Naprawa uszkodzonej foli na tunelu
Re: uszkodzona folia - POMOCY
Witaj, ja sobie radziłem z delikatnym uszkodzeniem foli w ten sposób że nakładałem kolejną warstwę foli na to gazetę i żelazkiem prasowałem . Gazeta powoduje to ,iż nie przyklei się do żelazka a folia się stopi i będzie jednolita.
Też o tym myślałam, ale niestety są to duże uszkodzenia w sumie jeden bok folii około 7m i większość wygląda jak na zdjęciu mniej więcej do wysokości 70-80 cm od ziemi.
Zastanawiałam się aby chwycić delikatnie żyłka coś w stylu aby lekko zszyć, a następnie taśmą naprawczą do folii posklejać z obu stron folii. Zobaczę czy się uda.
Czekam na kolejne opinie. Póki co czekam do weekendu, abym miała czas i liczę coby teraz wiatr nie porwał i była wmiare pogoda w sobotę.
Zastanawiałam się aby chwycić delikatnie żyłka coś w stylu aby lekko zszyć, a następnie taśmą naprawczą do folii posklejać z obu stron folii. Zobaczę czy się uda.
Czekam na kolejne opinie. Póki co czekam do weekendu, abym miała czas i liczę coby teraz wiatr nie porwał i była wmiare pogoda w sobotę.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Folia 5 sezonowa, to 2,5 roku, bo sezony liczy się : wiosna jeden sezon, jesień drugi sezon. Bez znalezienia sprawcy, nic nie daje łatanie, bo znowu może być to samo. Ja bym nawinął na drewnianą listewkę nową folię razem tą uszkodzoną i ewentualnie, żeby się nie rozwinęły nabiłbym drugą listewką razem ze sobą i dół folii przysypał ziemią.
Ups myślałam, że 5 sezonowa do 5 letnia co do sprawcy to mam nadzieję jednak, że był to pies przy przypadkowo nie zamkniętej bramie, choć otwarta była 5minut, ale wole o tym nie myśleć bo płakać mi sie chce.