Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Kusisz Marysiu oj kusisz, chyba zacznę a przynajmniej się postaram samodzielnie ukorzeniać patyki różane. Może się uda.
Co jutro siejesz?
Co jutro siejesz?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jaguś jako naturszczyk rzadko z tak szlachetnym trunkiem idę do ogrodu, raczej w zaciszu domu przy kominku, ale rozmarzyłam się i o losach kochanków poczytałabym wśród róż
Ty to masz pomysły
Agatko to nowa róża od Ani nena ale kolor ma ciekawy. Niestety upalne lato nie pozwoliło jej się rozróść. Teraz okryta czeka kolejne wiosny
Justynko jakoś Maja mnie nie porwała i już tak zostało wolę angielskie programy a mam Domo+
Na tarasie masz duże pole do popisu
Lucynko porównując się z mamą i synem może nie, ale ze mną
Róże wciągają i nie ma tak, że już nic więcej nie chcemy mieć
Ściskam
Tereniu no nie mogę wszystkiego pokazać cała zima przed nami...no może już nie cała
Ewuniu będę cięła, ale z doświadczenia wiem że więcej cięcia jest w lecie, a na wiosnę różnie bywa, czasem patyki schną do dołu. Rok temu cięłam dwa razy bo brązowiały Pewniejsze są po pierwszym kwitnieniu i wtedy nie ma problemu z RiB i z WS. RER jest młodą różą i w tym roku pewnie przez susze mimo podlewania niewiele urosła, chociaż kwitła. Zobaczymy wiosną oczywiście jestem otwarta
Iwonko no nareszcie, a mnie się wydawało że mróz większy, a na termometrze -5 więc nie jest źle
Bea oczywiście próbować warto, a bukiet w tym wazoniku po mojej teściowej tak mi się spodobał, że muszę mu dokupić taką różę
Małgosiu nie ma się co zastanawiać, masz rękę do roślin więc na pewno się uda Jutro nic nie sieję jutro idę na obiad proszony i....piję
No to jeszcze parę
cdn!
Ty to masz pomysły
Agatko to nowa róża od Ani nena ale kolor ma ciekawy. Niestety upalne lato nie pozwoliło jej się rozróść. Teraz okryta czeka kolejne wiosny
Justynko jakoś Maja mnie nie porwała i już tak zostało wolę angielskie programy a mam Domo+
Na tarasie masz duże pole do popisu
Lucynko porównując się z mamą i synem może nie, ale ze mną
Róże wciągają i nie ma tak, że już nic więcej nie chcemy mieć
Ściskam
Tereniu no nie mogę wszystkiego pokazać cała zima przed nami...no może już nie cała
Ewuniu będę cięła, ale z doświadczenia wiem że więcej cięcia jest w lecie, a na wiosnę różnie bywa, czasem patyki schną do dołu. Rok temu cięłam dwa razy bo brązowiały Pewniejsze są po pierwszym kwitnieniu i wtedy nie ma problemu z RiB i z WS. RER jest młodą różą i w tym roku pewnie przez susze mimo podlewania niewiele urosła, chociaż kwitła. Zobaczymy wiosną oczywiście jestem otwarta
Iwonko no nareszcie, a mnie się wydawało że mróz większy, a na termometrze -5 więc nie jest źle
Bea oczywiście próbować warto, a bukiet w tym wazoniku po mojej teściowej tak mi się spodobał, że muszę mu dokupić taką różę
Małgosiu nie ma się co zastanawiać, masz rękę do roślin więc na pewno się uda Jutro nic nie sieję jutro idę na obiad proszony i....piję
No to jeszcze parę
cdn!
Kolejne piękności
Mnie też nie porywa, ale dzisiaj wyjątkowo mogłam w spokoju obejrzeć - było o różach i było odesłanie do ciekawej strony - też wolę te z domo +
Mnie też nie porywa, ale dzisiaj wyjątkowo mogłam w spokoju obejrzeć - było o różach i było odesłanie do ciekawej strony - też wolę te z domo +
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Ojoj! Ale dużo róż, nie nadążam z oglądaniem.
Bardzo lubię taki kształt kwiatów jak poniżej, pamiętasz Marysiu odmianę?
Bardzo ładny portret zrobiłaś też R. g. Violacea.
Bardzo lubię taki kształt kwiatów jak poniżej, pamiętasz Marysiu odmianę?
Bardzo ładny portret zrobiłaś też R. g. Violacea.
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Marysiu dałaś o oczach różami. Brak słów. Ciekawe kiedy moje tak się rozrosną .
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Śliczne
Marysiu a ja mogłabym prosić o patyczek tej Tereski z Lisieux
Marysiu a ja mogłabym prosić o patyczek tej Tereski z Lisieux
- Maska
- Kontakt:
Justynko to już wole Rok w Ogrodzie chociaż i on się trochę zmienił, kiedyś było więcej fachowych rad.
Dario róże w kształcie filiżanki to u mnie Queen of Sweden
Asiu ja widzę efekt po trzech latach i tak kiedyś czytałam, że róża potrzebuje trzy lata żeby się porządnie ukorzenić
Tereniu to jest róża okrywowa i patyczki ma cieniutkie, ale co przysypię to się ukorzenia więc na wiosnę Ci przysypię. Zresztą co roku to robię, bo stale jakaś gałązka leży jakby się prosiła
Mamy ważną akcję na wyspie więc na razie jakby ktoś chciał może zajrzeć!
Dario róże w kształcie filiżanki to u mnie Queen of Sweden
Asiu ja widzę efekt po trzech latach i tak kiedyś czytałam, że róża potrzebuje trzy lata żeby się porządnie ukorzenić
Tereniu to jest róża okrywowa i patyczki ma cieniutkie, ale co przysypię to się ukorzenia więc na wiosnę Ci przysypię. Zresztą co roku to robię, bo stale jakaś gałązka leży jakby się prosiła
Mamy ważną akcję na wyspie więc na razie jakby ktoś chciał może zajrzeć!
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
No Marysiu trochę masz tych różyczek,a co jedna to piękniejsza.
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Marysiu, piękny kolor miał Tea Cliper.
Masz pewnie lepszą ziemię. Ciekawe czy będzie kwitł bukietami, bo widziałam taki egzemplarz na FO.
Masz pewnie lepszą ziemię. Ciekawe czy będzie kwitł bukietami, bo widziałam taki egzemplarz na FO.
- Maska
- Kontakt:
Kasiu chyba mam co mnie bardzo cieszy ale wiem że bywają zimy które zabierają róże, więc spokojnie podchodzę do tematu
Aniu ja mam glinę a róże to lubią i zawsze dostają dawkę kurzeńca pod stopy, potem różnie albo gnojówka pokrzywowa albo też kurzeńcowa. Oprysk tylko naturalny. Cieszę się że znajdujesz różę w dobrej formie a bukiety? może będą Zobaczymy
Aniu ja mam glinę a róże to lubią i zawsze dostają dawkę kurzeńca pod stopy, potem różnie albo gnojówka pokrzywowa albo też kurzeńcowa. Oprysk tylko naturalny. Cieszę się że znajdujesz różę w dobrej formie a bukiety? może będą Zobaczymy
Marysiu, ładna kolekcja, a ja nie mam ręki do róż
Pozdrawiam Renia
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, widzę, że kolekcja jeszcze niepełna, a tyle już pokazałaś!
Mam w związku z tym pytanko. Malutkie. Czy Twoje cudne różyczki mieszkają wszystkie na jednym osiedlu, czy są rozproszone po szaliczku?
Dostałam dzisiaj taki zastrzyk adrenaliny, że zapewne nieprędko zasnę. Ale najważniejsze, że nasi wygrali. Musiałam się nimi pochwalić.
Dobrej nocki.
Mam w związku z tym pytanko. Malutkie. Czy Twoje cudne różyczki mieszkają wszystkie na jednym osiedlu, czy są rozproszone po szaliczku?
Dostałam dzisiaj taki zastrzyk adrenaliny, że zapewne nieprędko zasnę. Ale najważniejsze, że nasi wygrali. Musiałam się nimi pochwalić.
Dobrej nocki.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Lepiej się sprawuje niż mamusia