Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Marysiu, coś już Ci tam z ziemi wyłazi.
Nie jest źle. Będzie jeszcze lepiej.
Moje heliotropy zostały wyeksmitowane na odległy parapet i w ogóle do nich nie zaglądam. Obraziłam się.
Może zajrzę za kilka dni. Może...
Ładne zdjęcia wspominkowe.
Dobrej nocki i niech Ci się przyśnią piękne młodziutkie roślinki.
Nie jest źle. Będzie jeszcze lepiej.
Moje heliotropy zostały wyeksmitowane na odległy parapet i w ogóle do nich nie zaglądam. Obraziłam się.
Może zajrzę za kilka dni. Może...
Ładne zdjęcia wspominkowe.
Dobrej nocki i niech Ci się przyśnią piękne młodziutkie roślinki.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Powojniki masz rzeczywiście śliczne Fusca jet bardzo ciekawym powojnikiem. A jak kwitnie? Chodzi mi o ilość kwiatków. Są takie maleńkie, żeby były widoczne chyba musi być ich całą masa? Najbardziej spodobał mi się jednak ten skromny bordowy na siatce. I pięciornik nepalski - niesamowity. Pięciornika mam jednego (krwisty) i szczerze mówiąc najbardziej mi się podoba dopóki nie zakwitnie Ten Twój jest jednak cudny
Parapety już Ci szaleją
Parapety już Ci szaleją
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne zdjęcia zachodu słoneczka poprawiły mi humor, a zdjęcia ciepełka dołożyły , patrząc na nie czuję się słońce , zdjęcia promienne .
A moja ruta nie wiem gdzie się podziała.
A moja ruta nie wiem gdzie się podziała.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Pięciornik nepalski.... . A ja takie cudo przez pomyłkę wywaliłam, Póki go znów nie zdobędę , nie zapomnę. Marysiu...to się dziś napracowałaś, ja szykuję się na jutro. No werwa mnie taka rozpiera, w domu nie usiedzę. Może choć jakieś gałązki pozbieram. . Dobrej nocki.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Kurcze trzeci raz piszę
Lucynko to coś w zupełności mi wystarczy, bo potem trzeba pikować i i sadzić czyli trzeba mieć miejsce na wszystko Heliotropy pisałaś powinny stać w temperaturze 20-22 st ale ja właśnie tyle mam w pokoju, bo nie lubię wyższych temperatur. Jak mieszkałam w bloku zakręcałam kaloryfery i miałam zawsze duże zwroty za ogrzewanie
Miłych snów i spokojnej nocy
Iwonko Fusce kupiłam w 2014 późną jesienią, czyli to kwitnienie było jego pierwszym, co będzie w następnych latach zobaczymy? Kwiatuszki są ciemne i nieduże a i liści niewiele Ten bordowy to nn Biedr. i rośnie trzeci rok więc już się rozrósł Pięciornik i mnie zaskakuje bo rozrasta się i wygląda bardzo ładnie. Tu mam zdjęcie całej rośliny ale już pod koniec kwitnienia
Misiu ruta to naturalna roślina więc tak łatwo nie ginie więc jak Ci ktoś nie wyrwał to może rośnie gdzieś?
I mnie było radośnie patrząc na energetyczną kulę
Zeniu mam nadzieję że jeszcze uda mi się coś zrobić, bo praca powolutku ubywa a i dotlenię się Dlaczego Ty pięciornika wyrwałaś?
Spokojnej nocy
Lucynko to coś w zupełności mi wystarczy, bo potem trzeba pikować i i sadzić czyli trzeba mieć miejsce na wszystko Heliotropy pisałaś powinny stać w temperaturze 20-22 st ale ja właśnie tyle mam w pokoju, bo nie lubię wyższych temperatur. Jak mieszkałam w bloku zakręcałam kaloryfery i miałam zawsze duże zwroty za ogrzewanie
Miłych snów i spokojnej nocy
Iwonko Fusce kupiłam w 2014 późną jesienią, czyli to kwitnienie było jego pierwszym, co będzie w następnych latach zobaczymy? Kwiatuszki są ciemne i nieduże a i liści niewiele Ten bordowy to nn Biedr. i rośnie trzeci rok więc już się rozrósł Pięciornik i mnie zaskakuje bo rozrasta się i wygląda bardzo ładnie. Tu mam zdjęcie całej rośliny ale już pod koniec kwitnienia
Misiu ruta to naturalna roślina więc tak łatwo nie ginie więc jak Ci ktoś nie wyrwał to może rośnie gdzieś?
I mnie było radośnie patrząc na energetyczną kulę
Zeniu mam nadzieję że jeszcze uda mi się coś zrobić, bo praca powolutku ubywa a i dotlenię się Dlaczego Ty pięciornika wyrwałaś?
Spokojnej nocy
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie brakowało mi Twoich pięknych zdjęć nieba . Ja w podobnym stylu jak Jurek napiszę- wschody roślin na parapecie, jak wschody roślin, ale zdjęcia słońca to jest coś
Pozdrawiam Ela
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Marysiu to miała być adopcja" ze wskazaniem" na jarzmianki
Cieszę się, że je będę mogła przysposobić w lecie.
Moja kobea znów urosła w zwyż, nie wypuszcza jednak listka właściwego, niedługo będzie sięgała do połowy parapetu.
Liczę na ukorzenioną sadzonkę z ubiegłorocznej rośliny, bo z tej chyba nic nie będzie.
Dzisiaj wysiałam jeszcze kilka nasionek kobei, ale to naprawdę ostatni raz.
Pozdrawiam i miłych snów życzę
Irena
Cieszę się, że je będę mogła przysposobić w lecie.
Moja kobea znów urosła w zwyż, nie wypuszcza jednak listka właściwego, niedługo będzie sięgała do połowy parapetu.
Liczę na ukorzenioną sadzonkę z ubiegłorocznej rośliny, bo z tej chyba nic nie będzie.
Dzisiaj wysiałam jeszcze kilka nasionek kobei, ale to naprawdę ostatni raz.
Pozdrawiam i miłych snów życzę
Irena
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pędzicie do ogrodowej roboty,mnie już zapędziło do
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu Twoje zasiewy wychodzą pięknie z ziemi ja ze swoimi jeszcze troszeczkę poczekam ,ale niezadługo .
Pięciornika nepalskiego też mam wysiałam go z kupnych nasionek ponad piętnaście lat temu .Jak ma dobrą miejscówkę to dość długo kwitnie ,
piękne maruny widoczki z różą śliczne .
Wyglądałam przez okno i gdyby nie to zimno to normalnie wiosna Ziemia u mnie nie zmarznięta moze jakieś wyziewy gruntowe poczynię np zapomniane nasionka orlików ,które zebrałam dwa lata temu i sks nie pozwolił wysiać
Miłego dnia
Pięciornika nepalskiego też mam wysiałam go z kupnych nasionek ponad piętnaście lat temu .Jak ma dobrą miejscówkę to dość długo kwitnie ,
piękne maruny widoczki z różą śliczne .
Wyglądałam przez okno i gdyby nie to zimno to normalnie wiosna Ziemia u mnie nie zmarznięta moze jakieś wyziewy gruntowe poczynię np zapomniane nasionka orlików ,które zebrałam dwa lata temu i sks nie pozwolił wysiać
Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Marysiu, piękne siewy. Moje nasionka przyjdą w przyszłym tygodniu, to będę sadzić. Dziś wysiewam paprykę ostrą dzwonek. Kobea nadal jedna .
Pozdrawiam - Justyna
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Miałam trzy kępy..w tym dwie takiego samego. . Aby zrobić miejsce na inne tego co się powtarzał postanowiłam usunąć. Pamięć mnie zawiodła, nie to miejsce..nie ten pięciornik usunęłam. . Piękne mam słoneczko od rana... będzie dziś kierunek działeczka.Maska pisze:
ZeniuDlaczego Ty pięciornika wyrwałaś?
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu witaj, dziś u nas piękna, późna i deszczowa jesień, zamiast pięknej, wczesnej wiosny , pięciornik i ja pochwalę, śliczną ma kolorystykę, a w pojemniczkach już ładnie się zazieleniło
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu śliczna jest ta biała różyczka
Pozdrawiam Alicja