Mój ogród cz.IV
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród cz.IV
Miłka jak młode, to trochę trzeba dać im czasu ,na pewno się rozrosną i będą piękne.Teraz zaczynają się przebarwiać.
Ogród
trawnik dostał nawóz jesienny i chyba jest zadowolony.
Ogród
trawnik dostał nawóz jesienny i chyba jest zadowolony.
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Alu,dziękuję na razie nie rób mi sadzonki,bo dam tej mojej jeszcze jedną szansę jak jej nie wykorzysta, to się do Ciebie uśmiechnę.
Nie wiem,co jest przyczyną, że nie mogę oglądać Twoich zdjęć ani tu,ani na różanym
Nie wiem,co jest przyczyną, że nie mogę oglądać Twoich zdjęć ani tu,ani na różanym
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Georginia
Danusiu dobrze poczekam.Wiem i ja też nie mogę wstawiać zdjęć,jakieś kłopoty ma żabka.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też nie mogę oglądac wszystkich zdjęć.
Może jednak trzeba przez fotosik?
Ale trawnik zobaczyłam
Wygląda super
Może jednak trzeba przez fotosik?
Ale trawnik zobaczyłam
Wygląda super
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Cudowny masz ogród , ostatnio właśnie zastanawiałam się nad hortensją incrediball, i widząc ją u Ciebie chyba się skuszę , ale najpierw muszę zaspokojć moje chciejstwo jeśli chodzi o hortensje to ogrodową Bawarie , moja Annabel też się kładzie ,ale zrobione ma takie obejmy więc może jak się rozrosnie to nie będzie się rozrosnie łamać .
Aż boję się iść oglądać znowu Twoje róże , bo już mam złożone zamówienia w sklepach na 30 róż( kto to posadzi jednorazowo ), a żeTwoje kuszą nieprzyzwoicie , to każdy wie , kto choć raz do Twojego wątku zajrzał .
Aż boję się iść oglądać znowu Twoje róże , bo już mam złożone zamówienia w sklepach na 30 róż( kto to posadzi jednorazowo ), a żeTwoje kuszą nieprzyzwoicie , to każdy wie , kto choć raz do Twojego wątku zajrzał .
- Georginia
Reniu Anabelle na pałąkach też się łamie,już próbowałam.W tym roku miałam tyczki bambusowe i trzeba je wysoko podwiązywać prawie pod samym kwiatem.Chyba jedyne wyjście to posadzenie odmiany o sztywnych pędach.
Róże posadzisz sobie etapami po 10 szt dziennie i dasz radę.Latem będziesz cieszyć się kwiatkami.Zapraszam
Róże posadzisz sobie etapami po 10 szt dziennie i dasz radę.Latem będziesz cieszyć się kwiatkami.Zapraszam
- Reniak
Kiedyś w roku w ogrodzie facet pokazywał jak przycinac hortensjie bukietowe żeby się nie pokladaly , to on je tnie dwa razy pierwszy raz luty marzec a drugi raz w kwietniu , ale sama tego nie praktykowałam.
- Georginia
Reniu, taki manewr to raczej nie w naszym klimacie ,bo od lutego do kwietnia z hortensjami u nas nic się nie dzieje, więc po co ciąć dwa razy.Musiały by w lutym wypuścić nowe pędy ,które ewentualnie w kwietniu można by było przyciąć.Inaczej tego nie rozumiem.
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Piękny ogród,cieszę się,że tu trafiłam Tylko szkoda,że nie wszystkie zdjęcia się otwierają.Obwiniałam swój internet,ale czytam,że nie tylko ja mam kłopoty Moją uwagę zwróciły też piękne,rozrośnięte ciemierniki Na takie hortensje i ja czekam
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Georginia
Witam Cię Mireczko serdecznie,faktycznie zdjęcia się otwierają ale to wina żabki która kiedyś miała awarię.Pisali i przepraszali że tak może być,zdjęcia pogubiły linki i dlatego się nie wyświetlają.
- Reniak
Alu rzeczywiście możesz mieć rację , ale diabeł tkwi w szczegółach , facet był z zPolski ale ze szkółki , oni tak robią żeby w donicach im się nie pokladaly jak zakwitną , ale pewnie zapomniał dodać że trzymają je w szklarniach .
- Georginia
To bardzo możliwe,w szklarni pędzone od stycznia i wtedy by pasowało.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie wiem Alu gdzie jest Twój najbardziej aktualny watek, masz ich tyle może ten ?