Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Marysiu...bardzo ładna stołóweczka dla ptaszków to i ładne ptaszki przylatują. . Do mnie na balkon jedynie wróble , jak nie ma innych to i z nich się cieszę.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nawet królewicz się załapał
- Maska
- Kontakt:
a pytanie dalej bez odpowiedzizielonajagoda pisze:Nawet królewicz się załapał
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Marysiu, długi spacerek sobie zafundowałam w Twoim ogródku, pooglądałam, popodziwiałam i dobry humor sobie zafundowałam.
Kokorycz w cudownym ujęciu
Bodziszki ślicznotki, szczególnie ten pełen
Dzwonki prześliczne czy one są wieloletnie? Kupiłam nasionka dzwonka ogrodowego, ale one są tylko dwuletnie.
Czarnuszka - słodziutka, jak ją wysiać? od razu do gruntu czy w pojemniku na parapecie?
Widziałam też w ogrodzie ostróżki, masz może błękitną lub jasno niebieską? - o nasionka bym przyszła po prośbie.
Marysiu, czy nasionka tego czerwonego kwiatuszka mam samotne wysyłać, czy jeszcze sobie coś upatrzyłaś?
U mnie dzisiaj też mroźno -10*
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu , żywokostu nie odmówię, a kosmos muszelkowy może uda mi się u nas upolować. Wiem że w swoim ogrodzie masz prawie wszystko ale może i w moim znajdziesz coś interesującego czym mogłabym się z Tobą podzielić.Maska pisze:a pytanie dalej bez odpowiedzizielonajagoda pisze:Nawet królewicz się załapał
- Maska
- Kontakt:
Ewuniu dziękuję za odwiedziny
Dzwonek jest dwuletni niestety, ale mam nadzieję że albo się wysiał albo z zebranych nasion coś wyrośnie. Trochę przegapiłam moment nasion i już były skierowane w dół Czarnuszki raz tylko posiałam do pojemniczków bo tej czerwonej miałam maleńko nasion ale teraz sieję na miejsce stałe. Te białe i niebieskie sieja się niemiłosiernie cały sezon Ostróżki mam śliczne od Michała i oczywiście zbiorę nasionka, bo nie zbierałam
Nie wiem o jakie jeszcze nasionka mogłabym poprosić, bo u Ciebie mnóstwo śliczności, ale obiecuję zajrzeć
to takie na szybko znalezione Miłej soboty Ewuniu
Iwonko mam dużo roślin z Twojego ogrodu i na pewno jeszcze wiele wymienimy więc nie ma pośpiechu
Zakładam wreszcie kapownik bo pamięć zawodzi. Poluj na kosmos, ale ja i tak całej torebki nie wysieję
Dzwonek jest dwuletni niestety, ale mam nadzieję że albo się wysiał albo z zebranych nasion coś wyrośnie. Trochę przegapiłam moment nasion i już były skierowane w dół Czarnuszki raz tylko posiałam do pojemniczków bo tej czerwonej miałam maleńko nasion ale teraz sieję na miejsce stałe. Te białe i niebieskie sieja się niemiłosiernie cały sezon Ostróżki mam śliczne od Michała i oczywiście zbiorę nasionka, bo nie zbierałam
Nie wiem o jakie jeszcze nasionka mogłabym poprosić, bo u Ciebie mnóstwo śliczności, ale obiecuję zajrzeć
to takie na szybko znalezione Miłej soboty Ewuniu
Iwonko mam dużo roślin z Twojego ogrodu i na pewno jeszcze wiele wymienimy więc nie ma pośpiechu
Zakładam wreszcie kapownik bo pamięć zawodzi. Poluj na kosmos, ale ja i tak całej torebki nie wysieję
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Dobry dzionek, Maryś.
Dobry, bo słoneczny, ale mróz daje popalić. Właśnie wróciłam z zakupów. Nie łaziłam daleko, a i tak zmarzł mi nos. Zrobił się czerwioniasty jak u pijusa
Podoba mi się powiedzenie a'propos nieobecności małża w domu. Moja koleżanka miała inne: "Chłop w chałupie to jak wrzód na ......"
Dzięki wesołym, energetycznym kolorkom z Twojego ogrodu dostałam porządnego kopa do życia. Energii dodają też jasne promienie słońca i ciepełko w domku.
Jest dobrze. A byłoby jeszcze lepiej, gdyby wschody roślinne pokazały swoje bogactwo. Ale one się ociągają i to nieco humor psuje.
Miłego słonecznego dnia, Marysiu.
Dobry, bo słoneczny, ale mróz daje popalić. Właśnie wróciłam z zakupów. Nie łaziłam daleko, a i tak zmarzł mi nos. Zrobił się czerwioniasty jak u pijusa
Podoba mi się powiedzenie a'propos nieobecności małża w domu. Moja koleżanka miała inne: "Chłop w chałupie to jak wrzód na ......"
Dzięki wesołym, energetycznym kolorkom z Twojego ogrodu dostałam porządnego kopa do życia. Energii dodają też jasne promienie słońca i ciepełko w domku.
Jest dobrze. A byłoby jeszcze lepiej, gdyby wschody roślinne pokazały swoje bogactwo. Ale one się ociągają i to nieco humor psuje.
Miłego słonecznego dnia, Marysiu.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Cudowne ostróżki.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Marysiu w ten mroźny ale piękny słoneczny dzień , drzewa cudnie wyglądają takie oszronione
I znowu piękności pokazujesz Irysek biały śliczny , zresztą wszystkie piękne , bodziszki i chaberki też .
Ostróżki
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
I znowu piękności pokazujesz Irysek biały śliczny , zresztą wszystkie piękne , bodziszki i chaberki też .
Ostróżki
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu, pisz kochana wszystko, wiosna niedługo kosmos siarkowy bardzo lubię, ten jego kolor jest cudny, w tym roku wysieje, w tamtym nie miałam bo myślałam że wysieje się sam, ale nie wzeszło mi nic
-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43
No piękne te wszystkie Twoje kwiaty ,aż
I jaka ich różnorodność .
Skoro mowa o kosmosie-to siać go do gruntu czy robić siewki?
Pozdrawiam
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Marysiu, a co to jest za kwiatek na pierwszym zdjęciu poprzedni wpis (takie niby dzwoneczki) ?