Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Marysiu dobrze, że zajrzałam. Patrząc na Twoje wspominki , przypomniałam sobie, że miałam w planach malwy, morze barwnych malw pod płotem.
Nasiona nie wysiane, a miałam to zrobić w zeszłym sezonie .
Nasiona nie wysiane, a miałam to zrobić w zeszłym sezonie .
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu wszystko pięknie, ale to z chabrami bajka
Śliczne zdjęcia, przypominają lato. Zdjęcie ze zbożem i motylkami bardzo ładne. A Twojej lobelii nie widziałem, swoją dziś wysiałem.
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, przeszukałam wszystkie możliwe miejsca i zakamarki i - z przykrością muszę Cię poinformować - Twojej lobelii nie znalazłam.
Zresztą żadnej nie znalazłam, mojej też nie. Na szczęście w ostatniej chwili przypomniałam sobie, że ja w tym roku nie planowałam jej wysiewać, dzięki czemu zaoszczędziłam sobie trochę nerwów.
Znowu bardzo ładne roślinki u Ciebie wypatrzyłam.
Jednak, no cóż, nie będę oryginalna, zdjęcie chabrów w zbożu bije wszystko inne na głowę.
Zresztą żadnej nie znalazłam, mojej też nie. Na szczęście w ostatniej chwili przypomniałam sobie, że ja w tym roku nie planowałam jej wysiewać, dzięki czemu zaoszczędziłam sobie trochę nerwów.
Znowu bardzo ładne roślinki u Ciebie wypatrzyłam.
Jednak, no cóż, nie będę oryginalna, zdjęcie chabrów w zbożu bije wszystko inne na głowę.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- 50p
- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam. Wreszcie przeczytałam cały watek. Bardzo bardzo piękny ogród. Pozwoli Pani że będę tutaj zaglądać i uczyć się i poznawać coraz to nowsze roślinki.
Widzę że choróbsko dopadło ale już jest lepiej. Mnie tez choroba się przytrafiła i trzyma cały tydzień ale to przeziębienie dobrze że nie jelitówka.
Sama nie robię zdjęć bo nie ma co fotografować, bo dopiero co zaczęłam przygodę z kwiatami i warzywnikiem.
Pozdrawiam i życzę powrotu do pełni sił bo wiosna coraz bliżej a ogród czeka i oczywiście siewki na parapecie też.
Widzę że choróbsko dopadło ale już jest lepiej. Mnie tez choroba się przytrafiła i trzyma cały tydzień ale to przeziębienie dobrze że nie jelitówka.
Sama nie robię zdjęć bo nie ma co fotografować, bo dopiero co zaczęłam przygodę z kwiatami i warzywnikiem.
Pozdrawiam i życzę powrotu do pełni sił bo wiosna coraz bliżej a ogród czeka i oczywiście siewki na parapecie też.
Pozdrawiam Justyna
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Misiu czyli ogrody ogrodami, a najciekawsze kompozycje tworzy natura
Dorotko ja malwy sieję na wiosnę a jako dwuletnie i tak za rok zakwitną, więc zdążysz Nasion nie stratyfikuję
Iwonko to pole sąsiada obok i niech jak najdłużej dostaje dotacje i go obsiewa, bo po drugiej stronie....same nawłocie
Alu odpowiedziałam Iwonce to poczytaj proszę
Rafale to szkoda, bo święty Antoni też nic nie mówi Natura najpiękniejsza
Lucynko a tak liczyłam na Ciebie żartowałam Przepadła albo gdzieś wpadła, pewnie dlatego że dziesiątki razy przerzucam te pudełka i segreguję. Notuj sobie te roślinki, bo jak trzeba będzie coś na wiosnę powymieniać to musi być miejsce Ja też lubię chabry, a był rok że były i chabry i maki
Witaj Justysiu mam nadzieję, że przeczytałaś tylko tą część wątku, bo wiejski to kobyła Oczywiście na wstępie proszę mówmy sobie po imieniu, bo na FO już tak jest, że zwracamy się do siebie bez względu na cokolwiek po imieniu Dziękuję za ciepłe słowa pod adresem ogrodu i mojej skromnej osoby oraz za życzenia zdrowia i ja Tobie życzę odzyskania w pełni sił do uprawiania swojego ogrodu. Zapraszam serdecznie do odwiedzania mnie i jak będziesz miała ochotę to możesz się pochwalić swoimi roślinami i warzywnikiem u mnie dopóki nie dojrzejesz do założenia własnego wątku
Dorotko ja malwy sieję na wiosnę a jako dwuletnie i tak za rok zakwitną, więc zdążysz Nasion nie stratyfikuję
Iwonko to pole sąsiada obok i niech jak najdłużej dostaje dotacje i go obsiewa, bo po drugiej stronie....same nawłocie
Alu odpowiedziałam Iwonce to poczytaj proszę
Rafale to szkoda, bo święty Antoni też nic nie mówi Natura najpiękniejsza
Lucynko a tak liczyłam na Ciebie żartowałam Przepadła albo gdzieś wpadła, pewnie dlatego że dziesiątki razy przerzucam te pudełka i segreguję. Notuj sobie te roślinki, bo jak trzeba będzie coś na wiosnę powymieniać to musi być miejsce Ja też lubię chabry, a był rok że były i chabry i maki
Witaj Justysiu mam nadzieję, że przeczytałaś tylko tą część wątku, bo wiejski to kobyła Oczywiście na wstępie proszę mówmy sobie po imieniu, bo na FO już tak jest, że zwracamy się do siebie bez względu na cokolwiek po imieniu Dziękuję za ciepłe słowa pod adresem ogrodu i mojej skromnej osoby oraz za życzenia zdrowia i ja Tobie życzę odzyskania w pełni sił do uprawiania swojego ogrodu. Zapraszam serdecznie do odwiedzania mnie i jak będziesz miała ochotę to możesz się pochwalić swoimi roślinami i warzywnikiem u mnie dopóki nie dojrzejesz do założenia własnego wątku
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
Marysiu, w tym roku po raz pierwszy wysieję malwy które kwitną w pierwszym roku. Tak przynajmniej są reklamowane. Jestem bardzo ciekawa czy tak będzie.
Agata
- Maska
- Kontakt:
Agatko są takie i zakwitną tylko w kolejnym roku ich już nie będzie Nie wiem czy się wysiewają? a te dwuletnie są przez lata i sieją się w inne miejsca. Niestety z tej serii nie ma pełnych. A Ty masz pełne?
- majalis2013
- 500p
Jeśli pytasz o pełne które zakwitają w tym samym roku,to są w znajomym sklepiku. Dopiero będę zamawiać, ciekawa jestem
Agata
- Maska
- Kontakt:
Tak i te pełne z zebranych nasion nie są już pełnymi
- majalis2013
- 500p
No niestety nie będą, alb bardzo ładne pojedyńcze z oczkiem w różnych kolorach też znalazłam
Agata
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu moje sa w drugim roku też pełnymi ,a nawet w trzecimMaska pisze:Tak i te pełne z zebranych nasion nie są już pełnymi
Pozdrawiam Alicja