Kosmos - Onętek
- Agneska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2015, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kosmos - Onętek
Również jestem 'kosmomaniakiem'. Kosmosy dodają lekkości rabatom, są takie wdzięczne i zwiewne.
Te zwykłe rozsiewają się jak szalone. Jednak po pewnym czasie wyradzają się - miałam przypadki, kiedy wyrosły same zielska, które nie kwitły.
Te odmianowe nie wschodzą tak łatwo. Z paczki Vilmorin wzeszło tylko kilka sztuk (wysiewałam w kuwecie w domu).
Siarkowy jest piękny - ale bardzo późno zakwita (może wysiałam go za późno...)
Te zwykłe rozsiewają się jak szalone. Jednak po pewnym czasie wyradzają się - miałam przypadki, kiedy wyrosły same zielska, które nie kwitły.
Te odmianowe nie wschodzą tak łatwo. Z paczki Vilmorin wzeszło tylko kilka sztuk (wysiewałam w kuwecie w domu).
Siarkowy jest piękny - ale bardzo późno zakwita (może wysiałam go za późno...)
Pozdrawiam
Agneska
Agneska
- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Locutus
Piękne masz kosmosy
Powiem tak : już mi do nich tęskno !
Dostałam od mojej forumowej koleżanki torebkę nasion kosmosów , widziałam je na zdjęciach były piękne .
Piękne masz kosmosy
Powiem tak : już mi do nich tęskno !
Dostałam od mojej forumowej koleżanki torebkę nasion kosmosów , widziałam je na zdjęciach były piękne .
Pozdrawiam, Beata.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Miałem, Besia, miałem. W minionym tygodniu przyszedł przymrozek i już po ptokach...
W każdym razie dziękuję.
Pozdrawiam!
LOKI
W każdym razie dziękuję.
Pozdrawiam!
LOKI
Czy spotkał się ktoś z Was z odmianą onętka cosmos cupacakes? Może ktoś siał już to cudo. Podoba mi się bardzo i zastanawiam się czy jedyna szansa by go mieć to zakupy za granicą.
Agnieszka
Akcja Wymiany Nasion 2019/2020
Akcja Wymiany Nasion 2019/2020
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie. Mam ochotę wysiać je w tym roku u siebie ale mam pytanie czy jak posieję w jednym miejscu i będę chciała część przenieść np. w puste miejsca na rabatach to przyjmą się czy nie lubią przesadzania ??
Przyjmą się, nawet jak trochę zwiędną, to potem odżyją .
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Chyba tylko za granicą póki co. Też mi się podoba, chciałam kupić u producenta, czyli Thomspon & Morgan, ale już wyprzedane. Tegoroczna nowość to Xanthos, też ładny:)nalini pisze:Czy spotkał się ktoś z Was z odmianą onętka cosmos cupacakes?
Pozdrowienia,
Gośka
Gośka
Pełną odmianę Kosmosu już kiedyś wysiałam, wysiało się tez mnóstwo pojedynczych ubiegłorocznych i było jak zwykle różowo od Kosmosów, ale pełnych nie wypatrzyłam Nie wiem czy wcale nie powschodziły czy wyrosły z nich pojedyncze? Fakt-nasion było jak na lekarstwo.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja pełne wysiałam do pojemniczka, ale te kilka, które wzeszły, padły jeszcze w domu.
Te ,,zwykłe" wysiały się same i miałam istny kosmiczny łan.
Te ,,zwykłe" wysiały się same i miałam istny kosmiczny łan.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Pięknie. Niezależnie od nowych odmian, te klasyczne kosmosy podobają mi się najbardziej:)
Pozdrowienia,
Gośka
Gośka