Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Post »

Ewuniu sporo czosnku używam w kuchni, ale na żołądek to czosnek chyba niezbyt dobry ;:oj

Renatko muszę na wiosnę poszukać na placu :D i pewnie też potraktuję jako jednoroczny ;:215

Tereniu powoli dochodzę do siebie ale dopóki nie odzyskam apetytu to i z siłami kiepsko :wink:
Śnieg szybko stopniał, bo były wszystkie atrakcje dzisiaj śnieg, wiatr, deszcz, słońce :shock:
Dziękuję i Tobie życzę zdrowia i dobrego tygodnia ;:196

Lucynko jak pisałam Tereni miałam wszystkie atrakcje pogodowe :shock: Śnieg został tylko w zimnych zakamarkach. Heliotrop milczy i został odstawiony w miejsce rzadziej doglądane. Wszystkie inne nasiona w mniej lub większej liczbie, ale wschodzą. Mam nadzieję, że wszystkie dobre życzenia się spełnią i od nowego tygodnia będę jak nowa :;230
Tobie również życzę wspaniałego i pogodnego tygodnia ;:196

Na przekór temu co dzisiaj rano zobaczyłam za oknem :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Dobrej nocy i pogodnego tygodnia :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,cieszę się ,że zdrowiejesz,ale ja to przewidziałam ,bo po co by jakiś wirus siedział długo w dobrze zadbanym organizmie,on tylko chciał spróbować czy można i zwiał,brateczki cudowne ,też je uwielbiam,śpij słodko ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu cudownie że zdrowiejesz i masz siły zasiąść do wątku. Ale bardzo uważaj w najbliższym tygodniu , aby osłabionego organizmu nie wystawiać na próby ;:196 bo pogoda będzie kusić, aby coś pogrzebać na rabatkach.
To żółto kwitnące to psiząb? ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu jakie piękne wesołe zdjęcia .Jak się w marcu zima nie obudzi jeszcze raz no to już niedługo będzie kolorowo :tan
Na przedostatnim zdjęciu są białe śliczne kwiatuszki ciekawa jestem ich nazwy ;:oj
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu kochana ;:196 z dnia na dzień pewnie lepiej i tego Ci życzę z okazji nowego tygodnia :wit a zdjęcia takie wiosenne aż miło, u nas dziś słonko od rana, to i milej się wstawało :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w nowym miesiącu, która nas zbliża do wiosny :D

Martusiu znasz się na ogrodach i ogrodnikach ;:196 Nad ranem znowu śnieg zasypał ogród ale do 7 niewiele zostało. Z pewnością korzyść jest bo wody podobno ciągle mało :D Życzę Ci dobrego tygodnia, żeby udało się nadrobić wszystkie zaległości i buziaki posyłam ;:196

Julciu dziękuję za troskę ;:168 obiecuję rozsądek a jest szansa że słowa dotrzymam, bo słaba jeszcze jestem i wystarczą mi podstawowe czynności w domu. Tak żółte kwiatki do psiząb. Dobrego tygodnia ;:196

Alu zima ma szansę do kwietnia nam pogrozić, a czasem nawet w maju :;230 Jednak bądźmy dobrej myśli ;:333 Roślinka o którą pytasz to naradka odroślowa :lol: Dobrego dnia ;:196

Iwonko witam Cię cieplutko ;:196 u Ciebie słoneczko, a u mnie biało ;:224 ale topi się wszystko, bo temperatura dodatnia i na zmianę ze śniegiem pada deszcz :wink: Życzę Ci dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196
U mnie podobnie rano miałam biało ale już śnieg ginie i jakaś mżawka leci :(
Piękne brateczki - jeszcze chwilka i będziemy je w realu oglądać :D Psi ząb też mam tylko nie pamiętam gdzie posadziłam :oops:
Słoneczka ;:3 i zdrówka życzę ;:168
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

U mnie właśnie się rozpogodziło ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Śnieg to chętnie bym widziała na swoich rabatach, ale u nas tylko pochmurno. W zeszłym roku miałam nawet 8 tygodni bez deszczu non stop. Poziom wody w studniach długo jeszcze nie wróci do normy.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Hej Maryś ozdrowiona ;:196 Od trzech m-cy nie rozstaję się z tranem i majerankiem oraz smaruję sobie piersiczki gęsiną z rycyną. Te zabiegi wszystkie w strachu aby cosik się nie przyplątało a jeszcze teraz w Krakowie grypa świńska podobno zagościła :? Na wirusa jednak chyba nie ma rady.....
Zachwycam się dalej psim zębem masz miejsce na wiele różnych roślin czego Ci bardzo zazdroszczę. Myślę, że teraz zanika granica między ogrodami wiejskimi i miejskimi i chyba dobrze. Wszystko z nazwą wiejskie teraz nabiera wartości .

Na wzmocnienie uśmiechu:

To jest tako staro opowieść, ale prawdziwo. Jeden górnik spotkoł roz kamrata i pado mu:
- Ty Paulek, słyszołeś to jakie to nieszczęście naszego sztygra spotkało?
- Nie. A co mu się stało?
- A dyć borok z moją starą uciekł!

- Tata, jako jest różnica między wizytą a wizytacją? - pyta syn Masztalskiego.
- Wytłumaczę ci to, Synku, na przykładzie. Widzisz, jak my jadymy do mojej teściowej, a twojej, babci, to jest wizyta - odpowiada Masztalski - a jak ona przyjeżdżo do nos, to jest wizytacja.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dzień dobry, Marysiu. ;:196
Widzę, że coraz lepiej się czujesz, a to oznacza, że dzisiejszy dzień można określić mianem: dobry.
Miejmy nadzieję, że jutro będzie już bardzo dobry.
Znowu pokazujesz śliczności ze swego szaliczka. Musi on jednak mieć pokaźne rozmiary - takie na szyję Wielkoluda. ;:303

Mamy początek nowego miesiąca, to życzę Ci dobrego zdrowia na cały luty. ;:167
A tymczasem dobrego dnia. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam kolejnych Wspaniałych Gości ;:4

Tereniu podobno idzie ochłodzenie, bo już miałam wrażenie że to jakieś coranne zwidy te śniegi ;:306
Brateczki mnie uwiodły i co prawda siałam ale wyszły te malutkie dzikie a one u mnie nie chcą zostać, lubią chyba ubogą glebę i co z tego że sadzę w ziemię wymieszaną z piaskiem jak sieją się w glinę i przepadają ;:224 Psi ząb miałam przesadzić, ale zapomniałam zaznaczyć gdzie rośnie ;:306
Za życzenia dziękuję i Tobie życzę zdrówka ;:196

Alu u mnie dzień pochmurny ale i tam wyjścia ograniczyłam do koniecznych :D

Renatko i ja straciłam rośliny przez suszę na moich oczach uschła cimicifuga najpierw kwiatostany i zaczęłam podlewać, ale było za późno ;:202 Taki to był rok, więc niech sypie i leje Obrazek

Ewciu nie trudno do Krakowa coś przywlec, bo tyle obcych się kręci ;:202 Twoje smarowanko zabrzmiało apetycznie chociaż wiem doskonale o co chodzi ;:168 Mieszam moimi roślinami i dzięki temu znajduję miejsce na coraz to nowe, właśnie wypatrzyłam grządkę na nowe nasadzenia ale na tą ilość nasion musi być ;:131 Pogoniłaś mnie do Google z tym borokiem ;:306 o teściowej to znane ;:306

Lucynko Kochana ;:168 oj ciężko dzisiaj było, bo wyruszyłam z domu. Musiałam kupić coś do postawienia się na nogi, a M zupełnie inaczej widzi takie zakupy ;:306 I powiem krótko obawiałam się, ale Glucardiamid pomógł i dałam radę ;:333 Teraz to już będzie coraz lepiej :uszy
Mój szaliczek to raczej szalik, ale tak nazwany pieszczotliwie przez odwiedzające go forumeczki :D
Życzę Tobie również dobrego i zdrowego miesiąca ;:196

Nie widział ktoś gdzieś mojej lobelii....zgubiłam nasiona ;:145 Zaczyna się ;:14

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek