Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Post »

Aniu my postanowiłyśmy w tym roku wg. kalendarza biodynamicznego i dzisiaj był ostatni dzień następny dobry będzie 19, 20 stycznia na siew. Skoro ziemia zmrożona to teraz postaw ją koło pieca i niech się porządnie zagrzeje i jak dotrwasz to 18 zalej nasiona i 19 posiej ;:333 Firletkę zobaczyłam u Lidzi i strasznie mi się spodobała. U mnie w polu nie rośnie więc Lidzia przysłała :D tak samo jak cykorię podróżnik ;:333 Na zdjęciu jest czosnek zwisły (bułgarski).

Iwonko pogadamy jak dojdą nasionka, ile razy Ty mnie zmobilizowałaś do siania różnych nasion :D

Jagusiu Ty stale to samo ! tutaj o kwiatkach tamten wątek jest zamknięty, a ja w ogóle nie powracałam do Twojego wpisu czego się denerwujesz ja też miałam na myśli Twoje spotkanie z siekierką. Dziewczyno spokojnie!

Misiu zrobili Ci piękny prezent zostaw, nie trzeba przesadzać. Jak przekwitną to na wiosnę dasz do ziemi i będziesz miała na następny sezon....aaa tylko zabezpiecz przed wiesz kim! teraz będzie pachniało oszałamiająco!
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu tak znowu kłopoty ze zdrowiem i to poważne bardzo poważne ,ale tym razem nie chodzi o dzieci ,ani M
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryś mówisz, że dopiero wtedy? No dobra, to może poczekam - nawet lepiej, bo wtorek mam wolny, więc jeśli nic nie wypadnie, może się udać :) Ja jakoś twardo na ten kalendarz się nie nastawiam, bo wiesz, jak jest.
Misiu najwięcej miałam pięć na raz i zapach był fantastyczny, a 10 ;:oj Ja swoje też zostawiałam i potem poszły do gruntu.
Iwonko Pac choi powiadasz? A króliki to jedzą? ;:306 (małż poszerzył klasyfikację przydatności roślin w ogrodzie o nowe pytanie :) )
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Marysiu takie zdjęcia to Ty mi pokazuj ;:196 Muszę przygotować się do wysiewów okiennych. Trzeba zakupy porobić i siać.
W czwartek giełda kwiatowa to trzeba po nasionka skoczyć. Ty sobie teraz już śpij a ja jeszcze pobuszuję po Twoim ogrodzie ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Marysiu i ja dostałam nasionka maków, nawet kilka makówek od sąsiadki. Nie wiem co to za odmiana, ale bardzo wysokie były. Teraz muszę się postarać, aby coś z nich wyrosło.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alu to utulam i życzę temu komuś zdrowia!

Aniu ja też potem różnie jestem z kalendarzem, ale Lucynka jest z nim w zgodzie to będzie mnie pilnować :;230

Asiu a co masz zamiar kupić, bo ja mam dużo nasion to wiesz :lol: poślij listę na pw ;:215
A jak tam plany pracowe już zatwierdzone?

Justynko wczesną wiosną jak ziemia rozmarznie to posiej, ale nie wszystkie na raz tylko co parę dni trochę to będą dłużej kwitnąć ;:215
jagusia111

Post »

Ok koniec tematu wracamy do kwiatu :D . To mi teraz powiedzcie co zrobić żeby wchodzić do tego wątku bezpośrednio z Personalnych..., a nie przez inny wątek, w którym pisała Marysia bo w spisie wątków go nie ma. Gdzieś można zapisać odwiedzane wątki?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,o święta Petronelo jaki tutaj dzisiaj ruch,a zawsze taki błogi spokój razem z pięknym ogrodem,zdjęcia z lata cudowne ,jak ja lubię takie swojskie bukiety roślin,u mnie pada ,ale zapowiadają mrozy czy musi być taka głupia huśtawka temperatur,pozdrawiam Marysiu i śpij słodko ;:196
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Jagusiu teraz nie z personalnego tylko z działu Mój piękny ogród ?

Wszyscy już usnęli więc zamykam furtkę Marysinego ogrodu, śpijcie i śnijcie o wiośnie...
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

No nie,cały dzień bez neta,teraz zajrzałam,i co-aż musiałam się napić ;:304 .Od czego teraz będziemy zaczynać dzień-pewnie od ,,wiejskiego,, Marysiu,dobrze,że chociaż tu jesteś.Idę zobaczyć co to mizuna.Spokojnej nocki.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marysiu, czy na str. 36, na zdjęciu drugim od dołu to jest trzykrotka? Ładnie wygląda ta roślinka.

Czosnek bułgarski piękny - przypomniało mi się coś śmiesznego: jak ten czosnek wypuścił u mnie po raz pierwszy pędy kwiatowe, to zanim je rozwinął były takie szpiczaste, a że rósł między tulipanami to jakoś tak pomyślałam, że chyba mi tulipany jakieś nasiona zawiązują. ;:306 I po co mi to - to wzięłam i obcięłam wszystkie te stożki, żeby cebul nie osłabiać. :lol: :lol: :lol: A potem się zorientowałam, że coś mi w tym roku ani jeden czosnek bułgarski nie zakwitł... :;230 Ale nic im to nie zaszkodziło, nawet ich troszkę przybyło.

Poproszę dokładną instrukcję siania łubinu na glinie, bo mój pierwszy wysiew parę lat temu się nie udał i do teraz się boję, że mi łubin nie urośnie. :(

U mnie ta różowa firletka występuje sobie na dziko to tu, to tam. Na pewno w zagajniku ją widziałam.

Pytanie: czy zauważyłaś kiedyś, jak kury jeszcze chodziły po ogrodzie, żeby lubiły liście pierwiosnków? Bo coś mi pierwiosnki giną w tajemniczych okolicznościach, albo takie liście jak wyskubane miały, albo znajduję dopiero co sadzone roślinki wyciągnięte z ziemi, jakby wygrzebane. I nie wiem, na kogo winę zwalić. ;:204
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu witaj :wit smutno bez wyspy ;:145
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Kawa w ogrodzie to bardzo przyjemna czynność, no może jeszcze nie teraz :wink:
Dzisiaj muszę kupić ziemię do wysiewu, a taka byłam pewna że mam...sks ;:223
Chyba rzeżuchę na pociechę sobie posieję :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”