Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
- Iochroma
- 500p
- Od: 6 sty 2012, o 17:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
Aria, jaka to odmiana tej marchewki?
Udanych plonów.
Magda
Magda
Marchewka Deep Purple F1, mieszam ją z Flacoro ( Flakkese) i żółtą Jaune du Doubs. Zauważyłam, że rośnie dużo zdrowsza niż u sąsiadów, bo nie przyciąga tak połyśnicy marchwianki.
- Iochroma
- 500p
- Od: 6 sty 2012, o 17:23
Och, poluję na tą odmianę, szkoda ze nie ma u mnie reala.
Udanych plonów.
Magda
Magda
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
Ja kupowałam nasiona w Biedronce - właśnie te z Vilmorinu (a w Biedronce potem na wyprzedaży to za grosze były). Nie zawiodłam się. W innych marketach też ich nasiona mają. Castorama, Carrefour - podobny asortyment. Negatywnie jestem nastawiona do nasion z Praktikera (te robione dla Praktikera, bo słabo kiełkują). Fajny asortyment rok temu u mnie był w Obi i Tesco.
A ja kupuję po prostu w Ogrodniczym. Taki patriotyzm lokalny i gospodarczy. Owszem, czasem kupuję w L czy w B, ale tylko to, czego nie znajdę w sklepie.
Poza tym odkryłam smutną prawdę o cenach Przysłali mi (znowu) katalog z Flore...lu. Cena za jeden gram Hermesa Skierniewickiego 1,5.....a w Ogrodniczym za 5 gram 3,5.
Wiadomo chyba gdzie kupować
Poza tym odkryłam smutną prawdę o cenach Przysłali mi (znowu) katalog z Flore...lu. Cena za jeden gram Hermesa Skierniewickiego 1,5.....a w Ogrodniczym za 5 gram 3,5.
Wiadomo chyba gdzie kupować
Pozdrawiam, Ela
-
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
Ja się wyleczyłam z mojego ogrodniczego. Nasiona z datą ważności a kiełkowanie prawie zerowe. Jedno opakowanie dyni po otworzeniu - nasiona spleśniałe, drugie - połamane (a niby mają znanych firm nasiona). Dlatego kicham na lokalny patriotyzm. Nie mówiąc o cenach - 2/3x tyle co w markecie/wysyłkowo.
U mnie jeszcze nasiona są w kwiaciarni. Mniej znanej firmy - ale się na nich nie zawiodłam.
U mnie jeszcze nasiona są w kwiaciarni. Mniej znanej firmy - ale się na nich nie zawiodłam.
Ja kupuję w różnych miejscach, np. w zwykłym ogrodniczym paprykę Poupila, cebulę Tosca, patisony Sunburst F1 do konserwowania. Warto zaglądać w różne miejsca by wyszukać ciekawe odmiany
- chmielu11
- 200p
- Od: 21 lip 2013, o 22:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W Castoramie już są ale tylko z PNOSu.
Pozdrawiam Krzysiek
- minia821
- 500p
- Od: 20 wrz 2010, o 13:48
W Auchan też już wystawili nasiona.
Oczywiście musiałam już coś tam kupić
Oczywiście musiałam już coś tam kupić
Pozdrawiam Kaśka
- mundzia
- 10p - Początkujący
- Od: 3 mar 2015, o 19:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiadomo. W końcu wiele firm robi podobne produkty ale z różnych półek cenowych. Ale jadnak byłam zaskoczona.pomidormen pisze:To, że nasiona są pakowane przez jedna firmę, nie znaczy, że są tej samej jakości.
Oceniając te nasiona to jak dla mnie spoko, cenowo przystępne, tylko wiadomo dużego wyboru odmian nie będzie. Ale ogólnie dobrze
Za wszystkie udzielone rady bardzo dziękuje
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Powiedzcie mi, czy ktoś kupował nasiona na pomidorowadolina? Mają tam - chyba nie skłamię jak napiszę, że setki odmian pomidorów. Każda ze zdjęciem i opisem. Wpadły mi w oko i kuszą. Tylko nie wiem czy to solidny sklep?
-
- 500p
- Od: 12 maja 2008, o 14:56
Tak, i dają gratisy zgodnie z tym, co piszą u siebie na stronie.
Ceny też są niższe niż na pomidorlandii czy tomato-hobby.
Ceny też są niższe niż na pomidorlandii czy tomato-hobby.
- Elfia
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Sklep jest znany, ale przecież oni mają to samo, co było dostępne podczas pomidorowej AWN.
Jest jeszcze jakiś drugi popularny sklep z nasionami pomidorów i innych warzyw odmian raczej niedostępnych w sklepach.
Już skojarzyłam: pomidorlandia i pomidorowa dolina. Zaglądam do nich raczej w poszukiwaniu opisów, niż w celu zakupów.
Jest jeszcze jakiś drugi popularny sklep z nasionami pomidorów i innych warzyw odmian raczej niedostępnych w sklepach.
Już skojarzyłam: pomidorlandia i pomidorowa dolina. Zaglądam do nich raczej w poszukiwaniu opisów, niż w celu zakupów.
ogrodowo
Zapraszam
Zapraszam