Ogród Anny 2015
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Anny 2015
Bardzo podoba mi się Twój ogród , ogromna ilość roślin których raczej nie będę miała ...mam za małą działeczkę . do tego te wysiewy na które tez nie mogę sobie pozwolić ...szkoda siewki mogą być takie piękne ...ciekawa jestem floksów i prymulek które tez bardzo lubię 

- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja wsadziłam w sierpniu 3 odmiany, wcześniej bałam się tych japońskich. Zobaczymy co z tego będzie, to nie są jakieś unikaty tylko seria Forreste-genia pisze:Aniu cyklameny cudne u mnie nie bardzo chcą rosnąć .Ja mam chyba 2 przylaszczki japońskie u mnie wcale się nie rozrastają , mam nadzieję że przynajmniej przezimują .Rosną u mnie z 3 lata i ciągle takie same.

A ja podziwiam Twój ogród i te piękne rarytasyevastyl pisze:Bardzo podoba mi się Twój ogród , ogromna ilość roślin których raczej nie będę miała ...mam za małą działeczkę . do tego te wysiewy na które tez nie mogę sobie pozwolić ...szkoda siewki mogą być takie piękne ...ciekawa jestem floksów i prymulek które tez bardzo lubię

Póki co będę pilnować u Ciebie kolejnych wspólnych zamówień z zagranicznych szkółek

To może troszkę piwoniowo, które w ostatnim sezonie kwitły tak sobie

Prymule, cyklameny, piwonie wspaniałe
Dzisiaj skusiłam się i nabyłam prymulę różową, taka wyprzedażową w sklepie.
Dwa sezony temu taka wyprzedażowa, którą wsadziłam do gruntu przyjęła się i na wiosnę cieszy.
Tak, mam aż jedną - teraz dwie

Dwa sezony temu taka wyprzedażowa, którą wsadziłam do gruntu przyjęła się i na wiosnę cieszy.

Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
- Annar13
- 1000p
Dziękuję ślicznie!
Od jednej prymuli się zaczyna
One w ogrodzie ładniej kwitną niż w doniczce w domu 
Ja tez czekam na marzec kiedy zaczną się wyprzedaże prymul i wtedy na pewno coś wypatrzę
Akurat te roślinki są małe i zwarte więc zawsze jest na nie miejsce w ogrodzie
Często się też same rozsiewają ;)

Od jednej prymuli się zaczyna

Ja tez czekam na marzec kiedy zaczną się wyprzedaże prymul i wtedy na pewno coś wypatrzę

Akurat te roślinki są małe i zwarte więc zawsze jest na nie miejsce w ogrodzie

-
- 1000p
Ciekawa jestem jakie prymule pokaż się w naszym ogrodniczym ...co roku można kopic coś fajnego . Moja koleżanka ma kwiaciarnię i zawsze w hurtowni znajdzie coś ciekawego dla mnie .
Piwonie ładne mam ich kilka i niestety więcej nie będzie ...nie ma gdzie je upchać . Piękne te wiosenne kwiatuszki ;)
Piwonie ładne mam ich kilka i niestety więcej nie będzie ...nie ma gdzie je upchać . Piękne te wiosenne kwiatuszki ;)
- Annar13
- 1000p
Ja tez poluję na te holenderskie prymulki
Czasem można trafić na super okazy!
Piwonii mam sporo, ale w zeszłym roku słabo kwitły. W tym roku zamówiłam kilka odmian u M Podstolca, ale bez szaleństw ;)
Itohy teraz na topie i mają ceny
Juz nie mogę się doczekać wiosennych kwiatków. Miłki i anemony wychodzą z ziemi no i ciemierniki. Na razie mam malutkie kępki, ale czekam choć na kilka kwiatków
I kilka zdjęć sasanek z zeszłego sezonu.

Chciałabym upolować latem jakieś ciekawe nasionka krzyżówek Papageno. Znam tylko Jelitto, czy ktoś się orientuje gdzie jeszcze można nabyc nasiona ?

Piwonii mam sporo, ale w zeszłym roku słabo kwitły. W tym roku zamówiłam kilka odmian u M Podstolca, ale bez szaleństw ;)
Itohy teraz na topie i mają ceny

Juz nie mogę się doczekać wiosennych kwiatków. Miłki i anemony wychodzą z ziemi no i ciemierniki. Na razie mam malutkie kępki, ale czekam choć na kilka kwiatków

I kilka zdjęć sasanek z zeszłego sezonu.

Chciałabym upolować latem jakieś ciekawe nasionka krzyżówek Papageno. Znam tylko Jelitto, czy ktoś się orientuje gdzie jeszcze można nabyc nasiona ?
Śliczne piwonie u mnie nie kwitną .chyba coś nie tak robię .Sasankę posadziłam ale czy jej będzie dobrze
Jeżeli pozwolisz będę je podziwiać u Ciebie

Zapraszam serdecznie
: Spełnione marzenie 2007
: Spełnione marzenie 2007
- Annar13
- 1000p
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Cudnie Aniu,patrzę na sasanki,czy jesteś zorientowana która odmiana ma najbardziej czerwony kolor ?
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Kopanie w ziemi
.....rany, ja dopiero zdążyłam porządek zrobić w szklarni.
Ale noski krokusów, narcyzów już też mam.
Za to mokro, wietrznie i zimno jeszcze na prace ogrodowe.

Ale noski krokusów, narcyzów już też mam.
Za to mokro, wietrznie i zimno jeszcze na prace ogrodowe.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Mnie też już ciągnie aby coś posprzątać, pograbić, pokopać.
Bardzo ładne pierwiosnki. 

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Fajne słoneczne zdjęcia pełne kolorów pokazujesz Aniu. Wypatrzyłam dziś u siebie zważonego hiacynta (chyba nie zakwitnie).
- Annar13
- 1000p
U mnie rośnie mnóstwo prymul z marketutynia83 pisze:Prymule, cyklameny, piwonie wspaniałe![]()

W środę wybieram się do szkółki więc pewnie znowu cos przywiozę

Witaj, czerwone, białe i fioletowe są te zwykłedorcia7 pisze:Cudnie Aniu,patrzę na sasanki,czy jesteś zorientowana która odmiana ma najbardziej czerwony kolor ?

Czerwone, ładne odmiany to Pulsatilla vulgaris "Rote Glocke" i Dark Red Shades.
A ja szukam czerwonej papageno

Zazdroszczę szklarnikogra pisze:Kopanie w ziemi.....rany, ja dopiero zdążyłam porządek zrobić w szklarni.
Ale noski krokusów, narcyzów już też mam. Za to mokro, wietrznie i zimno jeszcze na prace ogrodowe.

Dziękujęrafik5678 pisze:Mnie też już ciągnie aby coś posprzątać, pograbić, pokopać.Bardzo ładne pierwiosnki.

Idę dziś znowu pograbić stare liście i pokopać kawałek ziemi, bo robi się to teraz lekko. A na wiosnę znowu będzie mnóstwo innej pracy

Ja mam mnóstwo hiacyntów, które usiłowały kwitnąć w grudniu. Wyskoczyły z ziemi, pokazały kilka kwiatków i przyszedł mróz!Bufo-bufo pisze:Fajne słoneczne zdjęcia pełne kolorów pokazujesz Aniu. Wypatrzyłam dziś u siebie zważonego hiacynta (chyba nie zakwitnie).
Więc wiosną będzie ich mniej. Ale krokusy są już duże

Już niedługo czekają nas takie widoki!

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
0 !! Psiząb ma kwiaty.Moje każdego roku powiększają ilość liści ale kwiatów ani myślą.Coś robisz specjalnego aby kwitły ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- 1000p
Co do papageno to ze trzy lata temu miałam ciekawe kolory zebrałam nasionka ale co co wzeszło i zakwitło nie miało już takich ładnych kolorów . W zeszlym roku całkiem zapomniałam o nasionkach ...dobrze że się same wysiewają . Może w tym roku będzie coś ciekawego w Berlnie dwa lata temu trafiłyśmy na całkiem ciekawe kolorki . Marzy mi się też taka pełna papageno ale taka to nie tak łatwo trafić . Waja z all ma czasami ciekawe sadzonki .
Przegadam internet i szukałam nasionek sasanek ale nic ciekawego po za Jelitto nie trafiłam ...poszukam jeszcze .
Szkółek w okolicy to Ty masz pełno ;) ...jest w czym wybierać .
Ja niestety nic nie robiłam jeszcze w ogrodzie ...albo praca albo brzydka pogoda ...ale co tam jeszcze zdążę popracować szykuje się długi sezon ogrodowy .
Przegadam internet i szukałam nasionek sasanek ale nic ciekawego po za Jelitto nie trafiłam ...poszukam jeszcze .
Szkółek w okolicy to Ty masz pełno ;) ...jest w czym wybierać .
Ja niestety nic nie robiłam jeszcze w ogrodzie ...albo praca albo brzydka pogoda ...ale co tam jeszcze zdążę popracować szykuje się długi sezon ogrodowy .