Moje storczyki - galeria Eweliny
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
u mnie obecnie storczyki mają 1 pęd, najwięcej 2. jeden u mnie puścił 2 pędy, ale to chyba będą pędy bardzo kiepskiej jakości, bo mają tylko 20 cm i już puszczają pąki. wolę jak puszcza 1, ale porządny. zresztą dla mnie nawet 1 pęd to duża radocha, jeszcze kilka lat temu żaden nie chciał pędów puszczać, a teraz puszcza sporo.
- Agnieszka_73
- 200p
- Od: 16 paź 2008, o 21:17
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Przedstawię Wam małe zestawienie moich storczyków. Oprócz jednego Phalaenopsisa , który zmarniał , reszta ma się dobrze. Oczywiście nie wszystkie kwitną jednocześnie, a najczęściej i najobficiej obsypują się kwiatami Phalaenopsisy , których mam najwięcej. Nie są specjalnie wymagające. Teraz czekam na kwitnienie CYMBIDIUM, które po lecie spędzonym w ogrodzie ładnie się rozrosły , więc może, może...kto wie?
W sumie mam teraz 22 sztuki tych niezwykłych roślin (PHALAENOPSISY,ONCIDIA, MILTONIA, CAMBRIE i CYMBIDIA), a przy takiej ilości prawie zawsze coś-tam kwitnie.Rzecz jasna mam nadzieję ,że niebawem dojdą jakieś nowe odmiany czy kolory
Na zdjęciu po prawej widać różnicę między wielkością i pokrojem "normalnego" Phalaenopsisa i odmiany miniaturowej.
I to by było na tyle...
W sumie mam teraz 22 sztuki tych niezwykłych roślin (PHALAENOPSISY,ONCIDIA, MILTONIA, CAMBRIE i CYMBIDIA), a przy takiej ilości prawie zawsze coś-tam kwitnie.Rzecz jasna mam nadzieję ,że niebawem dojdą jakieś nowe odmiany czy kolory
Na zdjęciu po prawej widać różnicę między wielkością i pokrojem "normalnego" Phalaenopsisa i odmiany miniaturowej.
I to by było na tyle...
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32