Ogród Ani :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Ani :)

Post »

Aniu ja też gratuluję i cieszę się razem z Wami że już wiecie kto będzie nowym członkiem rodziny. ;:1
Dbaj o siebie podwójnie i nie przemęczaj się, trzymam kciuki i szczęśliwego rozwiązania życzę. ;:86 ;:79
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Stasiu i Tereniu pięknie dziękujemy ;:196
Ewa miło że jesteś, gdzie ty się ukrywałaś?? ;:7 Dziękujemy za gratulację ;:196

Może tym razem pokaże jak wyglądał ogród latem, pomimo upałów wiele roślin pięknie zakwitło :D Ogrodnictwo uczy cierpliwości i w tym roku moje uratowane rośliny wreszcie zakwitły :tan na niektóre musiałam czekać 3 lata ale za to widok i ta niespodzianka co z tego wyrośnie i jak zakwitnie jest fajne ;:108 A więc tak zakwitły piwonie - każda inna i to mnie bardzo cieszy :tan a i miałam okazję zobaczyć jaka róże uratowałam z gęstwiny trawy i krzewów. Od wiosny chodziłam i ją pielęgnowałam bo w tamtym roku strasznie dużo mszyć u nas było i ciągle ją atakowały. Ta róża będzie pierwszym krzakiem różanym jaki będzie na mojej działce a miejsca tam będzie miała dużo :tan
Druga czeka na przesadzenie z działki sąsiadującej z naszą i też jest strasznie zaniedbana ale to stara odmiana. Jak to mówi moja teściowa ja to mam rękę do roślin to na pewno u mnie odżyje :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na budowie .... trochę już widać:) Fundamenty prawie skończone, jutro będą gotowe i wstawię zdjęcia. Na dzień dzisiejszy mój mały ale własny domek wygląda tak.
Obrazek

Obrazek
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu kochana, jaka to radość zamieszkać w domku własnoręcznie wybudowanym. :tan
To małżonkowi pozostaje tylko posadzenie drzewa, bo pozostałe warunki, żeby być prawdziwym mężczyzną już mu się klują. ;:306
Pomimo upalnego i suchego lata, kwiatuchy i tak pięknie Ci zakwitły.Teraz to dopiero z rozmachem i nabytym doświadczeniem,będziesz miała pole do popisu, urządzając od podstaw taki wielki szmat ogrodu. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Stasiu w kwestii drzewa to mój mąż już dawno posadził na tej działce :;230 czyli wychodzi że jest prawdziwym mężczyzną :;230 chyba muszę mu o tym dziś powiedzieć :D

Co do domku to ja sobie powtarzam że nie musi być duży, ale własny :D działka jest spora, ale zagospodarowanie jej to jest dopiero wyczyn bo co sobie zaplanujemy to jakieś przeszkody. Niby ma wszystkie media, ale są tak usytuowane że problem cokolwiek zrobić.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Aniu ale super ;:333 a kiedy mój tak będzie wyglądał ??
Pozdrawiam i życzę powodzenia ;:196
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Tereniu już tak nie wygląda bo zasypaliśmy fundamenty i ociepliliśmy ale nie mam zdjęć bo jeszcze nie byłam na działce. Może w weekend pojadę z mężem to zrobię fotki :D
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Aniu gratulacje ;:196 domek i dzidziuś ;:196 dzieje się u Ciebie :heja
pozdrawiam
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, nie martw się, wszystko powoli się poukłada a teraz najważniejszy będzie mały człowieczek i Twoje zdenerwowanie wcale mu nie pomaga. ;:167
A piwniczki to nie będziecie mieć,czasem bardzo się przydaje. ;:108 Ściskam podwójnie choć delikatnie coby nie uszkodzić. ;:168 :wit
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Zabeczka101059 bardzo dziękujemy za gratulację ;:196 czas tak szybko płynie że trzeba podjąć w życiu ważne decyzje a że już trochę wiosen na koncie mamy to pora pomyśleć o ważniejszych sprawach aby potem nie żałować że coś sobie odpuściliśmy. Ostatni rok był dla mnie trudny, wiele rzeczy trzeba było poukładać, przemyśleć i przewartościować. I tak się złożyło że w tym powiększy mi się rodzina i powstanie dom, wszystko na raz ale damy radę ;:108

stasia_ogrod ;:196 staram się nie denerwować, jak coś na tej budowie idzie nie tak to odpuszczam sobie jeden dzień, potem myślimy jak to można jeszcze w inny sposób zrobić i tworzymy dalej. Zycie jest za krótkie żeby się martwić drobiazgami ;:108
Piwniczki nie będzie z tego tytułu, że teren jest nie fajny pod względem gruntu. W spodzie są skały (nawet koparka ma z nimi problem) ale dzięki temu mam już materiał do wykorzystania w ogrodzie a po drugie strasznie nisko występuję poziom wód i jest mokro. Tak więc powstanie budynek gospodarczy obok domu z solidnym fundamentem gdzie będzie miejsce na różne rzeczy.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak to jest Aniu z tym podmokłym terenem. ;:222
Poszłam wczoraj na działkę żeby podlać rośliny w piwnicy a tu piwnica cała w wodzie ;:145 nic tylko ryby hodować.
Mąż z biedą dokopał się do dreny odpływowej , bo ziemia zamarznięta, woda biła jak z gejzera.Musiał odpuścić, boby ducha wyzionął, poczekamy aż syn przyjedzie a tu mrozy coraz większe.Wodę z piwnicy wypompowujemy dwa razy dziennie , żmijka nie weszła cała, gdzieś coś się poprzestawiało. Nigdy tam w zimie wody nie mieliśmy, choć latem przy oberwaniu chmury to się zdarzało, lecz zaraz potem spłynęło odpływem.Sąsiad powyżej cofnął rynnę bo woda z dachu też tą dreną spływała.
Trzeba będzie czekać do wiosny, żeby całość rozkopać, bo teraz mrozy coraz większe, aż się boję żeby ściany nie rozmroziło.
Zaczęliśmy z córką osuszanie ale to bezcelowe, gdy woda nadal wpływa, pomimo zatkania otworu wypływowego. ;:222
Trzymajcie się oboje cieplutko i pamiętaj .... tylko pozytywne myślenie. ;:196 ;:4
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Faktycznie dzieje się u Ciebie ...domek , dzidziuś w drodze i jeszcze praca zawodowa ...to teraz będzie miała pole do popisu w nowym ogrodzie ...będę zaglądać i oglądać postępy :)
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

evastyl faktycznie dzieje się u nas ale powoli trzeba zwolnić tempo :D

W niedziele wybrałam się do ogrodu w poszukiwaniu wczesnej wiosny i ją nawet znalazłam :D A o to dowody :D
Miłek amurski
Obrazek
Przylaszczka
Obrazek
Przebiśnieg woronomii
Obrazek
Przebiśniegi
Obrazek
I moje ulubione ranniki
Obrazek

A będąc w sobotę w B. kupiłam takie oto prymule :D Wyjątkowo wpadł mi w oko kolor pomarańczowy kwiatów ;:215 posadzę je później do misy z pierwiosnkami. którą mam przed domem i mam nadzieję że przeżyją jak te z poprzednich lat, mimo że na doniczce jest napisane "roślina wewnętrzna" :D

Obrazek

Obrazek
Życzę miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Witam :wit
Wątek zaniedbany i ogród też ale trzeba coś napisać :wink: Cały mój wolny czas zajmuję mi mój kochany skarb :) może na wiosnę ogród dostanie drugie życie :wink: Od wiosny gdy po raz ostatni go porządkowałam minęło już dużo czasu i tylko chwasty wyrwę w wolnej chwili.
A o to mój "czasoumilacz" :;230

Obrazek

Już powoli się ogarniamy z małym więc i może na ogród i forum znajdę czas. ;:224
Pozdrawiam Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”