śnieg i - 12 to fakt niedogodność, ale minie.
Agata
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agatko tydzień wytrzymam, tylko żeby autko odpalało bez problemu i nic więcej mi nie trzeba.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Maryś czy chcesz czy nie to wyspa popłynęła za Tobą
Pozdrawiam Alicja
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Matysiu, przyszłam powiedzieć Ci: Dobranoc.
Dzisiaj nie będę zarywać nocy. Przez cały dzień i wieczór jakaś przymulona jestem.
Śpij dobrze i niech Ci się piękne ogrody przyśnią.
Dzisiaj nie będę zarywać nocy. Przez cały dzień i wieczór jakaś przymulona jestem.
Śpij dobrze i niech Ci się piękne ogrody przyśnią.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko trudno jak musisz to zasmucaj, a wiosna 2015 była ciepła? pamiętasz jak się certoliła z nami? Wszyscy pisali ani zimy ani wiosny nie ma Jak zajrzałam do sklepów z nasionami to zobaczyłam orgię kaput, sałat, koprów to sobie zamówiłam takie cudo : Kapusta głowiasta stożkowa biała CUOR di BUE da GRASSO była jeszcze jedna ale w ramach cięcia kosztów widzę wypadła
Aniu WK właśnie kot się do moich nóg tuli
Reniu zapraszam
Misiu już sieje gazanię, bo ja też mam w tym roku, ale nie za wcześnie? ziemia używana już jest wyjałowiona, trzeba byłoby wyprażyć i nawieźć ale wiadomo ile ? ja wysypuję na grządki i zawsze to trochę spulchnia
A placki no to skoro Iwonka napisała to pewnie tak
Agusiu jak tam Twój wizerunek poprawił się?
Taka jedna mnie straszy, że naśle na mnie moderatorów więc chyba pójdę wcześniej spać
Ale jeszcze pokażę Wam jak będzie!
Jeszcze tylko pięć miesięcy
Aniu WK właśnie kot się do moich nóg tuli
Reniu zapraszam
Misiu już sieje gazanię, bo ja też mam w tym roku, ale nie za wcześnie? ziemia używana już jest wyjałowiona, trzeba byłoby wyprażyć i nawieźć ale wiadomo ile ? ja wysypuję na grządki i zawsze to trochę spulchnia
A placki no to skoro Iwonka napisała to pewnie tak
Agusiu jak tam Twój wizerunek poprawił się?
Taka jedna mnie straszy, że naśle na mnie moderatorów więc chyba pójdę wcześniej spać
Ale jeszcze pokażę Wam jak będzie!
Jeszcze tylko pięć miesięcy
- Maska
- Kontakt:
Do czerwca!
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
To teraz może być tak, że jest zima, będzie wiosna
- ewikk77
- Od: 8 sty 2010, o 21:21
Mówią, że jak Wielkanoc wcześnie, to i wiosna wczesna. Tego będę się trzymać .
pozdrawiam Ewa
- Maska
- Kontakt:
Iwonko taką mam nadzieję, ale wiesz w sianiu i tak nam nic nie przeszkodzi żeby tylko kwiecień był łagodny, bo wtedy pomidory idą do tunelu
Witaj Ewuniu tak rzeczywiście chyba przysłowie głosi i ja też będę się tego trzymać
Beatko witaj i cieszę się że mnie znalazłaś. Zapraszam serdecznie i będzie mi bardzo miło gościć Cię
Witaj Ewuniu tak rzeczywiście chyba przysłowie głosi i ja też będę się tego trzymać
Beatko witaj i cieszę się że mnie znalazłaś. Zapraszam serdecznie i będzie mi bardzo miło gościć Cię
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu, no co Ty, spać tak wcześnie?
Iwonko, Agatko, ja jestem roślinożerna ze śladowym drobiowo-rybnym akcentem, Pak Choi sieję można by rzec "na okrągło", sama rośnie wystarczy posiać i zapomnieć, w sezonie zjadam młode roślinki, natomiast jako poplon zostawiam aż do mrozów, wtedy główki robią się dość spore i pięknie wyglądają, zjadam w sałatkach, przysmażone, duszone, w zupie i na kanapkach, mozna powiedzieć że zielone pcham gdzie popadnie
Natomiast kapustę toskańską traktujemy jak nasz jarmuż, najlepsza po przymrozkach lub z zamrażarki.
Mizuna tylko jako pikantny dodatek zaostrzający smak sałatek czy kanapkę.
Marysiu kapusta stożkowa jest pyszna, delikatna i krucha, suróweczki z niej - palce lizać, gołąbki też, będę trzymać kciuki żeby Ci się udało ją wyhodować, bo ponoć kapryśna
Iwonko, Agatko, ja jestem roślinożerna ze śladowym drobiowo-rybnym akcentem, Pak Choi sieję można by rzec "na okrągło", sama rośnie wystarczy posiać i zapomnieć, w sezonie zjadam młode roślinki, natomiast jako poplon zostawiam aż do mrozów, wtedy główki robią się dość spore i pięknie wyglądają, zjadam w sałatkach, przysmażone, duszone, w zupie i na kanapkach, mozna powiedzieć że zielone pcham gdzie popadnie
Natomiast kapustę toskańską traktujemy jak nasz jarmuż, najlepsza po przymrozkach lub z zamrażarki.
Mizuna tylko jako pikantny dodatek zaostrzający smak sałatek czy kanapkę.
Marysiu kapusta stożkowa jest pyszna, delikatna i krucha, suróweczki z niej - palce lizać, gołąbki też, będę trzymać kciuki żeby Ci się udało ją wyhodować, bo ponoć kapryśna
O i takie widoczki Marysiu lubię, zwłaszcza z makami
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu śliczne wspomnienia ,a iryska mam takiego samego
Spokojnej nocy