Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie? Cz.2
- Julka-11
- 100p
- Od: 24 sie 2010, o 15:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie? Cz.2
Asta6265, a jak ją zamocowałaś do podłoża żeby stała w pionie - myślę i myślę i nie wiem
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Ona jest po prostu postawiona na ziemi, na nią druga, połączone są kantów kami, a całość trzymają skrzyżowane w środku również dwie kantówki. Wytrzymał 3 sezony.
Ostatnio trochę brzucha łam mężowi,że paleciak się rozwala i trzeba byłoby pomyśleć o czymś innym.
I kurczę chyba wziął sobie do i coś jest chyba na rzeczy, bo od dwóch dni mam zakaz wchodzenia do warsztatu a z przecieku (od syna) wiem że szykuje się jakaś ogrodowa niespodzianka. Dziś od rana wspólnie z młodym stukają tam coś na dole i piła nawet poszła w ruch także mam nadzieję że coś wyczaruje
Ostatnio trochę brzucha łam mężowi,że paleciak się rozwala i trzeba byłoby pomyśleć o czymś innym.
I kurczę chyba wziął sobie do i coś jest chyba na rzeczy, bo od dwóch dni mam zakaz wchodzenia do warsztatu a z przecieku (od syna) wiem że szykuje się jakaś ogrodowa niespodzianka. Dziś od rana wspólnie z młodym stukają tam coś na dole i piła nawet poszła w ruch także mam nadzieję że coś wyczaruje
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Julka-11
- 100p
- Od: 24 sie 2010, o 15:05
Dzięki Aniu za odpowiedź.
Uwielbiam takie niespodzianki ogrodowe. Mam nadzieję, że się pochwalisz?
Uwielbiam takie niespodzianki ogrodowe. Mam nadzieję, że się pochwalisz?
- asta6265
I wyczarował - z lekka spóźniony (o dwa tygodnie) prezent urodzinowy kolos 190cm X 120cm:asta6265 pisze:Ona jest po prostu postawiona na ziemi, na nią druga, połączone są kantów kami, a całość trzymają skrzyżowane w środku również dwie kantówki. Wytrzymał 3 sezony.
URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/d44677f3fa42a637][/URL]
No to teraz trzeba dużo kwiecia wyhodować
Ale pobejcować mam sobie sama
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Agneska
- Od: 1 lis 2015, o 09:20
Anka, ale zdolnych masz facetów. Pogratuluj im, naprawdę na to zasługują.
Pozdrawiam
Agneska
Agneska
Już widzę piękne Twoje kwiecie, jak spływa po półeczkach . Poprzedni kwietniczek też był niczego sobie. Co zamierzasz tam posadzić, jakieś jednoroczne, czy raczej pelargonie, fuksje itd.?
Basia
Basia
- Agnieszka Gie
- 100p
- Od: 15 maja 2008, o 16:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anka, świetny kwietnik. Napisz jak z podlewaniem roślin. Czy on ma dziurki? Będzie przeciekał po podlaniu?
- asta6265
Agneska dziękuję
Basiu będzie obsadzony jednorocznymi: głównie petunie, lobelie, pelargonie, żeniszki, smagliczki, aksamitki.
Aga odpływy ma zrobione i będzie wyłożony folią. Pod spodem każdego piętra będę chciała zamontować mały łapacz wody, żeby ta woda zatrzymywała się na danym poziomie, a nie spływała z góry na dół.
Basiu będzie obsadzony jednorocznymi: głównie petunie, lobelie, pelargonie, żeniszki, smagliczki, aksamitki.
Aga odpływy ma zrobione i będzie wyłożony folią. Pod spodem każdego piętra będę chciała zamontować mały łapacz wody, żeby ta woda zatrzymywała się na danym poziomie, a nie spływała z góry na dół.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 lut 2015, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
asta6265 naprawdę super ten kwietnik, szkoda że ja mam tylko do dyspozycji maleńki balkon i 3 parapety także muszę się ograniczać z kwieciem i żal mi że nie mogę więcej
- anka22639
- 200p
- Od: 8 sty 2012, o 15:32
Właśnie petunie, szałwie poszły na pierwszy plan. Chyba przesadziłam z hydrożelem ale mam nadzieję że roślinki sobie poradzą z tak napęczniałą ziemią
Pozdrawiam Anka
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
U mnie tradycyjnie jak co roku pelargonie, nic innego nie wytrzyma południowozachoniej patelni
- anka22639
- 200p
- Od: 8 sty 2012, o 15:32
Też mam ten sam problem ale jest tyle odmian pelargonii, petunii, celozji, sanvitali, bakop że i nawet na takiej patelni jest pięknie i kolorowo. Z pomocą przychodzi hydrożel
Pozdrawiam Anka
-
- 100p
- Od: 27 kwie 2013, o 15:05
Kupiłam pelargonie rabatowe. Pierwszy raz takie coś widziałam w Praktikerze . Jutro chyba posieje do doniczki. Czy udało Wam sie wychodować swoje kwiatki do donic? Ja miałam raz szałwię bardzo spóźniona była. Moze teraz coś sie uda.
Roma
Roma