Kto by pomyślał

Witam.Trixi11 pisze:Michas ,poczytaj tutaj:
http://www.emy.com.pl/
Ato mnie zdziwiłaśanulab pisze:KaLo szkoda , że to po niemiecku . Ja na polskiej stronie Wikipedii znalazłam ciekawe informacje dot.gnojówki z pokrzyw .![]()
To nawet lepiej , że azotu ma mało .
Przekład kulawy,ale wiadomo o co chodzi.Kontrowersje na temat skuteczności
Niewiele jest poważna praca na ten temat, i wiele zarzutów w połowie drogi między miejskich legend i tradycyjnych wierzeń. Niemniej jednak, Narodowe Towarzystwo Ogrodnicze Francji wykonany raport kompilacji 15 lat doświadczeń na temat [2]. Autorzy zauważają brak powtarzalnego pozytywny wpływ pokrzywy obornika:
"Ostatecznie, uderzające jest to, aby zwrócić uwagę na różnicę między mierzonych efektów - zero...
Mikar,na naszym forum jest dość obszerny wątek o Efektywnych Mikroorganizmach.Bez sensu tutaj powtarzać, bo to jest też dyskusyjne podejście do tych żyjątek i trzeba sobie samemu wyrobić opinie,najlepiej po własnej obserwacji.Mikar pisze:Witam.Trixi11 pisze:Michas ,poczytaj tutaj:
http://www.emy.com.pl/
Może wypowie się ktoś kto stosował w/w emy.
Jakie są widoczne efekty ich stosowania w praktyce?.
Rzepka pisze:karool, ja chciałabym wiedzieć, co stosujesz ekologicznego w przypadku zmasowanego ataku ZZ na pomidorach?
Pozdrawiam
Raczej zaraza mi nie dopada ,owszem kilka lat temu uprawiałam pod oknami szklarni ziemniaki, niczym nie traktowane i nie dość ,że one padły to przeniosło mi się do szklarni i część pomidorów załapała choróbsko.Rzepka pisze:karool, ja chciałabym wiedzieć, co stosujesz ekologicznego w przypadku zmasowanego ataku ZZ na pomidorach?
Pozdrawiam
Andrzeju! Co daje dodanie mniszka? Tego ci u mnie pod dostatkiem. Wartobyłoby go dodać jeśli zwięasza zalety pokrzywówki.docentandrzej pisze: Dodam jeszcze, że przy sporządzaniu wywaru dodaję mniszka lekarskiego w całości, razem z korzeniami.
Pewnie o to chodzi w przypadkach,kiedy rewelacyjne odmiany z Holandii ,czy Ameryki nie spełniają oczekiwań.Obecnie na naszych polach testuje się wiele europejskich odmian. Jednak doświadczenia potwierdzają, że odmiany wyhodowane w Polsce są najbardziej stabilne w plonowaniu i najlepiej spełniają oczekiwania, gdyż zostały wyhodowane w polskim klimacie.