Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Miłego dnia, chciałabym poinformować, że to Twoja wina iż zamówiłam róże.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
A ja dziś rano pobiegałam po szaliczku sobie na bosaka, taka śliczna zielona trawka miłego dnia i świętowania
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam w kolejny dzień zimy! dosypało trochę śniegu, mróz niewielki i znowu przybliżyliśmy się o jedną dobę do wiosny
Dario nie bardzo wiem o którą roślinę chodzi? wiem jednak że nie mam świecznicy i podejrzewam że chodzi o rośline po lewej i to jest tawułka Ostrogowiec to ciekawa roślina i mam nadzieję że będę miała i białego z nasion .
Martuś nie dziwię się, że nie wiesz gdzie co masz przy takiej licznie roślin i ciągłych zakupach masz prawo się gubić
Mróz zelżał, śniegu dosypało więc nasze podopieczne mają coraz cieplej Dobrego dnia i pozdrawiam
Marysiu bardzo lubię róże o mocnych kolorach i zauważyłam że zawsze po sezonie mam ich niedosyt, że kiepsko kwitły i za mało kwiatów pokazały i wiesz jakież moje zdziwienie jak w zimie wklejam wspomnieniowe zdjęcie i widzę że wcale tak mało kwiatów nie miały Bodziszek jest uroczy
Alu bardzo mi miło że postanowiłaś dzisiejszą kawę wypić w moim ogrodzie. Dziękuję i ja Ci życzę dobrego i spokojnego dnia
Igusiu na usprawiedliwienie powiem że i moje największe szaleństwa zakupowe miały korzenie w wielu forumowych wątkach, a najbardziej wpływały na mnie rozmowy o różach
To na przeprosiny
Taki ubiegłoroczny zakup
Iwonko to biegam za Tobą, bo w sezonie raczej tego nie robię bojąc się dziabnięcia przez jakiegoś szerszenia i jak dzisiaj rozgarniałam śnieg na ścieżce oczami wyobraźni widziałam zielony dywanik krótko skoszony
Dobrego dnia!
Dario nie bardzo wiem o którą roślinę chodzi? wiem jednak że nie mam świecznicy i podejrzewam że chodzi o rośline po lewej i to jest tawułka Ostrogowiec to ciekawa roślina i mam nadzieję że będę miała i białego z nasion .
Martuś nie dziwię się, że nie wiesz gdzie co masz przy takiej licznie roślin i ciągłych zakupach masz prawo się gubić
Mróz zelżał, śniegu dosypało więc nasze podopieczne mają coraz cieplej Dobrego dnia i pozdrawiam
Marysiu bardzo lubię róże o mocnych kolorach i zauważyłam że zawsze po sezonie mam ich niedosyt, że kiepsko kwitły i za mało kwiatów pokazały i wiesz jakież moje zdziwienie jak w zimie wklejam wspomnieniowe zdjęcie i widzę że wcale tak mało kwiatów nie miały Bodziszek jest uroczy
Alu bardzo mi miło że postanowiłaś dzisiejszą kawę wypić w moim ogrodzie. Dziękuję i ja Ci życzę dobrego i spokojnego dnia
Igusiu na usprawiedliwienie powiem że i moje największe szaleństwa zakupowe miały korzenie w wielu forumowych wątkach, a najbardziej wpływały na mnie rozmowy o różach
To na przeprosiny
Taki ubiegłoroczny zakup
Iwonko to biegam za Tobą, bo w sezonie raczej tego nie robię bojąc się dziabnięcia przez jakiegoś szerszenia i jak dzisiaj rozgarniałam śnieg na ścieżce oczami wyobraźni widziałam zielony dywanik krótko skoszony
Dobrego dnia!
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Marysiu...z różami mam podobnie. . Podobają mi się takie co to widać z daleka. . A mnie się trafiają w większości bladzioszki. . Pewnie dlatego że mój aparat nie toleruje nasyconych kolorów, zwłaszcza czerwonego. .
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu
Tak często "migasz"w różnych wątkach,że w końcu wpadłam do Ciebie Wpadłam na piękne bodziszki i na nowo przekonały mnie do siebie Kupuje się byliny czy również wysiewa?
Pozdrawiam
ps.wysiewy ruszyły już
Tak często "migasz"w różnych wątkach,że w końcu wpadłam do Ciebie Wpadłam na piękne bodziszki i na nowo przekonały mnie do siebie Kupuje się byliny czy również wysiewa?
Pozdrawiam
ps.wysiewy ruszyły już
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Dzięki za różyczkę, nie mój kolor, ja poszalałam w fiolety.
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
Marysiu,nasionka karczochów przyszły. Już się moczą, 10 sztuk. Zobaczę jak mi pójdzie przygotowanie rozsady?
Agata
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zeniu mnie też nie raz podobają się uporządkowane ogrody, ale mój jest zupełnie inny Jeżeli aparat nie toleruje to popraw zdjęcie z jakimś programie i już będą kolory intensywne
Witaj Asiu do tej pory nie siałam bodziszków, po raz pierwszy zebrałam nasiona i posłałam koleżankom. Ja nie wysiewam. Kupuję albo dostaję gotowe sadzonki Bardzo lubię delikatne roślinki
Owszem już coś wysiane, zresztą nie tylko u mnie
Iga fiolety też już były, a ostatnio karminy. Mam różne upodobania kolorystyczne
Agatko już będziesz siała? ja dopiero w lutym. Zresztą chwilowo zrezygnowałam z siewów, bo te pierwsze nie wschodzą. Pewnie im zimno albo mało światła, bo słoneczne dni też jakieś przymglone. Tobie życzę powodzenia
To pozostajemy dalej w czerwcu
Dziękuję za odwiedziny
Witaj Asiu do tej pory nie siałam bodziszków, po raz pierwszy zebrałam nasiona i posłałam koleżankom. Ja nie wysiewam. Kupuję albo dostaję gotowe sadzonki Bardzo lubię delikatne roślinki
Owszem już coś wysiane, zresztą nie tylko u mnie
Iga fiolety też już były, a ostatnio karminy. Mam różne upodobania kolorystyczne
Agatko już będziesz siała? ja dopiero w lutym. Zresztą chwilowo zrezygnowałam z siewów, bo te pierwsze nie wschodzą. Pewnie im zimno albo mało światła, bo słoneczne dni też jakieś przymglone. Tobie życzę powodzenia
To pozostajemy dalej w czerwcu
Dziękuję za odwiedziny
Tak szybko i na gorąco to powiem, że te Twoje czerwcowe widoczki to poezja
Wracam do dokładnego czytania
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
Czerwiec był u Ciebie bardzo piękny. Na pewno i w tym roku będzie piękny. A te dzwoneczki pełne to jaka odmiana.
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
[/quote]Agatko już będziesz siała? ja dopiero w lutym. [/quote]
Marysiu jak się kilka dni pomoczą to już prawie będzie luty A potem na południowy parapet.
Marysiu jak się kilka dni pomoczą to już prawie będzie luty A potem na południowy parapet.
Agata
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Jakie śliczne pełne dzwonki!
Także ta czerwona jarzmianka i te jasnoróżowe dzwoneczki, i ostróżki, i biała jarzmianka, i ... i wszystkie inne kwiaty.
Mocno się ostatnio wyciszyłaś.
Zdrowa?
Dobrej nocki, Maryś.
Także ta czerwona jarzmianka i te jasnoróżowe dzwoneczki, i ostróżki, i biała jarzmianka, i ... i wszystkie inne kwiaty.
Mocno się ostatnio wyciszyłaś.
Zdrowa?
Dobrej nocki, Maryś.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu piękne wiciokrzewy śliczne dzwonki , jarzmianki i czerwona czarnuszka
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka życzę
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka życzę