Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Alu, rozkładamy z Marysią na łopatki malwy które kwitną w tym samym roku co sianie.
Agata
-
- 50p
- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę że piszecie o malwach Kupiłam w tym roku także malwy pełne i mam zamiar je wysiać. Mam nadzieję że są to te 2 letnie i będą w następnych latach także pełne. Pożyjemy zobaczymy
Pozdrawiam Justyna
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Alu miałam od Ciebie nasiona pełnych, a wyrosły puste to pewnie mnie się trafiły
Agatko mam trochę kolorów malw bylinowych i jednoroczne już sobie odpuszczę, bo skoro gubię nasiona to znaczy że już dość
Justysiu a nie jest napisane na opakowaniu czy są jednoroczne czy inne?
Znalazłam pełną wieloletnią w ofercie, ale mnie się nie udało utrzymać może to zależy od gleby?
Agatko mam trochę kolorów malw bylinowych i jednoroczne już sobie odpuszczę, bo skoro gubię nasiona to znaczy że już dość
Justysiu a nie jest napisane na opakowaniu czy są jednoroczne czy inne?
Znalazłam pełną wieloletnią w ofercie, ale mnie się nie udało utrzymać może to zależy od gleby?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, M mi przypomniał, że robił stelaż do wiciokrzewu. Jutro mi rozrysuje co i jak .
Jest jeszcze coś, co widziałam w OBI. Napisałam o tym u siebie.
Wybacz, ale kark mi się jakoś kurczy, muszę się położyć. Pewnie mnie zawiało, bo w kuchni mam non stop otwarty lufcik, a wiatr wieje jak głupi.
Dobranoc. Zdrowego snu Ci życzę.
Jest jeszcze coś, co widziałam w OBI. Napisałam o tym u siebie.
Wybacz, ale kark mi się jakoś kurczy, muszę się położyć. Pewnie mnie zawiało, bo w kuchni mam non stop otwarty lufcik, a wiatr wieje jak głupi.
Dobranoc. Zdrowego snu Ci życzę.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- 50p
- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mario. Nasiona kupiła od Pani z Facebooka więc nie mam opakowania, ale o ile pamiętam to pytałam na grupie jak mam siać malwy pełno to powiedzieli że na wiosnę a potem sadzonki do ogródka więc tak zrobię i poczekam czy będą się same wysiewać i w kolejnych latach także będą pełne.
Pozdrawiam Justyna
- Maska
- Kontakt:
Lucynko dziękuję to poproś jeszcze M o masaż na krótką szyję
Dobrej nocy i wygrzej wszystkie niedoskonałości
Jagusiu to będziesz miała niespodziankę i życzę tej pełnej Malwy i tak są piękne wszystkie
Dobrej nocy i wygrzej wszystkie niedoskonałości
Jagusiu to będziesz miała niespodziankę i życzę tej pełnej Malwy i tak są piękne wszystkie
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu właśnie miałam Cię o nie zapytać .Tak mi przykro
-- poniedziałek, 1 lut 2016, 21:58 --
No to ja jestem ciekawa jak mi w tym roku zakwitną bo co roku mają pełne kwiaty .
-- poniedziałek, 1 lut 2016, 21:58 --
No to ja jestem ciekawa jak mi w tym roku zakwitną bo co roku mają pełne kwiaty .
Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Kontakt:
Alu nie ma Ci co być przykro przecież to nie Twoja wina, a ryzyko jest zawsze Nie mam żadnej pełnej malwy więc może to wina gleby, parę lat temu miałam to tylko była jeden sezon
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Widzę że piszecie o malwach - ja dostałam nasionka od koleżanki przywiozła z Włoch - mają być pełne , mix kolorów - cudne - zobaczymy co z nich wyjdzie ??
Jak myślicie kiedy je najlepiej wysiać ?? bo moje pojedyncze zawsze same się wysiewały
Marysiu ależ Ty siejesz i siejesz i kto tu jest królową siania ??
Spokojnej nocy życzę
Jak myślicie kiedy je najlepiej wysiać ?? bo moje pojedyncze zawsze same się wysiewały
Marysiu ależ Ty siejesz i siejesz i kto tu jest królową siania ??
Spokojnej nocy życzę
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,zdjęcie ze zbożami rozmiękczające ,a i kwiatuszki w ogródeczku śliczne ,tak chciałoby się już mieć słoneczko i ciepełko,a nie siedzieć w domu za piecem,albo gonić w ponuractwie,żeby co załatwić ,ja jeszcze nic nie sieję ,nawet pudła nie przeglądnęłam co by pierwsze trzeba było siać ,trzymaj sie cieplutko,i buziaczki
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Marysiu...zarzekałam się że nic w domu nie sieję a jednak pozazdrościłam i też kupiłam nasionka. . Także chciałam coś na parapetach podpatrywać. . Tylko nie doczytałam , dopiero w domu...sieje się je wprost do gruntu. . Zdrówka .
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Malwy najlepiej wysiewać w sierpniu prosto do gruntu ,ale wiosną też można .
Marysiu ja te co od ciebie dostałam 2 lata temu siałam wiosną w zeszłym roku zakwitły pierwszy raz
Pozdrawiam
Marysiu ja te co od ciebie dostałam 2 lata temu siałam wiosną w zeszłym roku zakwitły pierwszy raz
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Kontakt:
Witam w nowym dniu!
Wieje silny wiatr, ale widać słońce przebijające się przez chmury
Tereniu tytułu nigdy Ci nie odbiorę, bo ja tylko zapatrzyłam się na Ciebie. Ja sieję a Ty od marca zaczniesz, oj nie uświadczymy Cię wtedy na FO
Malwy zawsze siałam na wiosnę. Wysiewają się same, ale najpierw muszą zostać wysiane Już jestem ciekawa malw z włoskich nasion
Dobrego słonecznego dnia
Martusiu dzisiaj słońce Cię budzi niestety do ogrodu nie pójdziesz, bo wieje. Coś tej zimy za dużo wiatru
Wyciągaj pudło z nasionami i przeglądaj, bo nie uchronisz się przed sianiem. Gdzie nie wstąpisz to sieją
Buziaczki przesyłam
Zeniu zatem nic straconego, bo pewnie jeszcze nie raz natkniesz się na regalik z kolorowymi torebeczkami
Ciekawa jestem co kupiłaś, bo ja wiele nasion zamiast wprost do gruntu sieję do doniczek. To mi gwarantuje że nie zaniedbam i zawsze podleję I Tobie życzę zdrówka
Alu nie pamiętałam, że posyłałam Ci jakieś nasiona malw wiem że ja dostawałam dużo, bo w ogrodzie nie było żadnych i siałam je w paru miejscach Pełne miały być tylko od Ciebie, ale wiesz te puste są w takich bajecznych kolorach że już niekoniecznie chcę mieć pełne
Słoneczka i dobrego dnia
Wieje silny wiatr, ale widać słońce przebijające się przez chmury
Tereniu tytułu nigdy Ci nie odbiorę, bo ja tylko zapatrzyłam się na Ciebie. Ja sieję a Ty od marca zaczniesz, oj nie uświadczymy Cię wtedy na FO
Malwy zawsze siałam na wiosnę. Wysiewają się same, ale najpierw muszą zostać wysiane Już jestem ciekawa malw z włoskich nasion
Dobrego słonecznego dnia
Martusiu dzisiaj słońce Cię budzi niestety do ogrodu nie pójdziesz, bo wieje. Coś tej zimy za dużo wiatru
Wyciągaj pudło z nasionami i przeglądaj, bo nie uchronisz się przed sianiem. Gdzie nie wstąpisz to sieją
Buziaczki przesyłam
Zeniu zatem nic straconego, bo pewnie jeszcze nie raz natkniesz się na regalik z kolorowymi torebeczkami
Ciekawa jestem co kupiłaś, bo ja wiele nasion zamiast wprost do gruntu sieję do doniczek. To mi gwarantuje że nie zaniedbam i zawsze podleję I Tobie życzę zdrówka
Alu nie pamiętałam, że posyłałam Ci jakieś nasiona malw wiem że ja dostawałam dużo, bo w ogrodzie nie było żadnych i siałam je w paru miejscach Pełne miały być tylko od Ciebie, ale wiesz te puste są w takich bajecznych kolorach że już niekoniecznie chcę mieć pełne
Słoneczka i dobrego dnia