Ogród Anny 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Anny 2015

Post »

Bardzo podoba mi się Twój ogród , ogromna ilość roślin których raczej nie będę miała ...mam za małą działeczkę . do tego te wysiewy na które tez nie mogę sobie pozwolić ...szkoda siewki mogą być takie piękne ...ciekawa jestem floksów i prymulek które tez bardzo lubię :)
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

e-genia pisze:Aniu cyklameny cudne u mnie nie bardzo chcą rosnąć .Ja mam chyba 2 przylaszczki japońskie u mnie wcale się nie rozrastają , mam nadzieję że przynajmniej przezimują .Rosną u mnie z 3 lata i ciągle takie same.
Ja wsadziłam w sierpniu 3 odmiany, wcześniej bałam się tych japońskich. Zobaczymy co z tego będzie, to nie są jakieś unikaty tylko seria Forrest :)
evastyl pisze:Bardzo podoba mi się Twój ogród , ogromna ilość roślin których raczej nie będę miała ...mam za małą działeczkę . do tego te wysiewy na które tez nie mogę sobie pozwolić ...szkoda siewki mogą być takie piękne ...ciekawa jestem floksów i prymulek które tez bardzo lubię :)
A ja podziwiam Twój ogród i te piękne rarytasy :), których też pewnie nie będę miała.
Póki co będę pilnować u Ciebie kolejnych wspólnych zamówień z zagranicznych szkółek :)

To może troszkę piwoniowo, które w ostatnim sezonie kwitły tak sobie :( Liczę na ten sezon!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Prymule, cyklameny, piwonie wspaniałe :)
Dzisiaj skusiłam się i nabyłam prymulę różową, taka wyprzedażową w sklepie.
Dwa sezony temu taka wyprzedażowa, którą wsadziłam do gruntu przyjęła się i na wiosnę cieszy.
Tak, mam aż jedną - teraz dwie :D
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

Dziękuję ślicznie!
Od jednej prymuli się zaczyna :) One w ogrodzie ładniej kwitną niż w doniczce w domu :)
Ja tez czekam na marzec kiedy zaczną się wyprzedaże prymul i wtedy na pewno coś wypatrzę :)
Akurat te roślinki są małe i zwarte więc zawsze jest na nie miejsce w ogrodzie :) Często się też same rozsiewają ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
evastyl
1000p
1000p

Post »

Ciekawa jestem jakie prymule pokaż się w naszym ogrodniczym ...co roku można kopic coś fajnego . Moja koleżanka ma kwiaciarnię i zawsze w hurtowni znajdzie coś ciekawego dla mnie .
Piwonie ładne mam ich kilka i niestety więcej nie będzie ...nie ma gdzie je upchać . Piękne te wiosenne kwiatuszki ;)
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

Ja tez poluję na te holenderskie prymulki :) Czasem można trafić na super okazy!
Piwonii mam sporo, ale w zeszłym roku słabo kwitły. W tym roku zamówiłam kilka odmian u M Podstolca, ale bez szaleństw ;)
Itohy teraz na topie i mają ceny ;:202

Juz nie mogę się doczekać wiosennych kwiatków. Miłki i anemony wychodzą z ziemi no i ciemierniki. Na razie mam malutkie kępki, ale czekam choć na kilka kwiatków ;:180

I kilka zdjęć sasanek z zeszłego sezonu.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Chciałabym upolować latem jakieś ciekawe nasionka krzyżówek Papageno. Znam tylko Jelitto, czy ktoś się orientuje gdzie jeszcze można nabyc nasiona ?
Jasia22
100p
100p
Od: 17 sty 2010, o 16:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne piwonie u mnie nie kwitną .chyba coś nie tak robię .Sasankę posadziłam ale czy jej będzie dobrze :oops: Jeżeli pozwolisz będę je podziwiać u Ciebie
Zapraszam serdecznie
: Spełnione marzenie 2007
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

Krokusy mają już ponad 10cm! Wychodzą ranniki :) Ciepełko zrobiło swoje!
Dziś nawet trochę pokopałam ziemię ;:224

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Cudnie Aniu,patrzę na sasanki,czy jesteś zorientowana która odmiana ma najbardziej czerwony kolor ?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Kopanie w ziemi ;:oj .....rany, ja dopiero zdążyłam porządek zrobić w szklarni.
Ale noski krokusów, narcyzów już też mam.
Za to mokro, wietrznie i zimno jeszcze na prace ogrodowe.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Mnie też już ciągnie aby coś posprzątać, pograbić, pokopać. ;:224 Bardzo ładne pierwiosnki. ;:108
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Fajne słoneczne zdjęcia pełne kolorów pokazujesz Aniu. Wypatrzyłam dziś u siebie zważonego hiacynta (chyba nie zakwitnie).
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

tynia83 pisze:Prymule, cyklameny, piwonie wspaniałe :)
Dzisiaj skusiłam się i nabyłam prymulę różową, taka wyprzedażową w sklepie.
Dwa sezony temu taka wyprzedażowa, którą wsadziłam do gruntu przyjęła się i na wiosnę cieszy.
Tak, mam aż jedną - teraz dwie :D
U mnie rośnie mnóstwo prymul z marketu :) Zimują dobrze, a na wiosnę pięknie kwitną ;)
W środę wybieram się do szkółki więc pewnie znowu cos przywiozę :)
dorcia7 pisze:Cudnie Aniu,patrzę na sasanki,czy jesteś zorientowana która odmiana ma najbardziej czerwony kolor ?
Witaj, czerwone, białe i fioletowe są te zwykłe :)
Czerwone, ładne odmiany to Pulsatilla vulgaris "Rote Glocke" i Dark Red Shades.
A ja szukam czerwonej papageno ;:219 Może w końcu uda mi się ją kupić.
kogra pisze:Kopanie w ziemi ;:oj .....rany, ja dopiero zdążyłam porządek zrobić w szklarni.
Ale noski krokusów, narcyzów już też mam. Za to mokro, wietrznie i zimno jeszcze na prace ogrodowe.
Zazdroszczę szklarni :) - moje marzenie! Mam tylko małego foliaczka i na wiosnę muszę dokupić drugiego. Moje stare okna, zbierane na szklarnie zdążą się rozpaść, zanim mój M zabierze się za nie ;) Muszę niestety radzić sobie sama, więc zostaje mi kupno gotowego tunelu, co najwyżej poproszę go o pomoc we wzmocnieniu go :)
rafik5678 pisze:Mnie też już ciągnie aby coś posprzątać, pograbić, pokopać. ;:224 Bardzo ładne pierwiosnki. ;:108
Dziękuję :) Uwielbiam prymule!
Idę dziś znowu pograbić stare liście i pokopać kawałek ziemi, bo robi się to teraz lekko. A na wiosnę znowu będzie mnóstwo innej pracy :)
Bufo-bufo pisze:Fajne słoneczne zdjęcia pełne kolorów pokazujesz Aniu. Wypatrzyłam dziś u siebie zważonego hiacynta (chyba nie zakwitnie).
Ja mam mnóstwo hiacyntów, które usiłowały kwitnąć w grudniu. Wyskoczyły z ziemi, pokazały kilka kwiatków i przyszedł mróz!
Więc wiosną będzie ich mniej. Ale krokusy są już duże :)

Już niedługo czekają nas takie widoki!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

0 !! Psiząb ma kwiaty.Moje każdego roku powiększają ilość liści ale kwiatów ani myślą.Coś robisz specjalnego aby kwitły ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
evastyl
1000p
1000p

Post »

Co do papageno to ze trzy lata temu miałam ciekawe kolory zebrałam nasionka ale co co wzeszło i zakwitło nie miało już takich ładnych kolorów . W zeszlym roku całkiem zapomniałam o nasionkach ...dobrze że się same wysiewają . Może w tym roku będzie coś ciekawego w Berlnie dwa lata temu trafiłyśmy na całkiem ciekawe kolorki . Marzy mi się też taka pełna papageno ale taka to nie tak łatwo trafić . Waja z all ma czasami ciekawe sadzonki .
Przegadam internet i szukałam nasionek sasanek ale nic ciekawego po za Jelitto nie trafiłam ...poszukam jeszcze .
Szkółek w okolicy to Ty masz pełno ;) ...jest w czym wybierać .
Ja niestety nic nie robiłam jeszcze w ogrodzie ...albo praca albo brzydka pogoda ...ale co tam jeszcze zdążę popracować szykuje się długi sezon ogrodowy .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”