Witajcie ,ja ciągle ostatnio nie mam internetu ,ciągle tylko resetuję i za chwilę się pojawia,nie wiem dlaczego ,czy jakieś przeciążenia na linii,bardzo utrudnia mi to moją pracę przy laptopie,zima u mnie solidna ,śnieg sypał cały dzień ,drogi beznadziejne ,a ja jak na złość ciągle mam wyjazdy i wszystko się na mnie jeży ,ale już jestem w domu i internet się odzyskał,więc jest dobrze jak na razie.
Grażynko,miło Cię widzieć ,na pewno znajdzie się dość kwiatuszków ,których nie mam ,ale nie da się mieć wszystkiego,cieszę się ,ze podoba się ten ogród,to znaczy ,że moja praca na coś się przydała,pozdrawiam
Iwonko,rzeczywiście semiplena pobija wszystko,szaleje ,łuk po którym idzie jest o dużo za mały ,wszystko się przewraca,podparta jest bardzo grubym kołkiem ,bo nic nie może ją utrzymać ,kwitnie raz w roku ,ale to jest widowisko,a w jesieni ma mnóstwo pomarańczowych owocków
Tereniu,przysypałam parę gałązek ,bo chciała też Ewunia ,jeżeli tylko się ukorzenią to nie ma sprawy będzie i dla Ciebie ,u Marysi już tak pięknie kwitła ,choć malutka jeszcze ,ona tak 3 lata się czai ,a potem to idzie na całość,irysa białego chyba masz ode mnie ,tak mi coś po głowie chodzi,jak nie to będzie,pozdrawiam
Gosiu,nasionka juz zapisałam ,semiplena rośnie teraz jak szalona ,ale 3 lata tak sobie,pozdrawiam
Joasiu,cieszę się ,że chociaż troszkę pospacerujesz po ogrodowych ścieżkach
Marysiu,bardzo się cieszę ,ze semiplena u Ciebie rośnie i ładnie daję radę ,jeszcze w tym roku nie będzie taka duża ,ale już na następny powinna zacząć rosnąć w górę,piwonia też powinna kwitnąć ,u mnie wieje wiatr i zimnica ogromna ,a ma być -8 ,pozdrawiam
Ewciu,u mnie w ogrodzie jest tylko sprzęt do piłki nożnej i koszykówki

bardzo mi miło,że ogród się podoba i jest dobry jego odbiór,zawsze chciałam,żeby każdy dobrze się w nim czuł łącznie ze mną ,bardzo go kocham ,bo to mój wymarzony ogród,ale jak i Tobie sie podoba to znaczy ,ze trafiony w samo sedno,Semiplena to cudowna róża ,kwitnie tylko raz w roku ,ale kwiaty nie mieszczą się koło siebie ,pozdrawiam