Zaczarowany ogród Bodzi cz.5
- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zaczarowany ogród Bodzi cz.5
Witajcie
nie zaglądałam do swojego wątku, bo nic nie przychodziło mi na pocztę, a tu taka miła niespodzianka , tylu gości,
a ja nic nie piszę
Marylko ciemiernik teraz też ma już pączki tylko przez te mrozy trochę przystopował
Janeczko pewnie porobiłaś już plany wysiewów ja w tym miesiącu muszę wysiać por i seler , nie pamiętam kiedy wysiewa się pomidory chyba w marcu co
Nasze wnuki miały już ferie i pierwszy tydzień był biały i mroźny , miały ubaw .
Nawet byłam z nimi i lepiliśmy bałwana
Iwonko masz rację fajnie się wspomina lato ale już niedługo zaczniemy wysiewy bo wiosna tuż tuż
Krysiu a ja dopiero co byłam u ciebie
wiosny nie wywołuję za wcześnie , ale chyba juz po zimie , jak były te mrozy to nie chodziłam na trzcinę, a teraz to takie błoto, ale po trochu chodzę i tnę
Tosiu bardzo się cieszę, że jesteś znowu na forum , muszę zajrzeć do ciebie
W sobotę byłam na działce, wschodzą już krokusy tz. powychodziły już tak na 3 cm , prymulki robią się ładne,
czuć już coraz bliżej wiosnę nawet ptaki inaczej ćwierkają
nie zaglądałam do swojego wątku, bo nic nie przychodziło mi na pocztę, a tu taka miła niespodzianka , tylu gości,
a ja nic nie piszę
Marylko ciemiernik teraz też ma już pączki tylko przez te mrozy trochę przystopował
Janeczko pewnie porobiłaś już plany wysiewów ja w tym miesiącu muszę wysiać por i seler , nie pamiętam kiedy wysiewa się pomidory chyba w marcu co
Nasze wnuki miały już ferie i pierwszy tydzień był biały i mroźny , miały ubaw .
Nawet byłam z nimi i lepiliśmy bałwana
Iwonko masz rację fajnie się wspomina lato ale już niedługo zaczniemy wysiewy bo wiosna tuż tuż
Krysiu a ja dopiero co byłam u ciebie
wiosny nie wywołuję za wcześnie , ale chyba juz po zimie , jak były te mrozy to nie chodziłam na trzcinę, a teraz to takie błoto, ale po trochu chodzę i tnę
Tosiu bardzo się cieszę, że jesteś znowu na forum , muszę zajrzeć do ciebie
W sobotę byłam na działce, wschodzą już krokusy tz. powychodziły już tak na 3 cm , prymulki robią się ładne,
czuć już coraz bliżej wiosnę nawet ptaki inaczej ćwierkają
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja nie mam cesarskiej korony , ciągle mi ginie . Może posadzę na nowym ogrodzie bo ładnie wygląda gdy kwitnie .
- bodzia3012
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Moje wnuki siedzą w domu bo na dworze chlapa .. Nawet na sankach nie pojeżdżą bo nie ma śniegu . Chyba nie będą to zimowe ferie.
Szachownica śliczna też ja mam taką jak ty i białą ..
Szachownica śliczna też ja mam taką jak ty i białą ..
- bodzia3012
Janeczko ja też mam białą
wnuczęta się nudzą , a moje dzisiaj pierwszy dzień w szkole
miłego wypoczynku
wnuczęta się nudzą , a moje dzisiaj pierwszy dzień w szkole
miłego wypoczynku
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko, wysiewy już u mnie zaczęte, już nawet wschody są
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Bożenko, tylko 39 dni do wiosny.
Już niedługo będziemy podziwiać tulipany i inne wiosenne kwiatki.
Ja kupuję ziemię. Znalazłam w Brico ziemię kompostową.
Jutro jadę i musze kupić z 5 worków (50 l-19 zł) Drogo bardzo.
Jutro jak będzie cieplej, to coś porobię na ogródku.
Już niedługo będziemy podziwiać tulipany i inne wiosenne kwiatki.
Ja kupuję ziemię. Znalazłam w Brico ziemię kompostową.
Jutro jadę i musze kupić z 5 worków (50 l-19 zł) Drogo bardzo.
Jutro jak będzie cieplej, to coś porobię na ogródku.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Bożenko kiedyś zima była normalna i wyprawy po trzcinę można było robić w różnych terminach. Teraz trzeba szybko planować i korzystać gdy lód solidnie zamarznięty i mróz trzyma. Udało się raz ale za mało a potem szybko przyszła odwilż dlatego zrobiłam sporo rurek z papieru, takiego sztywniejszego nabłyszczanego. W ub. sezonie chętnie zajmowały te rurki więc nie martwię się. Wyjmowanie kokonów tez nie jest kłopotliwe.
Pisałaś u mnie o wiklinie papierowej - trudno nie ulec jej bo świetna na wyroby ozdobne i użyteczne .
Do tego spokojnie można film oglądać, kawkę popijać i ... skręcać rurki - to dobra gimnastyka.
Pokaż swoje wyroby - proszę
Szkoda,że nie nadaje się w ogrodzie.
Pisałaś u mnie o wiklinie papierowej - trudno nie ulec jej bo świetna na wyroby ozdobne i użyteczne .
Do tego spokojnie można film oglądać, kawkę popijać i ... skręcać rurki - to dobra gimnastyka.
Pokaż swoje wyroby - proszę
Szkoda,że nie nadaje się w ogrodzie.
- bodzia3012
Iwonko muszę podpatrzeć u ciebie te twoje wysiewy
ja jeszcze nic nie wysiałam
Tosiu wiosna coraz bliżej , piszą , że świstak przewiduje rychłą wiosnę
ja jeszcze nic nie będę robiła na działce, u ciebie jest zawsze cieplej i wiosna przychodzi szybciej ,
napisz co posiałaś , bo zamierzasz tyle ziemi kupić
Krysiu ja trochę trzciny już tez przyniosłam , ale przez tę suszę jest jakaś bardziej łamliwa i cieńsza.
Z papieru nigdy dla nich rurek nie robiłam , ale może warto spróbować jak piszesz .
Krysiu fotki wikliny wstawiłam wcześniej cofnij sie ze dwie strony, obecnie robie kosz na bieliznę .
pokażę też osłonki na doniczki
trochę wiosny
ja jeszcze nic nie wysiałam
Tosiu wiosna coraz bliżej , piszą , że świstak przewiduje rychłą wiosnę
ja jeszcze nic nie będę robiła na działce, u ciebie jest zawsze cieplej i wiosna przychodzi szybciej ,
napisz co posiałaś , bo zamierzasz tyle ziemi kupić
Krysiu ja trochę trzciny już tez przyniosłam , ale przez tę suszę jest jakaś bardziej łamliwa i cieńsza.
Z papieru nigdy dla nich rurek nie robiłam , ale może warto spróbować jak piszesz .
Krysiu fotki wikliny wstawiłam wcześniej cofnij sie ze dwie strony, obecnie robie kosz na bieliznę .
pokażę też osłonki na doniczki
trochę wiosny
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jakaś taka zwariowana pogoda. Niby fajnie, że już jest ciepło, ale czy to dobrze?
Okaże się.
Okaże się.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Bożenko te stroiki świąteczne ( wianuszki) widziałam i nawet przyglądałam się kwiatom jak zrobione. Zaraz potem filmików z kursem szukałam i ... myśl o Tobie uleciała w przestworza ... tak to jest z nami.
Choinka w czerwieni pierwszy raz widzę w tej kolorystyce ale do kompozycji jak najbardziej.
Te kolory uzależnione sa od wiodącego koloru w danym pomieszczeniu .
Dla mnie to podstawa... wynikać może z racji problemów ze wzrokiem a także ogólnego poczucia porządku nawet w kolorystyce.
Osłonki splotem 8-kowym chyba ? Bardzo ładne i to jest ważne,że kolorystyka wg naszych potrzeb a nie to co narzuca handel.
Próbowałam prostym z 1 rurką .. świetnie wychodzi ale chcę z 2-ma przy osłonce na storczyka. Do tego dać ze 2 wąskie przerwy.
Wolisz malowanymi rurkami czy surowy stan, a potem kolorystyka?
Pytam bo ostatnio skorzystałam z podpowiedzi ( na tematycznym blogu) aby dodać troszkę drewnochronu do przygotowanej farby , dzięki temu przy wyplataniu palce prawie sie nie malowały.
Może za dużo dodałam bo gorzej się wyplatało - splot luźniejszy mimo stosowania wszystkich zasad.
Pozdrowienia i miłej zabawy
Choinka w czerwieni pierwszy raz widzę w tej kolorystyce ale do kompozycji jak najbardziej.
Te kolory uzależnione sa od wiodącego koloru w danym pomieszczeniu .
Dla mnie to podstawa... wynikać może z racji problemów ze wzrokiem a także ogólnego poczucia porządku nawet w kolorystyce.
Osłonki splotem 8-kowym chyba ? Bardzo ładne i to jest ważne,że kolorystyka wg naszych potrzeb a nie to co narzuca handel.
Próbowałam prostym z 1 rurką .. świetnie wychodzi ale chcę z 2-ma przy osłonce na storczyka. Do tego dać ze 2 wąskie przerwy.
Wolisz malowanymi rurkami czy surowy stan, a potem kolorystyka?
Pytam bo ostatnio skorzystałam z podpowiedzi ( na tematycznym blogu) aby dodać troszkę drewnochronu do przygotowanej farby , dzięki temu przy wyplataniu palce prawie sie nie malowały.
Może za dużo dodałam bo gorzej się wyplatało - splot luźniejszy mimo stosowania wszystkich zasad.
Pozdrowienia i miłej zabawy
- bodzia3012
Gosiu witaj
pogoda rzeczywiście jeszcze wariuje , ale przecież to dopiero luty , ale już i tak coraz bliżej wiosny
Krysiu ja maluję po wypleceniu danej rzeczy , używam do choinek i wianków farby w sprayu , do doniczek używałam farby emulsyjne na to lakier bezbarwny , kwiatuszki robiłam z materiału tak jak pokazuje moja imienniczka na forum http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154
plotę 2 rureczkami splotem ósemkowym . Choinki czerwone były tylko lakierowane bo miałam dużo ulotek i z nich dużo było czerwonych rurek , niektóre rzeczy maluję lakierobejcą , ale też po wyplataniu
Krysiu a jaka jest twoja sprawdzona metoda, podobają mi się te bałwanki
Lubię coś pleść, czas się nie dłuży, niedługo zacznie się działka to wyplatanie pójdzie na bok.
trochę wspomnień
pogoda rzeczywiście jeszcze wariuje , ale przecież to dopiero luty , ale już i tak coraz bliżej wiosny
Krysiu ja maluję po wypleceniu danej rzeczy , używam do choinek i wianków farby w sprayu , do doniczek używałam farby emulsyjne na to lakier bezbarwny , kwiatuszki robiłam z materiału tak jak pokazuje moja imienniczka na forum http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154
plotę 2 rureczkami splotem ósemkowym . Choinki czerwone były tylko lakierowane bo miałam dużo ulotek i z nich dużo było czerwonych rurek , niektóre rzeczy maluję lakierobejcą , ale też po wyplataniu
Krysiu a jaka jest twoja sprawdzona metoda, podobają mi się te bałwanki
Lubię coś pleść, czas się nie dłuży, niedługo zacznie się działka to wyplatanie pójdzie na bok.
trochę wspomnień
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Pokażesz ten kosz Bożenko, ciekawa jestem jego bardzo